Smslån utan ränta

Idag så finns det flera långivare i Sverige som kan erbjuda dig ett smslån utan ränta. För många människor så kan detta låta för bra för att vara sant, dock så är detta fullt ut möjligt. Hur är då möjligt att det idag finns dessa snabblån utan ränta? Jo, anledningen till detta är faktiskt den stentuffa konkurrens som finns bland långivare i Sverige.

Idag så finns det nog inte många som kan ha missat den upprepande reklamen från olika långivare och kreditbolag i tidningar, TV och inte minst i sociala medier. Det kan ibland kännas som om att det tillkommer nya aktörer på marknaden dagligen.

Att det finns så många olika aktörer blir här också en stor fördel för dig som låntagare. När långivare och kreditbolag vill få nya kunder och sin ”del av kakan” så försöker dessa också överträffa varandra med bra låneerbjudanden till sina potentiella kunder. Det blir här alltså en väg och en riktigt bra chans för olika långivare att få just dig som kund när de även kan erbjuda dig ett lån utan ränta.

Hur du ska hitta ett räntefritt lån och vad man absolut behöver tänka på innan man ansöker om ett kan dock vara svårt om man inte vet hur man ska göra. Just därför så har vi också hjälpt dig på vägen med att samla all information som du någonsin behöver veta gällande räntefria lån i Sverige.

Vi har dessutom samlat nätets bästa smslån utan ränta här på vår hemsida, allt för att underlätta för dig som letar efter ett bra och räntefritt lån. Jämför våra räntefria lån och välj ett som passar dig bäst. Du ansöker sedan direkt via vår hemsida, du får svar direkt på din ansökan och om du blir beviljad ditt lån så är det många långivare som också kan erbjuda dig lån med direkt utbetalning till ditt konto.

Vad innebär ett smslån utan ränta?

Ett smslån utan ränta är ett lån som oftast är helt räntefritt under ett visst belopp eller under en viss tid av lånets återbetalningstid. Om lånet antingen är räntefritt under ett särskilt belopp eller under viss återbetalningstid beror på vilken långivare som du vänder dig till.

Vidare så är ett smslån utan ränta ett lån som du ansöker om online. Även om namnet smslån fortsatt lever kvar sedan tidigare så är det ett lån som man numera ansöker om online via sin mobiltelefon, sin dator eller sin surfplatta.

Då ett lån utan ränta innebär en större risk för långivarna än vad ett traditionellt lån med tillhörande ränta gör så finns det också andra skillnader dem emellan. Det är oftast lägre belopp som är möjliga att låna räntefritt och det räntefria lånets återbetalningstid är oftast väldigt korta tack vare långivarens större risk. 7, 14 eller 30 dagar är vanligt att kunna ha som återbetalningstid för räntefria korta lån.

Ett lån utan ränta är i stort sett alltid ett lån som vissa långivare enbart kan erbjuda till sina helt nya kunder. Långivare använder alltså ofta räntefria lån som en del i sin marknadsföring för att få nya kunder precis som vi varit inne på tidigare. Även om lånet är räntefritt så betyder det inte att det är amorteringsfritt, vilket betyder att det fortsatt är ett lån som ska kunna återbetalas till långivaren.

En annan sak att också se över innan man ansöker om ett räntefritt lån är om det finns någon uppläggningsavgift eller andra administrativa kostnader för lånet. Läs alltid över det finstilta i långivarens villkor innan du skickar in din ansökan via vår hemsida.

Så ansöker du om ditt lån!

Börja alltid med att jämföra smslån utan ränta här hos oss på vår hemsida. När du väl har bestämt dig för en långivare vars villkor passar dig bra så är det också dags att skicka in din ansökan. Detta gör du enkelt genom att klicka dig in på det lån som du har bestämt dig för.

Du kommer sedan att få fylla i din ansökan med dina personuppgifter och eventuella andra uppgifter som långivaren önskar ha. Du får till sist också identifiera dig via BankID eller Mobilt ID när ansökan skickas in.

Svar på din ansökan får du omedelbart på mobil- eller datorskärmen. Har du blivit beviljad ett räntefritt lån så görs ofta väldigt snabba utbetalningar från långivaren, vissa långivare har till och med lån med direkt utbetalning till kontot inom någon timme. Utöver detta så finns det även långivare som gör utbetalningar av räntefritt lån under kvällar och helger om man verkligen skulle vara i behov av ett akut lån.

Vill man gå den tidigare vägen med att skicka iväg sin ansökan via SMS så är det fortsatt möjligt hos vissa långivare även om detta numera blivit ovanligare med tiden.

Du kan låna utan ränta utan UC

Många långivare uppskattar möjligheten att kunna ansöka om sitt lån utan att långivaren gör en kreditupplysning hos UC. Här görs ofta en hel del missförstånd hos många kunder då många tror att UC betyder samma sak som just kreditupplysning, så är dock inte fallet.

UC är en förkortning av Upplysningscentralen och är Sveriges äldsta och största kreditupplysningsföretag. Långivare som vänder sig till UC med sina kreditupplysningar godkänner inte att du som långivare har någon betalningsanmärkning.

Långivare som inte använder sig av UC utan som istället gör sina kreditupplysningar hos någon av Sveriges andra kreditupplysningsföretag, som exempelvis Bisnode eller Creditsafe, godkänner däremot ofta långivare som har en och t.o.m. flera betalningsanmärkningar.

Så om du har en lägre kreditvärdighet och där du även har en eller flera betalningsanmärkningar, så är det alltid betydligt bättre att vända sig till en långivare som även gör sina kreditupplysningar hos just Bisnode eller Creditsafe. Då Bisnode och Creditsafe inte jämför sina kreditupplysningar och information med UC:s register så påverkas heller inte din kreditvärdighet på ett negativt sätt hos UC.

Här på vår hemsida så finner du flera bra långivare att välja mellan som både kan erbjuda dig ett räntefritt lån utan UC och där kreditupplysningen istället görs hos antingen Bisnode eller hos Creditsafe.

Vem kan få ett lån utan ränta?

Som vi har varit inne på tidigare så är det i stort sett alltid nya kunder som kan bli erbjuden ett räntefritt lån. Utöver detta så finns några andra krav och villkor att uppfylla. Du behöver ha fyllt minst 18 år, vara svensk medborgare och ha din folkbokföringsadress i Sverige. Du kan alltså inte bo utomlands eller vara skriven i ett annat land än i Sverige för att få ett lån utan ränta.

Utöver dessa väldigt låga krav så är det inte ovanligt att det kan krävas en viss taxerad årsinkomst, detta skiljer dig dock åt från långivare till långivare, vilket gör att det blir än viktigare för dig att jämföra lån på vår hemsida på förhand.

Det tuffaste kravet och som det aldrig någonsin kompromissas med hos de olika långivarna är att du inte får ha någon skuld eller anmärkning hos Kronofogdemyndigheten.

Du kan aldrig få ett billigare lån än ett lån som är räntefritt. Kom som alltid bara ihåg att läsa det finstilta och se över eventuella administrativa kostnader. Jämför också lån hos oss och ansök till det lån som passar dig och dina förutsättningar och personliga behov allra bäst.