FRODA

Froda vänder sig till småföretagare som söker kapital för att få företaget att växa. Genom att låna pengar, och investera dem rätt, kan företaget få möjligheter att expandera och därigenom öka sin omsättning. Företagslånet kan tecknas på 10 000 kr upp till 15 000 000 kr och har en amorteringstid på 4 till 60 månader.

Genom en enkel ansökningsprocess, via deras hemsida, kan ansökan skickas in till Froda. De genomför en kreditbedömning och återkommer snabbt med ett låneförslag där de bland annat presenterar vilken ränta de erbjuder.

Kreditupplysning via Creditsafe.

Lånebelopp

Via Froda kan företagare teckna lån på minst 10 000 kr och som mest 15 000 000 kr. I låneansökan anges vilket belopp som önskas lånas och under hur lång tid som man vill återbetala lånet. Sträva alltid efter så kort amorteringstid som möjligt eftersom det håller nere lånets totala kostnad. Till skillnad mot många andra företagslån så sker sedan amortering dagligen (via autogiro). Lånet kan alltid lösas i förtid utan kostnad.

Viktiga villkor

Froda Företagslån har individuell räntesats som vanligtvis varierar mellan 1% och 2,2% per månad. När man fyller i en ansökan online visas ett räkneexempel på hur mycket lånet kan kosta. Detta då beräknat på en medelränta som företaget ger. Det går alltså att både få högre och lägre ränta än vad som anges i exemplet. Aktuell räntesats presenteras i det låneförslag som ges efter att ansökan behandlats. En låneansökan är aldrig bindande.

Att tänka på

Tänk på att Froda Företagslån bara vänder sig till företag som främst får sin inkomst via kortbetalningar. Inkomsterna kan även komma från direktbetalning eller exempelvis Klarna Checkout. Ett företag som främst säljer på faktura har däremot svårt att få lån. Någon säkerhet behövs i regel inte för att få lån hos Froda. Däremot kan de kontakta låntagaren och kräva säkerhet om de anser att risken är för hög på lånet.

Mer information om Froda

Froda grundades 2015 och har ett tydligt mål. De vill ”hjälpa småföretag att växa”. Just småföretag har generellt svårt att få lån då det inte sällan krävs årsredovisningar från flera år tillbaka för att bankerna ska godkänna låneansökningarna.
Många av de som idag arbetar på Froda har bakgrund som småföretagare och vet vikten av att det ska gå snabbt och smidigt att teckna lån. Detta utan att det ska kosta allt för mycket. Med erfarenhet från småföretagarvärlden och ett tydligt affärsfokus har de skapat en låneform som på många punkter möter behovet hos småföretagare.

Det är mycket enkelt att genomföra en låneansökan, priserna är tydliga och någon borgen krävs i regel inte. Dessutom har de en amorteringslösning som är något unik. Amorteringen sker nämligen via autogiro varje dag. Därmed skapas en låg daglig summa som dras från företagskontot. En annan punkt som gör Froda annorlunda är att de enbart godkänner lån till företag som har sin främsta inkomst via kortförsäljning.

Tips för att få låna

Eftersom Froda ställer krav på att huvudsakliga inkomsterna ska vara genom korttransaktioner finns en fördel att rikta om försäljningen mot denna betalningsform innan ansökan skickas in. Kom ihåg att även betalningslösningar likt Klarna Checkout räknas in när Froda ska avgöra om lånet ska beviljas eller inte. Kanske kan vissa kunder tänka sig betala med kort istället för att betala via faktura? Ett sätt att premiera detta kan vara att erbjuda lägre avgifter för de som direktbetalar.

Någon borgen krävs i regel inte för att få ett lån. Däremot finns det tillfällen då Froda kräver borgen. Är ni flera som äger företaget kan det vara bra att prata igenom vem som ska gå i borgen för lånet, eller om flera ska göra det. Har någon person en betalningsanmärkning kan det innebära att Froda inte tillåter den personen att gå i borgen för lånet.

 • Bolaget skall vara registrerat i Sverige
 • Enskild firma, handelsbolag, kommanditbolag eller aktiebolag
 • Försäljning som varat i minst ett halvår
 • Säkerhet ej nödvändigt förutom personlig borgen

Froda erbjuder lån till företag som vill växa. Hos Froda behöver du inte välja mellan smidigt och prisvärt. Med Froda kan du snabbt investera i ditt företag till marknadsledande villkor, helt utan krångel.

 • Marknadsledande villkor på nolltid
 • Låna upp till 15 000 000 kr
 • Ansök på bara några minuter – få prisförslag samma dag
 • Fast pris – inga dolda avgifter
 • Lägre pris och bättre villkor
 • Digital ansökan med smart återbetalning
 • Lös ditt lån när du vill – utan extra kostnad

Välj inte mellan smidigt och prisvärt. Med Froda investerar du i ditt företag till marknadsledande villkor utan krångel.

 • Helt digitalt utan kölapp och papperskrångel
  Genom att digitalisera bankupplevelsen sparar Froda tid, pengar och energi för dig som företagare. Så att du kan fokusera på det som verkligen betyder något – ditt företag.
 • Marknadsledande villkor – med lägsta prisgaranti
  Årsränta från 3,9 % – utan dolda avgifter eller påminnelseavgifter. Skulle du få ett lägre pris hos någon annan, matchar Froda det priset. Läs mer om Frodas lägsta prisgaranti här.
 • En partner vid din sida, i allt Froda gör.
  Froda har byggts kring att ha samma incitament som deras kunder. Så när du lyckas, gör Froda det med. Därför har Froda inte villkor som gör livet surt för företagare.

FRODA STORY:

Froda grundades 2015 med en tydlig idé – ge små och medelstora företag samma möjligheter att växa som stora. Med Frodas tjänst gör Froda det smidigt och prisvärt för företagare att investera i sina idéer. Genom att digitalisera processen har Froda gjort det möjligt att hjälpa fler företag med skräddarsydd finansiering efter just deras unika verksamhet och dess behov. Ett smartare företagslån, helt enkelt.

Idag är Froda ett av Sveriges snabbast växande fintechbolag och har hjälpt fler än 15,000 företag att växa. Froda är ett kreditinstitut som omfattas av den statliga insättningsgarantin och står under Finansinspektionens (FI) tillsyn.

Kundservice öppettider

Måndag – Fredag 09:00 – 17:00

Kontaktuppgifter

Företagsnamn Froda AB
Org. nr 556999-3388
Adress Skeppsbron 20, 111 30 Stockholm
Telefon 08-50131100
Email info@froda.se
Minsta lånebelopp:
10 000 kr
Största lånebelopp:
15 000 000 kr
Låneperiod:
2 mån - 5 år
Ränta:
3,9 %
Utan UC:
Ja
Ansök om lån
Åldersgräns:
18 år
Exempel:
Kreditupplysning via Creditsafe. Exempel: Individuellt. Beslut baseras på kassaflöde.
Övriga krav: