Låna 150 000 kr

Vi hjälper dig som behöver låna 150 000 kr snabbt och enkelt. Vi har samlat de bästa privatlånen på 150 000 kr hos olika långivare på den svenska lånemarknaden.

Alla långivare som du kan hitta hos oss är under kontroll av den svenska statens Finansinspektion, (FI), detta innebär att du som låntagare alltid kan känna dig trygg och säker när du vill låna 150 000 kr. För att hjälpa dig på vägen så har vi också jämfört långivarnas olika villkor som exempelvis räntekostnader, avgifter, lånebelopp med mera

Utöver detta så hjälper vi dig också med hur du kan öka dina möjligheter att få ditt lån beviljat, hur du kan förbättra din kreditvärdighet och inte minst hur du smidigt och enkelt ansöker om att låna 150 000 kr från hemmets trygga vrå. All information och vägledning som du får här av oss är helt och hållet gratis att ta del av för dig som konsument.

Låna 150 000 kr utan säkerhet

Samtliga lån som du kan hitta här hos oss är från långivare som erbjuder lån utan säkerhet, eller blancolån, som de även kallas. Ett lån utan säkerhet innebär att långivaren inte har något fysiskt ting som sin säkerhet för att låna ut pengar till dig. Detta fysiska ting hade vanligtvis varit en bostad eller en bil om lånet istället skulle erbjudits med säkerhet.

När lånet istället erbjuds utan säkerhet så ökar långivarens risk att låna ut pengar till dig, genom detta så har man som låntagare lägre lånebelopp att kunna låna tillsammans med en högre räntekostnad. Lån som erbjuds utan säkerhet varierar även mera vad gäller räntekostnader, lånebelopp och andra villkor än vad lån med säkerhet gör. Då variationen mellan långivare är större så blir det även än viktigare för dig att läsa igenom all information som du får här av oss och att du själv jämför lånevillkor innan du ansöker om ditt lån.

Att jämföra lån och villkor här hos oss kommer alltid att ge dig bättre förutsättningar att kunna låna 150 000 kr. Förutom att du får bättre förutsättningar att kunna få ditt lån beviljat så får du också bättre chanser att kunna spara pengar.

Så ansöker du om att låna 150 000 kr

Tiden är förbi när man veckor i förväg behövde kontakta sin bank för att boka ett möte för att diskutera ett eventuellt lån. Idag så ansöker du smidigt och enkelt via din dator eller din mobiltelefon. Utöver detta så behöver du enbart ha en trygg internetuppkoppling och möjlighet att signera din ansökan via e-signering genom Bank-ID eller mobilt Bank-ID.

 • Välj långivare hos oss.
 • Fyll i de uppgifter som din långivare efterfrågar.
 • Signera din ansökan med Bank-ID eller mobilt Bank-ID.

Din ansökan tar från start till klart enbart ett par få minuter. Besked på din ansökan får du antingen direkt på din dator, din mobil eller till din E-postadress.

Om du skulle få ett positivt lånebesked så sker också alltid snabba utbetalningar, hur snabb denna kan bli beror på vilken långivare som du har valt och när på dygnet och i veckan som du ansöker. Vill man förbättra sina möjligheter till så snabb utbetalning som möjligt så är det bäst att ansöka om sitt lån under en normal arbetsveckans första hälft och även i god tid innan långivarens kontor stänger för dagen.

Låna 150 000 kr och samla dina lån

Har man flera lån och krediter hos olika långivare så blir detta oftast onödigt kostsamt vad gäller höga räntekostnader och flera administrativa kostnader. Att låna 150 000 kr för att samla sina lån är alltid värt att se över. När du samlar lån så går du från att ha flera långivare till att enbart ha ett enda större lån hos en enda långivare.

Genom att samla dina lån så får du bättre möjligheter att få ner den totala räntekostnaden och du betalar enbart en administrationskostnad för ett enda lån. Genom att samla dina lån hos en enda långivare hos oss så kan du spara många tusenlappar om året.

Så förbättrar du din kreditvärdighet

Att försöka förbättra sin kreditvärdighet bör vara rekommenderat i alla hushåll eller privatekonomier. Det ska dock sägas att det heller inte är någon ”quick-fix” att förbättra sin kreditvärdighet, vilket också gör det än viktigare att du börjar redan idag:

 • Samla dina lån om du har flera dyra lån och krediter.
 • Dra inte på dig onödiga kreditupplysningar eller betalningsanmärkningar.
 • Försök att öka din taxerade årsinkomst.
 • Inled ett månadssparande.

När kan man behöva låna 150 000 kr?

Det finns tyvärr inte enbart ett enda svar på när ett lån på 150 000 kr kan passa bra. Anledningen till detta är att behovet är så pass olika från låntagare till låntagare och från situation till situation. För att ändå ge några konkreta exempel på när man kan behöva låna 150 000 kr så kan detta gälla allt från när man behöver köpa en ny bil till när man behöver samla sina befintliga lån och krediter.

Ett privatlån på 150 000 kr kan också göra att man faktiskt får råd att köpa huset som man länge varit på jakt eller att man äntligen får råd att renovera köket i lägenheten. Tråkigheter och oförutsedda händelser kan också alltid inträffa. Att man separerar från sin partner, en olycklig vattenläcka i källaren eller att taket behöver läggas om på huset är också tråkiga situationer som kan uppstå och som kan göra att man snabbt behöver låna pengar.

Våra bästa tips när du vill låna 150 000 kr

 • Det absolut viktigaste som du kan göra när du vill låna 150 000 kr är att ta några få minuter och jämföra långivare hos oss innan du bestämmer dig för ett lån.
 • Jämför alltid den effektiva räntan hos varje enskild långivare då denna ger dig den totala kostnaden för ditt lån.
 • Prioritera att förbättra din kreditvärdighet.
 • Om du har en eller flera betalningsanmärkningar så behöver du alltid först se över så att du ansöker om att låna 150 000 kr hos en långivare som kan acceptera detta.
 • Om du vill kunna få flera olika lånerbjudanden att ta ställning till så är det bra att vända sig till en låneförmedlare. När man ansöker om att låna 150 000 kr hos en låneförmedlare så gör dessa endast en enda kreditupplysning, trots detta så kan du ändå alltså få flera lånerbjudanden att fundera på. Du hittar flera bra låneförmedlare här på sidan.
 • Om du istället funderar på att skicka in separata ansökningar till olika långivare som du har hittat hos oss, var i sådana fall väldigt selektiv i dina val då en kreditupplysning kommer att tas för varje enskild ansökan som du skickar in.
 • Gör upp en budget för det närmaste året och även än längre om du har möjlighet till detta. Budgeten över dina inkomster och utgifter kommer först och främst att visa om du har råd med lånet eller inte men det kommer också att ge dig en tydligare överblick över din privatekonomi och vad du kan förbättra.
 • Du ökar dina möjligheter att få ditt lån beviljat om du kan ha en medlåntagare eller en borgensman på ditt lån.
 • Glöm aldrig att läsa finstilta lånevillkor innan du skickar in din ansökan.