Lån med BankID

Ett lån med BankID är när du som låntagare får bekräfta och signera din låneansökan med ditt personliga BankID. Alla de olika lånerbjudanden som du kan hitta och ta del av här på vår hemsida är lån med BankID. Ett lån med BankID är idag det absolut säkraste och snabbaste sättet att ansöka om ett lån rent digitalt.

För att du som låntagare ska kunna ansöka om ditt lån så krävs det att du har ett BankID överhuvudtaget, om du inte redan har ett BankID så beställer du ditt genom din bank. Ett BankID kan du snabbt och enkelt beställa hos banker som exempelvis Swedbank, Handelsbanken, Nordea, SEB, Skandiabanken m.fl.

Lån med BankID

Fördelar med lån med BankID

Att få bekräfta och signera sin låneansökan med sitt personliga BankID gör att du alltid kan känna dig trygg och säker. Det finns ingen annan som kan göra en ansökan i ditt namn förutom du själv, faktum är att det inte finns någon säkrare eller mera effektiv metod än lån med BankID.

Ansökningsprocessen när ett BankID används är också den det absolut snabbaste och enklaste vägen att ansöka om ett lån med. Här behövs inga tidskrävande fysiska bankmöten på ditt bankkontor och heller ingen krånglig pappersexcercis då allt sker helt och hållet digitalt.

När du ansöker om ditt lån så tar din ansökan ett par minuter, från start till mål. Detta gäller oavsett vilken eller vilka långivare du än väljer här på vår hemsida. Ett ytterligare fördel är att ditt besked inte låter vänta på sig, som oftast så får du svar genast på din datorskärm eller via E-post. Hur du får ditt besked beror på vilken eller vilka långivare du ansöker om ditt lån hos.

Snabba utbetalningar vid lån med BankID

Samtliga långivare som du kan hitta på vår hemsida erbjuder dig snabba utbetalningar, vissa så snabba som inom 15 minuter. Andra långivare gör låneutbetalningar inom ett par timmar och ibland, men ytterst sällan, så kan det ta upp till ett dygn innan du har dina pengar på kontot.

Om snabba utbetalningar är viktigt för dig som låntagare så ska du välja en långivare hos oss som kan erbjuda dig lån med direkt utbetalning på kontot. Det du själv annars kan göra som låntagare för att hjälpa till i att göra din utbetalning så snabb som möjligt är också att ansöka om lånet under första halvan av en normal arbetsvecka och under kontorstid.

En annan förutsättning för snabba utbetalningar är om du och din långivare är kunder i en och samma bank, detta kan du alltid på förhand undersöka genom att kontakta respektive långivarens kundtjänst innan du ansöker om ditt lån med bankID.

Lån utan UC med BankID

För många med en lägre kreditvärdighet där kanske även en (eller flera) betalningsanmärkningar förekommer så är det viktigt att ansöka om sitt lån utan att kreditupplysningen görs hos UC (Upplysningscentralen).

När inte kreditupplysningen görs hos UC så görs de oftast hos någon av det två stora kreditupplysningsföretagen efter just UC, dessa är Creditsafe och Bisnode.

Det är också hos Creditsafe och Bisnode många av de långivare som du kan hitta här på vår hemsida gör sina kreditupplysningar. Den stora fördelen med att ansöka till en långivare som gör sina kreditupplysningar hos dessa är att de även kan acceptera att du som låntagare har en och även flera betalningsanmärkningar registrerade.

Skulle du istället ansöka om ett lån hos en långivare som gör sina lagstiftade kreditupplysningar hos UC så kommer inte din ansökan att bli beviljad då inga betalningsanmärkningar överhuvudtaget accepteras hos dessa långivare.

Så har du en eller flera betalningsanmärkningar så ska du alltid börja med att vända dig till en långivare hos oss som gör sina kreditupplysningar hos antingen Bisnode eller Creditsafe.

Detta är viktigt att du ser över och jämför på förhand innan du skickar in din ansökan, då du annars riskerar att ansöka till en långivare som inte accepterar någon betalningsanmärkning överhuvudtaget. Detta kommer då enbart att leda till att din kreditvärdighet försämras ytterligare och där resultatet av detta blir att det kan bli än svårare att få ett lån beviljat.

Samtliga lån utan UC men med Bisnode eller Creditsafe istället, kan du hitta här hos oss. Alla långivare som erbjuder detta hos oss gör också att du kan ansöka om ditt lån genom att du får signera din låneansökan med ditt BankID.

Vilka olika lån kan man ansöka om med BankID?

Du kan ansöka om samtliga lån som du hittar här på vår hemsida och sedan signera din ansökan med ditt BankID eller ditt mobilaID. Detta innebär att oavsett vad du än behöver ditt lån till och oavsett om du väljer ett snabblån, ett större privatlån eller någon annan typ av lån så är alltid ansökningsprocessen precis lika snabb och smidig.

Det enda du som låntagare behöver tänka på är att du ser till att du på förhand har jämfört lån hos oss och valt ut ett eller ett par bra lånerbjudanden som passar dig vad gäller räntekostnad och övriga tillhörande lånevillkor. Utöver detta så är det enbart ett BankID och en trygg internetuppkoppling på din dator som du behöver för att kunna skicka in din låneansökan.