Smslån & större lån
# Långivare Lånebelopp Löptid Kostnad att låna 3000 kr Läs recension Ansök
1 Vivus 500 - 20000:- 7 - 30 dagar första lånet gratis Vivus Ansök
2 onea 500 - 30000:- 1 - 24 mån 400 :- Onea Ansök
3 Good Cash 5000 - 30000:- 1 - 5 år (lån från 5000:-) Good Cash Ansök
4 ferratum 500 - 20000:- 30 dagar / flexibel 300 :- Ferratum Ansök
5 savelend logo 1000 - 5000:- 14 - 30 dagar 600 :- Savelend Ansök
6 frogtail-logo 1000 - 50000:- 1 - 24 mån 295 :- Frogtail Ansök
7 Everyday-plus 200 - 15000:- flexibel 450 :- Everyday Plus Ansök
8 mobillån logotyp 1000 - 40000:- 2 - 12 mån 500 :- Mobillån Ansök
9 Zmarta logo 1000 - 500000:- 1 - 15 år 266 :- /mån Zmarta Ansök
10 lendo logo 5000 - 500000:- 1 - 15 år (lån från 5000:-) Lendo Ansök
11 Bank norwegian 5000 - 500000:- 1 - 15 år (lån från 5000:-) Bank Norwegian Ansök
12 kortio-logo 1000 - 50000:- månadsvis upp till 60 dagar räntefritt Kortio Ansök

Populära smslån

Större lån & kreditkort

Smslån innebär mindre tillfälliga lån

Vi listar svenska populära smslån och snabblån där vissa av dessa inte tar någon kreditupplysning via UC (Upplysningscentralen). De långivare som listas erbjuder små lån och krediter med en löptid på exempelvis 30-90 dagars tid (ibland längre). Det finns även större snabblån eller årslån att ansöka om online. Dessa lån löper ofta över flera års tid, vilket innebär att månadskostnaden för smslånet blir betydligt lägre. Vissa långivare tillåter även låntagaren att förlänga ett sms-lån, vilket innebär att återbetalningen för lånet flyttas fram.

Lån "utan kreditupplysning"

Smslån utan UC erbjuds av ungefär hälften av alla kreditgivare i Sverige just nu. Att låna utan "UC" (Upplysningscentralen) innebär att andra sätt används för att säkerställa din betalningsförmåga. Eftersom inom lånebranschen är hård försöker vissa banker och långivare att pressa priserna på lån, och det är dessa långivare vi vill göra tillgängliga för våra besökare. Se till att kontrollera hur villkoren ser ut för just den kredit eller lån du har tänkt att ansöka om. Vilket datum är den första återbetalningen och vad är den exakta summan? Billiga smslån kan snabbt bli kostsamma om villkoren inte passar din ekonomiska situation. UC är som sagt endast en källa för upplysning, och flera olika aktörer erbjuder information och kreditupplysningar.

SMS-lån medför både för- och nackdelar

Att låna pengar utan krav på UC eller andra kontroller blir allt vanligare. Lån via internet ställer konsumenten inför både negativa och positiva aspekter. Konkurrensen är stor bland långivare och därför finns det billiga lån att hitta på internet. Detta tillsammans med allt färre kreditkontroller och smslån utan uc innebär också att man är tvungen att se upp för onödigt dyra lån. Läs mer om riskerna med smslån.


Vilket kreditkort passar dig?

Kreditkortstest från Kortio

Enkelt att hitta billiga långivare online

Att hitta ett billigt snabblån online är idag mycket enkelt. Ändå tecknar hundratals svenskar dyra smålån varje dag. Det kan verka enkelt att välja det första bästa lånet, men anledningen till att man lånar pengar är ju att pengar är en bristvara - så att leta på de allra mest prisvärda sms-lånen kan göra att du sparar viktiga pengar.

Budgetera för återbetalningen av lånet

Att ta några minuter och göra en budget innan man lånar kan vara en god idé. Genom att veta hur snabbt sms-lånet ska betalas åter kan du också planera din ekonomi därefter.

Teckna inte lån i onödan

Smslån och andra typer av snabba krediter är inget man ska dra på sig i onödan. Att teckna krediter kan krävas i vissa lägen, men ta endast lån när du vet att du kommer att ha en bättre ekonomi när lånet skall betalas av.

billiga smslån

Exempel: Att förlänga ett sms-lån

Många långivare erbjuder sina kunder möjlighet att flytta fram betalningsdatum på tidigare lån. Detta kallas förlängning av smslån.

Det kan se ut så här:

Exempel: (smslån på 5000 kr)

  • Smslån: 5000 kr
  • Avgifter: 500kr
  • Total kostnad efter mån 1: 5500 kr
  • Förlängning: 350kr /mån

Som exemplet visar kostar förlängningar av dessa lån nästan alltid mindre än vad den initiala månaden gör.

Exempel: Att Förlänga ett "årslån"

Det finns flera varianter och typer av de tidigare sms-lånen. Ibland kallas dessa lån för årslån, som innebär att de återbetalas över ett eller flera års tid.

Så här kan det se ut:

Exempel: (årslån på 30 000 kr)

  • Lån: 30 000 kr
  • Avgift: 500 kr /mån
  • Totalt efter 12 mån: 6000 kr
  • Totalt efter 36 mån: 18 000 kr

Lånets avgifter skiljer sig beroende på vart du lånar, men också beroende på vem du är, hur mycket du lånar och hur länge du lånar pengarna.

