Förlänga snabblån

Lenders listar olika typer av lån. Några populära mindre lån kallas smslån är som tidigare nämnt sannerligen en djungel att navigera igenom. Lyckligtvis är det av just denna anledning som vi finns till. Besökare och intressenter får här hjälp att jämföra de populäraste, billigaste och mest tillförlitliga långivarna helt gratis. Att investera tid i ett eventuellt lån är enbart rimligt om man tänker efter, men att göra det helt på egen hand kan ibland vara skrämmande och överrumplande.

Se därför till att förlita dig på någon annan som verkligen har koll mellan de olika aktörerna – d.v.s. oss.

Ifall du som besökare skulle råka hitta eventuella förbättringar, felaktigheter eller oklarheter på hemsidan så uppskattar vi om du såklart kontaktar oss. Du kan läsa mer om detta i våra allmänna villkor samt hur du som besökare säkerställer att informationen som levereras ligger i ditt bästa intresse.

Använd akreditkort eller lösa lån

Förlänga sitt lån månadsvis

Det finns några långivare som ger möjligheter för dig som kund att förlänga lån och på så sätt skjuta fram betalningsdatumet. För att bilda dig en bättre uppfattning om hur det kan se ut, var god se nedan;

Exempel: (3000 kr)

 • Summa lånad totalt: 3 000 SEK
 • Kostnad: 450 SEK
 • Efter en månad: 3 450 SEK
 • Förlängning: 300 SEK / mån

Standard praxis är att vid förlängning av en månad så betalar normalt månadskostnaden direkt samtidigt som den totala skulden skjuts upp en bestämd period. I vårt exempel så kan du se en typisk lånemodell som är vanlig. Notera dock att de exakta siffrorna inte bör användas som referens eller räkneexempel i din egen budgetkalkyl. Det är därför viktigt att undersöka långivare själv och deras exakta prismodeller samt villkor.

Kostnader & Årslån – så hänger det ihop

För dig som vill låna högre summor så är det möjligt att fördela återbetalningstiden på betydligt längre än en månad. Detta är även känt som årslån, och vilken kostnad för årslån varierar såklart beroende på summan du lånar. Vanligtvis har du 12, 24 eller 36 månader på dig att betala igen lånet (med möjlighet till förlängning i vissa fall). Var god se ett räkneexempel nedan;

Årslån 20 000 kronor – räkneexempel

 • Summa lånad totalt: 20 000 SEK
 • Kostnad: 300 SEK / månad
 • Efter 12 månader: 3600 SEK
 • Efter 36 månader: 10 800 SEK

Om du alltså väljer en återbetalningstid på ett år och under förutsättning du återbetalar varje månad så kommer lånet ha kostat 23 600 SEK när du återbetalat det. Notera att detta såklart också bara är ett exempel och bör kollas upp mer i detalj innan du tar eventuella lån.

Billiga kreditkort online

Kreditkort är ett fenomen som länge återfunnits i det moderna ekonomiska samhället. Faktum är att de första kom redan så långt tillbaka som på 70-talet. Och idag är det inte ovanligt att hitta flertalet i sin plånbok. Från företagskort till kreditkort från flygbolag eller ens bank. Så vilken kortutgivare ska man egentligen välja? Det är inte helt lätt att svara på, men för att försöka göra det lite enklare har vi tagit fram en lista över kreditkort som du kan använda som grund i ditt beslut.

Så går det till med snabblån – hela processen från ansökan till fullt återbetald

Nyfiken på hur processen faktiskt ser ut när man ansöker om ett lån? Det är det många som är – och för någon som aldrig tidigare tagit snabblån så kan det såklart vara skönt att veta i förväg. Generellt går det till så här.

 1. Välj ut en lämplig kreditgivare som passar just dina lånebehov. Du kan med fördel använda vår hemsida för detta för att snabbt hitta rätt. När du hittat någon du tror passar besöker du deras webbplats.
 2. Efter att du fyllt i din ansökan så kommer den tas emot av kreditören (även känt som långivaren). Ibland kan du ha turen att få ett preliminärt godkännande eller nekande direkt efter ansökning.
 3. Beroende på långivare så kan en eventuell kreditupplysning vara nödvändig för att säkerhetsställa återbetalningsförmåga.
 4. Beroende på olika faktorer så kommer därefter ditt lån antingen godkännas eller nekas. Du får besked antingen direkt på hemsidan, via e-post eller SMS.
 5. Lånet utbetalas så snabbt som möjligt – ibland samma dag och ibland inom de närmsta dagarna (beroende på helgdagar och datum).
 6. Du får en faktura på ditt belopp du lånat och ett inbetalningsdatum. Denna faktura levereras via e-post och du kan när som helst tillgå inbetalningsuppgifterna för att enkelt göra rätt för dig.
 7. Klart!
Tagged on: