Froda vänder sig till småföretagare som söker kapital för att få företaget att växa. Genom att låna pengar, och investera dem rätt, kan företaget få möjligheter att expandera och därigenom öka sin omsättning. Företagslånet kan tecknas på 10 000 kr upp till 1000 000 kr och har en amorteringstid på 4 till 18 månader.  Genom en enkel ansökningsprocess, via deras hemsida, kan ansökan skickas in till Froda. De genomför en kreditbedömning och återkommer snabbt med ett låneförslag där de bland annat presenterar vilken ränta de erbjuder. Den effektiva räntan ligger på ca 15-30% vilket är mycket konkurrenskraftigt. Här nedan kan en…

Recension av Froda

Prissättning
Villkor
Ansökningsprocess
Kundtjänst
Rykte

Mycket bra

Till ansökan:

Till Froda

Froda företagslån

Froda vänder sig till småföretagare som söker kapital för att få företaget att växa. Genom att låna pengar, och investera dem rätt, kan företaget få möjligheter att expandera och därigenom öka sin omsättning. Företagslånet kan tecknas på 10 000 kr upp till 1000 000 kr och har en amorteringstid på 4 till 18 månader. 

Genom en enkel ansökningsprocess, via deras hemsida, kan ansökan skickas in till Froda. De genomför en kreditbedömning och återkommer snabbt med ett låneförslag där de bland annat presenterar vilken ränta de erbjuder. Den effektiva räntan ligger på ca 15-30% vilket är mycket konkurrenskraftigt.
Här nedan kan en mer utförlig recension läsas om Froda Företagslån.


Snabbhjälp

Tre viktiga punkter om Froda företagslån


01.

Lånebelopp

 

Via Froda kan företagare teckna lån på minst 10 000 kr och som mest 1 000 000 kr. I låneansökan anges vilket belopp som önskas lånas och under hur lång tid som man vill återbetala lånet. Sträva alltid efter så kort amorteringstid som möjligt eftersom det håller nere lånets totala kostnad. Till skillnad mot många andra företagslån så sker sedan amortering dagligen (via autogiro). Lånet kan alltid lösas i förtid utan kostnad.

02.

Viktiga villkor

 

Froda Företagslån har individuell räntesats som vanligtvis varierar mellan 1% och 2,2% per månad. När man fyller i en ansökan online visas ett räkneexempel på hur mycket lånet kan kosta. Detta då beräknat på en medelränta som företaget ger. Det går alltså att både få högre och lägre ränta än vad som anges i exemplet. Aktuell räntesats presenteras i det låneförslag som ges efter att ansökan behandlats. En låneansökan är aldrig bindande. 

03.

Att tänka på

 

Tänk på att Froda Företagslån bara vänder sig till företag som främst får sin inkomst via kortbetalningar. Inkomsterna kan även komma från direktbetalning eller exempelvis Klarna Checkout. Ett företag som främst säljer på faktura har däremot svårt att få lån.
Någon säkerhet behövs i regel inte för att få lån hos Froda. Däremot kan de kontakta låntagaren och kräva säkerhet om de anser att risken är för hög på lånet.

Mer information om Froda


Froda grundades 2015 och har ett tydligt mål. De vill ”hjälpa småföretag att växa”. Just småföretag har generellt svårt att få lån då det inte sällan krävs årsredovisningar från flera år tillbaka för att bankerna ska godkänna låneansökningarna.
Många av de som idag arbetar på Froda har bakgrund som småföretagare och vet vikten av att det ska gå snabbt och smidigt att teckna lån. Detta utan att det ska kosta allt för mycket. Med erfarenhet från småföretagarvärlden och ett tydligt affärsfokus har de skapat en låneform som på många punkter möter behovet hos småföretagare.
Det är mycket enkelt att genomföra en låneansökan, priserna är tydliga och någon borgen krävs i regel inte. Dessutom har de en amorteringslösning som är något unik. Amorteringen sker nämligen via autogiro varje dag. Därmed skapas en låg daglig summa som dras från företagskontot. En annan punkt som gör Froda annorlunda är att de enbart godkänner lån till företag som har sin främsta inkomst via kortförsäljning.

Tips för att få låna


Eftersom Froda ställer krav på att huvudsakliga inkomsterna ska vara genom korttransaktioner finns en fördel att rikta om försäljningen mot denna betalningsform innan ansökan skickas in. Kom ihåg att även betalningslösningar likt Klarna Checkout räknas in när Froda ska avgöra om lånet ska beviljas eller inte. Kanske kan vissa kunder tänka sig betala med kort istället för att betala via faktura? Ett sätt att premiera detta kan vara att erbjuda lägre avgifter för de som direktbetalar.
Någon borgen krävs i regel inte för att få ett lån. Däremot finns det tillfällen då Froda kräver borgen. Är ni flera som äger företaget kan det vara bra att prata igenom vem som ska gå i borgen för lånet, eller om flera ska göra det. Har någon person en betalningsanmärkning kan det innebära att Froda inte tillåter den personen att gå i borgen för lånet.


Prisexempel hos Froda

Så mycket kostar det att låna


Lån 30 000 SEK

12 månader kostar

390 SEK / mån

Lån 60 000 SEK

12 månader kostar

720 SEK /mån

Lån 150 000 SEK

12 månader kostar

1690 SEK /mån

Lån 500 000 SEK

12 månader kostar

5480 SEK /mån