Privatlån
# Långivare Lånebelopp Löptid Recension Ansökan
1 lendo logo 10000 - 500000:- 1 - 15 år Lendo Ansök
2 Zmarta logo 5000 - 600000:- 1 - 15 år Zmarta Ansök
3 lendify privatlån 20000 - 500000:- 1 - 15 år Lendify Ansök
4 Bank norwegian 5000 - 600000:- 1 - 15 år Bank Norwegian Ansök
5 marginalen bank 25000 - 350000:- 2 - 12 år Marginalen Bank Ansök
6 Freedom finance 5000 - 600000:- 1 - 15 år Freedom Finance Ansök

Billån

Bilar och fordon är någonting som engagerar de allra flesta - billån likaså.. För många är det inte bara ett smidigt transportmedel när det kommer till exempelvis pendling till och från jobbet, utan det kan lika gärna vara ett intresse eller en hobby på heltid. Veteranbilssamlare, entusiaster och gamla raggare. Listan med människor som gillar bilar kan göras lång och gedigen. Intresset ligger helt enkelt många varmt om hjärtat. Men oavsett om du är småbarnspappa eller bilmekaniker när det kommer till bilar så har vi alla en sak gemensamt. Att behöva ta ett lån till ny bil eller ett så kallat billån är ofta en nödvändighet för många.

Låna pengar till ditt bilköp

För många kan ett inköp av en ny bil betyda en stor skillnad i ens dagliga liv. Helt plötsligt så kanske man slipper pendla till jobbet med lokaltrafiken. Att stå och trängas med de andra resenärerna på morgonen blir till ett minne blott. Eller så kanske det handlar om en så simpel sak som ett starkt intresse för motorer och bilar, gamla som nya. Anledningarna till att vi köper ny bil kan vara många och varierande. Fast trots detta så brukar det ofta vara vid just finanser som skon klämmer, och hur vår privatekonomi klarar av att handskas med ett nytt bilinköp.

Bilen medför flera kostnader

Det är inte bara en ny bil som ska till, utan det kan också vara resekostnader för att handla den, försäkringar, transporter samt en rad andra utgifter. Kanske du måste besiktiga bilen eller köpa in reservdelar för att kunna lämna in den på verkstad eller meka själv. Utgifterna kan helt enkelt börja ticka på rätt bra, och det är vid sådana tillfällen som ett billån kommer till väl användning.

Billån som investering

Att låna pengar till bil eller bara lån till bil rent allmänt behöver inte nödvändigtvis vara en blodig utgift och kostnad enbart. Nej, ibland kan det också vara en investering. Vem vet. Beroende på bilmodell så kan den kanske till och med öka i värde under vissa omständigheter. Eller så kanske det visar sig att man sparar in så pass mycket pengar på busskort eller andra transportkostnader, särskilt om man bor på landet eller i glesbygden. Med andra ord, en bil behöver inte alltid ses som en kostnad utan också en investering. Både i bekvämlighet men också i säkerhet.

Billån billigast online

Att hitta det bästa och billigaste billånet är ingen lätt match kan det först tyckas. Sanningen är dock att det är enklare än vad många tror. Det första som är viktigt är att slänga sig ut på nätet, d.v.s. online. Där kommer du snabbt hitta en rad olika verktyg och tillvägagångssätt för att filtrera ut och jämföra billån på bästa sätt. Du kommer kunna räkna ut kostnader i form av räntor, avgifter samt övriga tillägg på ett mycket lättöverskådligt och smidigt sätt. Med andra ord slipper du sitta själv och traggla på bland massa manuellt jobb, siffror och jämförelser. Nej, hitta istället all den infon smidigt på nätet för att hitta, just det, billiga billån.

Med bilen som säkerhet för lånet

Har din nuvarande bil kanske plötsligt gått sönder så att du måste lägga ut dyra slantar på mekaniker och service? Eller kan det till och med vara så att det inte ens blir värt att lägga ner pengar på reservdelar utan det är lika bra att köpa en helt ny bil från början. Ibland kan bilen ställa till med oförutsedda utgifter och kostnader som man inte alltid har räknat med. Så hur gör man då med just lån till bil? Det viktigaste är såklart att komma billigt undan och göra upp en avbetalningsplan. Även om man kanske agerar i en stressad situation ifall ens nuvarande bil har gått sönder och man bara måste ha pengar snabbt så är det viktigt att inte förhasta sig.

Viktigt att jämföra låneerbjudanden

Det är viktigt att kolla igenom de olika erbjudanden som finns när du vill låna pengar till en ny bil med hjälp av ett så kallat billån. Avtalen kan skilja nämnvärt mellan olika låneerbjudanden från diverse aktörer. Men några saker som kan variera kraftigt är bland annat;

  • Räntesatser och räntor. Hur man binder dem och vad billånet påverkas av.
  • Avgifter inom allt ifrån försenade inbetalningar till fakturaavgifter
  • Benägenhet att kunna förlänga lånet och skjuta upp det
  • Avtalad lånetid. Hur snabbt måste man egentligen betala tillbaka lånet?

Läs igenom avtalen i lugn och ro

Som du märker finns det alltså massvis med olika frågor att ställa sig innan man beslutar sig för vilket erbjudande man ska använda sig utav. Så förhasta dig alltså in, utan tänk dig noga för. Och använd som sagt gärna internet som hjälpmedel för att snabbt bilda dig en rättvis uppfattning av marknaden. Då det finns massvis av aktörer, långivare och kreditinstitut som hjälper till med just billån är det extra viktigt att jämföra de olika.

Jämför online och spara pengar

När du vill låna pengar för bil så är det som tidigare nämnt viktigt att jämföra billån online så att du är garanterad att få bästa avtal och pris som är anpassade efter dina förutsättningar. För oavsett om du bara vill låna en liten struntsumma som enbart räcker till den minsta av bilar så är det viktigt att det går rätt till. På samma sätt som om du skulle vilja låna ett större belopp till kanske en gammal veteranbil eller ny fabrikstillverkad bil så vill du även där att allt ska gå rätt till.

Sammanfattningsvis

Med andra ord se till att jämföra ordentligt innan du tar något beslut för att låna pengar till ny bil. Det är trots allt ett ansvar bakom ett lån, som med allt annat, och särskilt då en bil ofta kan anses som ett lån där objektet man lånar till kan minska i värde så är det extra viktigt att göra det rätt. Välj omsorgsfullt bland de olika leverantörerna och erbjudanden på billån. Var heller inte rädd för att söka rätt på fakta och information online eller på forum. Med andra ord, håll dig välinformerad och se till att jämföra billån innan du tar ett. Det är värt det!