Utnyttja enlåneförmedlare

Att vända sig till en bra låneförmedlare ger dig som kund bättre möjligheter att hitta ett fördelaktigt lån som passar dig och din privatekonomi.

Det som skiljer en vanlig bank eller långivare åt mot en låneförmedlare är att du hos en låneförmedlare kan få flera olika lånerbjudanden att ta ställning till medan du hos en bank eller långivare endast kan få ett enda.

En annan viktig skillnad mellan banker, långivare och låneförmedlare är också att trots att du kan få flera olika lånerbjudanden att ta ställningen till hos en låneförmedlare så kommer det ändå bara tas en enda kreditupplysning.

Med flera olika låneerbjudanden så har du också bra chanser att jämföra lån där du kan få lägst räntekostnad för ditt lån. Genom att jämföra dessa erbjudanden och räntor så kan du också spara tusentals kronor enbart genom att välja ett fördelaktigare lån.

Skulle du redan ha flera dyra lån och krediter till högre räntekostnader så kan du också spara tusentals kronor genom att välja ett billigare lån hos en låneförmedlare. Här får du i sådana fall en suverän möjlighet att kunna samla dina dyra lån och krediter hos en enda långivare.

Vi har samlat Sveriges bästa låneförmedlare här hos oss på vår hemsida. Genom att välja någon av dessa så sparar du förutom pengar även gott om tid ihop med att du också på sikt kan förbättra din kreditvärdighet.

Så jobbar de olika låneförmedlarna

Låneförmedlare samarbetar med olika långivare där de har möjlighet att kunna erbjuda dig och andra kunder flera olika erbjudanden från deras samarbetspartners.

När du har gjort din ansökan till en låneförmedlare så tar det som oftast inte längre än 24 timmar innan du kan ha en rad olika erbjudanden att ta ställning till.

När du lånar genom en låneförmedlare så innebär inte detta att du kommer att ha ditt lån hos din valda låneförmedlare, dessa jämför och förmedlar enbart erbjudanden till dig. Det är sedan alltid långivarna själva som lånar ut pengarna till dig och som du sedan månadsvis successivt kommer att återbetala lånet till.

Fördelar att använda sig av en låneförmedlare

  • Du kan få flera erbjudanden att välja mellan.
  • Du kan spara gott om pengar genom att du kan jämföra effektiva räntor på de olika erbjudanden som du får.
  • Om du redan har flera dyra lån och krediter hos en eller flera banker eller långivare så är det perfekt att vända sig till en låneförmedlare för att samla alla sina lån hos en enda aktör. En helt suverän möjlighet att kunna spara än mera pengar.
  • Du behöver inte besöka ditt bankkontor för eller flera olika möten. Du ansöker från hemmets trygga vrå via din dator, surfplatta eller din mobiltelefon.
  • Din kreditvärdighet påverkas inte lika negativt som om du skulle ansöka till flera olika långivare. Skulle du ansöka till flera olika långivare så tas en lagstiftad kreditupplysning för varje enskild ansökan. När du ansöker om lån hos en låneförmedlare så tas endast en enda kreditupplysning vilket gör att du behåller din kreditvärdighet i stort sett helt intakt.

Vilka olika typer av lån finns att välja på

Precis som när du vänder dig till en vanlig stor bank eller en långivare online så har du samma typer av lån att välja mellan hos de flesta låneförmedlare. De vanligaste lånetyperna är privatlån utan säkerhet, även kallade blancolån.

Du hittar också låneförmedlare här hos oss som samarbetar med långivare som erbjuder bolån, billån och företagslån. När det gäller hur mycket pengar du kan låna så beror detta som vanligt på hur din kreditvärdighet ser ut.

En högre kreditvärdighet innebär att du kan få än flera lånerbjudanden med lägre räntekostnader att välja mellan. En lägre kreditvärdighet innebär som oftast färre lånerbjudanden till högre räntekostnader att fundera på.

Även med en bra låneförmedlare så har du möjlighet att kunna ha en medlåntagare eller en borgenär på ditt lån. Har du möjlighet till något av detta så ökar också dina chanser till att först och främst faktiskt få ditt lån men chanserna ökar även att du ska få ditt lån till förmånligare lånevillkor.

Jämför låneförmedlarna som finns på marknaden

I Sverige så finns det idag massor av olika enskilda långivare, nya tillkommer stadigt på marknaden. Detta har gjort att det också har skapats en marknad just för låneförmedlare och som samarbetar med flera olika långivare.

Även om det idag också finns en handfull bra låneförmedlare i Sverige, som du alla också kan hitta här hos oss, så behöver du som kund också jämföra dessa med varandra. Vikten av detta beror främst på att olika låneförmedlare samarbetar med olika många långivare. Vill du ha så många lånerbjudanden som möjligt att ta ställning till så kan det vara bra att välja en låneförmedlare som samarbetar med så många långivare som möjligt.

Om det är ett högre belopp som du önskar låna, tex. till bil eller till bostad så är det också värt att se över så att låneförmedlaren samarbetar med långivare som också kan erbjuda ett så pass högt lånebelopp som du även är ute efter.

Så ansöker du hos en låneförmedlare

Efter att du är klar med att jämföra olika låneförmedlare här hos oss och efter att du har bestämt dig för vilka du ska vända dig till så är det också dags att skicka in din ansökan. Detta går till precis likadant som när du ansöker om ett lån online hos en enskild långivare, d.v.s.:

  • Klicka på den låneförmedlare som du har bestämt dig för hos oss.
  • Fyll i dina personuppgifter och kompletterande uppgifter som efterfrågas.
  • Signera din ansökan genom ditt BankID eller ditt Mobil-ID.
  • Din ansökan är inskickad och du kan avvakta dina låneerbjudanden.

Efter att du har skickat in din ansökan

Efter att du har skickat iväg din ansökan online så är det dags för låneförmedlaren att kontakta alla långivare som man samarbetar med. När de gör detta så tas som sagt enbart en enda kreditupplysning. Långivarna som låneförmedlaren samarbetar med får sedan ta del av uppgifterna från din kreditupplysning och där de sedan får ta ställning till om de kan bevilja din ansökan.

Med information från din enda kreditupplysning så delger de även låneförmedlaren om de kan bevilja dig ett lån ihop med vilken räntekostnad som de kan erbjuda dig. Det tar som oftast inte längre än 24 timmar innan de långivare som kan erbjuda dig ett lån har svarat på din ansökan. När du får ett lånerbjudande att ta ställning till så kommer också din låneförmedlare att kontakta dig via E-post eller via ditt konto på deras hemsida om att du har ett lånerbjudande som väntar på dig.

När din låneförmedlare kontaktar dig med denna information så betyder det också att du får lånet om du önskar det, dock så är du inte bunden till att ta erbjudandet. Här kan det vara bättre att ha lite is i magen och vänta in eventuella ytterligare lånerbjudanden, på så vis så kan du jämföra räntekostnader på dina lånerbjudanden och acceptera det erbjudande som är mest förmånligt för dig.

När du väl accepterar ett lånerbjudande och ingår ett låneavtal med en långivare så får du information om låneavtalet via långivarens hemsida, via E-post och/eller via vanlig post hem i brevlådan. Efter att du har accepterat ett lånerbjudande så har du som oftast dina pengar på ditt vanliga bankkonto inom 24 timmar, ibland så kan det ta ytterligare 1–2 dagar beroende på vilket lånerbjudande som du accepterar samt även beroende på när på dygnet och när i veckan som du har skickat in din ansökan.