Privatlån
# Långivare Lånebelopp Löptid Recension Ansökan
1 lendo logo 10000 - 500000:- 1 - 15 år Lendo Ansök
2 Zmarta logo 5000 - 600000:- 1 - 15 år Zmarta Ansök
3 lendify privatlån 20000 - 500000:- 1 - 15 år Lendify Ansök
4 Bank norwegian 5000 - 600000:- 1 - 15 år Bank Norwegian Ansök
5 marginalen bank 25000 - 350000:- 2 - 12 år Marginalen Bank Ansök
6 Freedom finance 5000 - 600000:- 1 - 15 år Freedom Finance Ansök

Populära privatlån

Privatlån från flera långivare

Välj ut några erbjudanden & jämför billiga privatlån och läs mer för att hitta det lån som passar dig bäst. Beroende på hur mycket pengar du ska låna, och vilken återbetalningstid du väljer kan kostnaderna komma att variera beroende på vilken långivare du väljer. Tänk på att kostnaden för ditt privatlån kommer att växa kraftigt om du inte kan betala tillbaka lånet i tid.

Hitta rätt lån för dig

Som privatperson kan man låna pengar på olika sätt. Klassiskt privatlån, snabblån eller sms-lån är nya varianter på lån som möjliggör mindre lånesummor, men kortare återbetalningstid. Kreditkort är ett alternativ som kan spara en del pengar, men de flesta kreditkortsutgivare kräver att låntagaren har en fast anställning. Jämför & hitta privatlån med bra och rättvisa avtal genom att välja bland olika alternativ online.

Vilka är fördelarna med privatlån?

Privatlån kommer med många fördelar. Som tidigare nämnt så behövs ingen säkerhet eller borgenär för att kunna teckna lånet. Dessutom så får man pengarna utbetalda på sitt privata bankkonto till skillnad från exempelvis bostadslån där pengar går direkt till säljarens konto. Detta medför att privatlån är en mycket flexibel låneform där det är du själv som väljer hur du spenderar pengarna.

Hur får man ett lån med låg ränta?

Räntan varierar beroende på en rad faktorer såsom kreditupplysningar, månadsinkomst samt tidigare års inkomstdeklarationer. För att få ett privatlån med lägst ränta krävs det därför att du påvisar betalningsförmåga såväl som stabil ekonomi. Fast allra viktigast är nog att jämföra privatlån från olika långivare. Som vi tidigare rekommenderat på sidan så finns det en rad olika låneinstitut, banker och långivare på marknaden att välja bland. För dig som därför funderar på ett lite större lån till exempelvis en investering eller renovering kan det skilja många tusenlappar beroende på vart du vänder dig.

Bli beviljad privatlån

Vem vill inte ha ett billigare privatlån? Lägre ränta innebär lägre månadskostnader för alla typer av lån, och naturligtvis även privatlån. Jämför privatlån och andra kreditlösningar för att hitta din personliga favorit.

Ett privatlån är oftast ett lån som tecknas utan någon direkt säkerhet. Säkerhet för banken eller långivaren innebär att lånet investeras i något specifikt, exempelvis en bil eller en båt. Privatlån som helt saknar säkerhet har högre ränta än ett lån som ligger till grund för en investering.

Normalt kan privatlån och andra lån utan säkerhet uppgå i omkring 300 000 kronor. För att låna till exempelvis en bostad finns ingen övre gräns, utan en sedvanlig kreditupplysning avgör hur god kreditvärdighet låntagaren har. Detta avgör i sin tur både vilket belopp och vilken ränta som personen kan få.

Dyrare än andra låneformer?

Många ställer sig frågan hur det kommer sig att ett privatlån ofta har lite högre ränta än andra typer av lån. Det hela är egentligen mycket enkelt och bygger på privatlån utan säkerhet, en form av privatlån som mer eller mindre dominerar marknaden. Ett sådant lån är baserat på återbetalningsförmåga och vilja att betala tillbaka istället för exempelvis en bostad. Detta medför emellertid att långivaren tar en större risk eftersom inte alla privatlån alltid betalas tillbaka i tid.

Ränta kontra risk

Man kan egentligen säga att desto större risk det är för långivaren desto högre ränta blir det också på lånet. Att ha haft en stabil anställningsform såsom fast anställning medför lägre ränta medan dålig kredithistorik kan medföra högre. Att hitta ett billigt privatlån kan därför bli svårare om dessa delar inte är helt optimala. Då blir helt plötsligt avgifterna mycket mer relevanta att försöka spara in pengar på.

