Lån utan Säkerhet

Ett lån utan säkerhet är ett lån där banken eller långivaren inte har något fysiskt ting (som tex. bostad eller bil) som en garanti för lånet. Ett lån utan säkerhet brukar även kallas för blancolån och hit räknas även privatlån, smslån och mikrolån. Med ett lån utan säkerhet så accepterar även många svenska långivare att du som låntagare kan få ditt lån beviljat även om du skulle ha en lägre kreditvärdighet.

En lägre kreditvärdighet kan innebära att du har flera lån och krediter hos olika långivare, att du har många gjorda kreditupplysningar och även en eller flera betalningsanmärkningar och en tillhörande låg årsinkomst. Även om du skulle ha en lägre kreditvärdighet så kan du alltså få ett lån utan säkerhet beviljat. Här på vår hemsida så har vi jämfört Sveriges bästa lån utan säkerhet hos olika långivare, allt för att kunna hjälpa dig som är i ett behov av att låna pengar snabbt, enkelt och till villkor som passar din privatekonomi.

Låna pengar tryggt och säkert

Läs gärna igenom allt information som du får av oss här på sidan, den är gratis att ta del av och den kommer ge dig bättre förutsättningar att hitta ett bra lån till bra villkor. När du sedan har gått igenom all vår information så ansöker du snabbt och enkelt genom att välja ut en eller flera långivare som passar dig. Samtliga långivare på vår hemsida står även under statlig tillsyn av den svenska Finansinspektionen (FI), vilket ger dig som låntagare ytterligare trygghet och säkerhet oavsett vilken långivare som du än bestämmer dig för hos oss.

Jämför alltid lån och långivare på förhand

När du jämför lån hos oss så får du:

 • Bättre möjligheter att få ditt lån beviljat. När du jämför lån och erbjudanden på vår sida så kan du enkelt se över vilka krav och villkor som gäller hos olika långivare.
 • Bättre möjligheter att spara pengar när du väljer ett lån med lägre räntekostnader. Detta gäller både när du vill ansöka om ett nytt lån eller när du vill ansöka om ett större samlingslån för att lösa flera dyra lån och krediter.
 • Du sparar tid genom att du själv slipper att surfa runt från långivare till långivare eller hos andra jämförelsesajter.
 • Du riskerar inte att dra på dig onödiga kreditupplysningar och du riskerar inte att påverka din kreditvärdighet mera än nödvändigt.

När du har hamnat i en situation där du behöver låna pengar så vill du såklart kunna hitta ett lån som är så billigt som möjligt. Detta innebär att du behöver jämföra räntekostnader och övriga lånevillkor hos olika långivare innan du skickar in din ansökan.

Det finns även andra viktiga faktorer att också se över innan man ansöker om ett lån. Har du en lägre kreditvärdighet där exempelvis en eller flera betalningsanmärkningar förekommer så behöver du ansöka om ditt lån hos en långivare som också accepterar detta.

En annan viktig detalj att se över är vilka lånebelopp som en särskild långivare kan bevilja. Att inte se över detta på förhand kan annars leda till att du ansöker om ett för högt belopp som långivaren inte kan bevilja och att en kreditupplysning tas helt i onödan, något som enbart kommer att försvåra dina chanser att få ett nytt lån i framtiden.

Jämför alltid finstilta krav och villkor på förhand hos långivarna, något som också gör att du inte riskerar att ansöka om lån hos en långivare där du inte uppfyller de satta kraven.

Fördelar med lån utan säkerhet

 • Du kan få ditt lån beviljat trots en lägre kreditvärdighet och även om du skulle ha en eller flera betalningsanmärkningar registrerade.
 • Du kan ansöka om lån utan UC och utan att din kreditvärdighet påverkas negativt hos UC.
 • Du ansöker online och får oftast svar omgående på din ansökan. Vid ett beviljat lån så sker alltid snabba utbetalningar.
 • Vissa långivare erbjuder lån utan säkerhet utan ränta. Ett lån utan ränta innebär oftast att lånet är räntefritt under viss löptid av lånet eller under ett visst belopp.
 • Du behöver inte redogöra för långivaren vad du ska använda ditt lån till. Ett lån utan säkerhet är ett lån som är till för privat konsumtion och där du som låntagare själv bestämmer hur du vill använda lånet.

Nackdelar med lån utan säkerhet

 • Lån utan säkerhet har en högre räntekostnad än vad lån med säkerhet har, detta gör det än viktigare för dig som låntagare att jämföra lån hos oss på förhand.
 • Då banker och långivare tar en större risk när de lånar ut pengar utan säkerhet och kanske även till någon med en lägre kreditvärdighet så är det oftast belopp på upp till max. ca 500 000 som kan lånas. Hur mycket du kan låna beror på vilken långivare du vänder till samt vilken kreditvärdighet du kan uppvisa.
 • För många så kan snabblån utan säkerhet vara för enkla att ansöka om. Behöver man absolut inte låna pengarna så ska man heller inte göra det. Låna aldrig till onödig konsumtion och var alltid säker på att du kan återbetala lånet varje månad.

Så ansöker du om ditt lån

Du ansöker helt och hållet anonymt via en digital ansökan. Detta innebär att du ansöker om ditt lån via din dator, mobiltelefon eller din surfplatta. Du kan alltså tryggt och säkert ansöka om ditt lån från hemmets trygga vrå eller där du helst vill befinna dig, se enbart till att du har en bra internetuppkoppling. Utöver detta så går alltid din ansökan till på samma sätt, oberoende på vilken långivare du än väljer hos oss:

 1. Välj långivare här på vår hemsida.
 2. Du fyller sedan i dina personuppgifter och eventuella andra uppgifter som långivaren önskar ha av dig för att kunna behandla din ansökan.
 3. Du verifierar din ansökan med ditt bank-ID eller ditt mobil-ID.
 4. Din ansökan är inskickad och klar.