Att låna trots betalningsanmärkning

Att låna pengar snabbt utan uc eller annan kreditupplysning är något som i princip alla svenska medborgare kan göra. Vissa smslån och kreditgivare har krav om att deras lån ej får tas av någon med betalningsanmärkning sedan tidigare, vilket du ser då läser villkoren. Men att låna 3000 kr eller 5000 kr kan vara kostsamt, så se till att jämföra flera olika snabblån innan du väljer vilket du vill gå vidare med. Billiga snabblån utan krav där pengarna betalas ut snabbt och kommer direkt in på kontot kan ofta tecknas helt gratis vid första tillfället.

Låna inte för mycket pengar

Låna inte mer pengar än vad du hade tänkt från början. Om ett lån på så lite som 500 kr räcker finns det gott om alternativ - vissa långivare erbjuder gratis lån på fem hundra kronor första gången du lånar.

Ibland gratis vid första lånetillfället

Behöver du hitta det billigaste sms-lånet på exempelvis 1000 kr? Jämför vilket lån som passar dig bäst och hitta både billiga och gratis lån på marknaden. Smslån och snabblån är inget man ska teckna i onödan, men om du ändå har bestämt dig för att låna 1000 kr snabbt ska du se till att göra det helt gratis om möjligheten finns. Läs om våra olika anslutna kreditgivare och vilka erbjudanden de har för dessa typer av krediter. Inte sällan kan dessa aktörer låna ut kostnadsfritt första gången du lånar. Inte så dumt, med tanke på att pengarna ska återbetalas snart igen.

Erbjudanden om lån helt utan utan UC

Snabba pengar utan uc behövs ibland, även om man inte tycker om att ta lån. Erbjudanden om kostnadsfria snabblån och andra krediter har blivit populärt på senare år. Välj de billigaste lånen om du behöver pengar.

Nya SMS-lån över 90 dagar eller mer

Problemet är att man inte alltid kan vara säker på vilka lån som faktiskt är bra, och vilka som är på tok för dyra. Att ta smslån utan uc på internet genom att själv välja ut den långivare som erbjuder lägst avgifter, lägst ränta och helt enkelt bäst villkor för dig som konsument. Jämför olika lån med varandra & spara pengar - det kommer att löna sig i längden, framför allt om du lånar pengar utan uc ofta. Några minuters läsning kan ge dig tips som hjälper dig att spara tusenlappar på lite sikt. Att låna pengar på internet genom billiga smslån är kostsamt, så att välja de billigaste lösningarna är viktigt. Teckna ett smslån över 90 dagar om du vill dela upp din återbetalning. En längre återbetalningstid innebär större chanser att klara att betala sina räkningar. Se alla nya smslån på marknaden.

Hitta de bästa villkoren för ditt lån

Söker du det mest prisvärda snabba lånet på nätet helt utan krav eller kreditkontroller? Våra listade kreditgivare har alla olika villkor för sina smslån. Undersök själv vilket som passar din situation bäst. Välj bland annat mellan lång återbetalningstid, låga avgifter eller snabb utbetalning beroende på din bank.

Teckna större lån på 10 000 kr

De flesta smslån tecknas på låga belopp så som någon enstaka tusenlapp. Om du av någon anledning ändå behöver låna större summor så som snabblån på 10 000 kr eller mer utan krav på UC eller andra kreditupplysningar. Snabb utbetalning & låg ränta finns att hitta hos flera kända banker och långivare.

Snabblån på några sekunder

Skuldsanering som en följd av obetalda lån

Eftersom många svenskar varje år fastnar i svåra ekonomiska problem erbjuder staten skuldsanering som en utväg. Alla svenska medborgare tillåts vid ett tillfälle att använda skuldsanering, vilket innebär att alla personliga skulder stryks, och individen får leva på existensminimum under fem års tid. Under dessa år ska allt överskott gå till de företag och banker som den skuldsatte är skyldig pengar. Efter fem års tid stryks de kvarvarande skulderna helt. Observera att denna lösning endast kan användas en gång per person. Läs mer om skuldsanering på Kronofogdens hemsida.

Att låna pengar trots betalningsanmärkningar kan vara besvärligt. Som privatperson bör man också tänka efter en extra gång innan man tar på sig nya smslån utan uc eller andra billiga krediter. Att många kreditgivare inte vill låna ut pengar är trots allt en signal om att kreditvärdigheten inte är vad den borde.

UC är en förkortning och står för Upplysningscentralen. UC är det vanligaste sättet att kontrollera kreditvärdigheten hos en låntagare. Upplysningen visar vilka tidigare lån och eventuella historiska problem med betalningar. Att teckna ett smslån utan UC är ibland ett måste, men man bör också ta den växande problematiken kring obetalda smslån på allvar.

I takt med att allt fler svenskar väljer att låna pengar genom så kallade smslån växer också kreditbolagens ansvar. Eftersom många får problem att betala tillbaka smslånen är det viktigt att se till att endast låna ut pengar till individer som också har möjlighet att betala tillbaka pengarna. Ett smslån som går vidare till Kronofogden kommer snabbt att växa ur proportion.

Vilket är egentligen Sveriges billigaste smslån med eller utan UC? Vi på Lenders vill tro att ett billigt smslån oftast är ett lån som återbetalas på utsatt tid. Trots att smslån och snabblån är dyra sätt att låna pengar är det straffavgifter och ränta på ränta som utgör den största kostnaden sett till hela landet.

Gilla oss på Facebook

Facebook By Weblizar Powered By Weblizar