Privatlån avgift – hur mycket kostar det?

Utöver räntan brukar också privatlån komma med vissa andra avgifter. Du som långivare kan alltså spara pengar på fler sätt än så låg ränta som möjligt. En väldigt vanlig avgift för privatlån är den så kallade uppläggningsavgiften. Detta är en avgift som mer eller mindre alla banker och långivare debiterar. Ett billigt privatlån kan därför uppnås enklare ifall man försöker få en så låg uppläggningsavgift som möjligt. Beroende på din ekonomiska situation och hur stort lån du tar kan det ibland vara förhandlingsbart med uppläggningsavgiften. Somliga gånger går det till och med att få den gratis om du lånar över ett visst belopp. Så med andra ord är det värt att lägga lite fokus på den detaljen.

Lenders privatlån

Tre tips för bästa privatlån

Hur får man egentligen ett privatlån billigt? Nedan kan du läsa om tre stycken tips för bästa privatlån.

  • Kom ihåg att ett lån består av flera delar som tillsammans utgör den totala lånekostnaden. Kolla därför extra noggrant på exempelvis uppläggningsavgiften men också eventuella aviavgifter för privatlånet. Räntan bestäms individuellt så ofta kan man spara en stor del av pengarna på de övriga avgifterna.
  • Scanna av läget för privatlån. Använd hemsidor för att jämföra privatlån online och läs på om mycket fakta. Ett lån kan vara något som följer dig under en längre period så det är viktigt att vara påläst och känna av marknaden.
  • Om du är med i ett fackförbund kan det vara värt att kolla upp medlemslån. Detta innebär att det finns ett avtal mellan din bank och ditt förbund du är medlem i. Då kan du ofta slippa en stor del (eller alla) avgifter samt få en låg ränta.

Det finns naturligtvis många fler tips och trix än de ovan. Men för att skaffa dig en bild som stämmer väl överens med verkligheten så fungerar de utmärkt att använda. Andra småtips kan exempelvis vara att betala lånet via autogiro varje månad för att på så sätt slippa avgifter för pappersfaktura eller låneavier.

Var försiktig med privatlån och kreditupplysning

Även fast det kanske låter konstigt så är det faktiskt ingen fördel med att ringa runt till olika banker och be om offerter. Det låter kanske motsägelsefullt att inte ringa. Men faktum är att varje bank kommer göra en kreditupplysning och när du ska ta lån kan det se illa ut att ha för många kreditupplysningar utförda. Av den anledningen lönar det sig mycket mer att använda jämförelsesidor på nätet för privatlån. De uppgifter och uppskattningar du får är ofta väldigt nära med de offerter du hade fått om du själv kontaktade bankerna.

Billiga privatlån inte en omöjlighet

Som du kanske märker så är världen av privatlån ganska så omfattande. Att få ett billigt privatlån är därför absolut ingen omöjlighet om man har lite is i magen samt ser till att hålla sig à jour. Så om du länge känt att det varit en dyr lösning att utöka semesterkassan med – tänk annorlunda. Ett privatlån kan vara en smart kapitalinjektion i din plånbok så länge vilja och återbetalningsförmåga finns.

Lägga om befintliga lån

Billiga privatlån finns att hitta, och ofta är det inte speciellt svårt att lägga om sina befintliga privatlån och krediter för att få mer pengar över i fickan. Bankerna kan år 2015 låna pengar till minusränta, vilket innebär att de får betalt pengar av den Svenska Riksbanken för att låna pengar. Dessa pengar vill bankerna naturligtvis låna ut till så höga kostnader som möjligt - men samtidigt tvingar den massiva konkurrensen på marknaden ner priserna till låga nivåer. Att teckna ett privatlån kan därför vara mycket förmånligt - om man tar sig lite tid och hittar billiga lån.

Läs mer om privatlån på Lendo eller Ica Banken. En annan populär långivare är Bank Norwegian.

Vad innebär låneformen?

Ett privatlån är precis som det låter ett lån som tecknas av en privatperson. Normalt har privatlån inga krav på säkerhet, vilket innebär att låntagaren inte behöver backa upp lånet med något av värde (exempelvis hus, bil eller båt). Dessa lån kallas även för blancolån, och i grund och botten innebär lånet främst att låntagaren kan göra vad han eller hon vill med pengarna.