Snabba lånebesked och direkta låneutbetalningar till kontot

Efter att du har skickat in din ansökan så kommer långivaren som du har valt att antingen meddela dig på skärmen eller via E-post. Beskedet på din ansökan är nästan alltid omedelbar. Har du fått din ansökan beviljad så sker din låneutbetalning till det konto som du har angivit i din ansökan att du vill ha pengarna till.

Snabba låneutbetalningar sker oavsett vilken långivare du har valt. Vill du ha dina pengar så snabbt som det bara går så rekommenderar vi dig att ansöka till en långivare som erbjuder lån med direkt utbetalning, du har då dina pengar inom 15 minuter.

Du kan också själv underlätta för att din utbetalning ska ske så snabbt och så smidigt som möjligt. Detta gör du genom att kolla upp så att du och långivaren är kunder i samma bank, tänk även på när på dygnet och när i veckan som du skickar in din ansökan.

Vissa långivare erbjuder till och med låneutbetalningar under kvällstid och under helger, en bra service för alla som behöver låna pengar akut.

Lån utan UC och utan säkerhet

Ett snabblån utan UC innebär att långivaren inte gör någon kreditkontroll hos Upplysningscentralen AB (UC). Det innebär dock inte att någon kreditkontroll inte görs överhuvudtaget, detta måste alltid ske när man ansöker om lån i Sverige, enligt lag.

Ett snabblån utan UC innebär vidare att långivaren som man har ansökt om sitt lån hos istället gör sina kreditkontroller hos ett annat kreditupplysningsföretag än hos UC. Detta betyder som oftast att långivaren istället vänder sig till något av de två största företagen inom branschen efter UC, nämligen Bisnode eller Creditsafe.

Det är också hos Bisnode och hos Creditsafe som de flesta långivarna här på vår hemsida gör sina kreditkontroller, när de inte angivit att de istället gör dessa hos UC.

Fördelar med lån utan UC

För många låntagare så är den största fördelen med att ansöka om lån utan UC att många långivare kan acceptera att du har en (eller flera) betalningsanmärkningar, detta är något som långivare som använder sig av UC inte accepterar.

En annan bra fördel är att långivare som använder sig av Bisnode eller Creditsafe inte lagrar eller jämför dina uppgifter med UC, på så vis så blir inte din kreditvärdighet negativt påverkad hos UC. Detta kan tyckas som oviktigt just nu när du ändå vill ansöka om lån utan UC, men om du längre fram i tiden exempelvis vill ansöka om ett större lån för att köpa lägenhet eller hus, så görs alltid kreditkontrollen hos en bank eller långivare som använder sig av UC.

Med andra ord så är det alltså viktigt att försöka bibehålla kreditvärdigheten intakt och även att försöka förbättra den hos UC. Detta ger dig alltid bättre förutsättningar för eventuella framtida större ansökningar hos alla aktörer som samarbetar med Upplysningscentralen.

Det kan också vara bra att veta om att det alltid är banken eller långivarna själva som beslutar om du ska få ditt lån beviljat eller inte. En vanlig missuppfattning hos många kunder är annars att tro att UC, Bisnode, Creditsafe och övriga kreditupplysningsföretag är de som beslutsfattar om din ansökan ska gå igenom men så är det alltså inte. Kreditupplysningsföretagen delger endast banken och långivaren resultatet från kreditkontrollen varpå bank och långivare sedan själva fattar sina beslut utifrån resultatet av denna.

Samla dina lån och spara pengar

För dig som har flera lån hos olika aktörer så kan det vara värt att samla dina lån hos en enda långivare, något som nästan alltid gör att du sparar pengar. Du finner flera bra långivare hos oss som också kan erbjuda dig att samla dina lån utan säkerhet.

Kom som alltid ihåg att jämföra lån och se över den effektiva räntan och se över krav och villkor. Med ett större samlingslån så får du som oftast ner räntekostnaden men du sparar också pengar på att slippa behöva betala flertalet olika administrativa kostnader, som bara dessa ibland kan uppgå till flera tusen kronor om året.

Krav och villkor för att låna pengar utan säkerhet

Här kan krav och villkor variera stort mellan de olika aktörerna, vilket gör det än viktigare för dig som kund att inte glömma bort att jämföra detta på förhand. Till att börja med så behöver du alltid vara myndig, d.v.s. minst 18 år för att kunna ansöka om ett lån utan säkerhet.

Du behöver som oftast uppvisa någon form av inkomst som långivaren kan acceptera, här ska också tilläggas att de finns de långivare som fattar sitt beslut på din senaste skattedeklaration från det föregående året, detta gör att du exempelvis kan vara arbetslös eller studerande idag och helt eller delvis vara utan inkomst men ändå få igenom din låneansökan.

Du behöver också vara svensk medborgare och folkbokförd i en svensk kommun. Du får heller inte ha någon skuld hos Kronofogdemyndigheten. Utöver dessa vanliga krav och villkor så är det som sagt vanligt att kraven varierar mellan långivarna. Här ska det ändå tilläggas att samtliga långivare som du kan hitta här hos oss är långivare som alla är betydligt mera förstående och flexibla än vad många av de traditionella bankerna i Sverige fortsatt är.