Företagslån för nystartat företag

Söker du ett företagslån till nystartat företag utan bokslut? Vi har samlat långivare här hos oss som kan erbjuda dig detta. Som nybliven företagare så kan det vara svårt att ens hitta ett företagslån överhuvudtaget. Att vända sig till någon av de vanliga traditionella storbankerna kan också vara svårt och omständligt, just därför så har vi samlat alternativa långivare till dig som också kan erbjuda dig bra företagslån till schyssta villkor.

Att det kan vara svårt att hitta företagslån till nystartat företag beror oftast på att man ännu inte har någon större (eller ingen alls) omsättning i företaget. Att inte kunna uppvisa ett kassaflöde eller ”cash flow” som det ofta kallas, vilket är det gemensamma flödet av pengar in och ut ur ett företag, gör ofta att det nystartade företagets lånemöjligheter kan begränsas.

När du jämför våra företagslångivare här på vår sida så får du de bästa möjligheterna att kunna hitta och få ditt företagslån beviljat. Missa inte chansen att jämföra dessa långivare sinsemellan varandra. Genom att ta några extra minuter på förhand och jämföra företagslångivare så får du dessutom bra möjligheter att få ner din räntekostnad och på så vis även spara gott om pengar genom att välja rätt företagslån.

Jämför Sveriges bästa företagslån 2022

FöretagTypInfoMaxbeloppLöptidTid till utbetalningRäntaMer info
1500 kr per lånKrea företagslånLåneförmedlareLåna från 10 000 kr och upp till 5 miljoner på ditt företag. När du skickar in ansökan görs en kreditupplysning på företaget men inte på dig som privatperson. Upp till 20 förslag med en ansökan. Kostnadsfritt och ej bindande. BankID för ökad säkerhet. Inom 48 timmar tar långivare del av din ansökan och återkommer med låneförslag. Om du vill gå vidare med något av låneförslagen kontaktar långivaren dig för att slutföra processen och betala ut lånet. Även om upp till över 20 banker och långivare tar del av informationen registreras endast 1 kreditupplysning på ditt företag och 1 kreditupplysning på dig om du är borgensman.5 000 000 kr1-60 månaderVarierarIndividuellMer info
3000 kr per lånLendoLåneförmedlareLendo är en låneförmedlare som behandlar ditt lån hos 15 långivare så att du kan hitta det lån med lägst totalkostnad och villkor för ditt företag. Det är helt kostnadsfritt och en ansökan tar 1 minut. Inom max 24 timmar (vardagar) får du besked. Bara en kreditupplysning hos UC registreras på företaget. Några långivare tar upplysningar från flera kreditinformationstjänster men detta påverkar inte företagets kreditvärdighet. Alla bolagsformer är välkomna att ansöka, även nystartade.2 000 000 kr6-60 månaderVarierarIndividuellMer info
1500 kr per lånfakturinoLåneförmedlare Jämför kostnadsfritt upp till 20 banker och finansbolag för att hitta rätt företagslån för alla typer av bolag. Jämför snabbt och enkelt företagslån från 25 000 till 60 miljoner kronor. Inom 24 timmar får du en sammanställning av alla bud och du kan enkelt jämföra låneförslagen och välja aktören som passar dig bäst. Pengarna betalas ut till ditt konto inom någon dag.60 000 000 kr1-60 månaderVarierarIndividuellMer info
2,8% per lånfrodaFöretagslånFroda är ett smartare företagslån för företagare som med sin digitala tjänst ger dig lån till de bästa villkoren. Tack vare en digital ansökan är din offert bara ett par minuter bort. Ingen krånglig administration. Intelligenta kreditbedömning som baseras på ditt företags försäljning ger dig snabbt ett rättvist pris. Pengar på kontot inom 24 timmar. Tacka ja till offerten och signera enkelt digitalt. Froda tar ingen UC. Som ett komplement till företagets transaktionshistorik tas en kreditupplysning på företaget via Bisnode. Eftersom Froda inte tar en kreditupplysning på personen så påverkas inte din kreditvärdighet hos banken.2 000 000 kr1-36 månader1 dagIndividuellMer info
2100 kr per lånApprovaFöretagslånLåna 30 000 - 300 000 kronor med individuell prissättning och utbetalning samma dag. Med hjälp av BankID lämnar du snabbt och enkelt in en ansökan. Approva inhämtar en kreditupplysning av Bisnode. Prisgaranti om du får lägre ränta av en konkurrent.300 000 kr2-18 månaderSamma dagIndividuellMer info
2000 kr per lånqredFöretagslån Låna från 10 000 kronor upp till 1 000 000 kronor. Tar ingen kreditupplysning genom UC på dig som privatperson utan använder Creditsafe för att avgöra din kreditvärdighet. Det tar 1 minut att ansöka, 1 timme för att få en icke-bindande offert och pengarna betalas ut samma dag.1 000 000 kr6-18 månaderSamma dagIndividuellMer info
2000 kr per lånOPRFöretagslånOPR-Företagslån erbjuder företag lån från 30 000 till 500 000 kronor med 1-12 månaders återbetalningstid. Som kund hos OPR Företagslån får man 20% återbetalning av den totala avgiften vid lånets slut förutsatt att man betalat sina fakturor i tid. Lånetjänsten lämpar sig för företag med oregelbundet kassaflöde eller oförutsedda ekonomiska utgifter. Prissättningen för OPR-Företagslån är öppen och tydlig där alla lånesummor och tider har en fast uppläggningsavgift som innehåller alla kostnader som hör till lånet. På så sätt vet du på förhand exakt vad företaget måste betala för lånet. Återbetalningen av lånet sker genom lika stora månatliga betalningar. OPR-Företagslån – ansök och få besked redan idag. Vid beviljat lån sker utbetalning samma dag! OPR tar en kreditupplysning med Creditsafe. En kreditupplysning från Creditsafe påverkar varken rating, scoring eller framtida kreditomdömen hos andra aktörer.500 000 kr1-12 månaderSamma dagIndividuellMer info
2000 kr per låncapitalboxFöretagslånAnsök om företagslån på bara 5 minuter. och låna 20 000 - 2 000 000 kr. Ansök om ett företagslån på nolltid utan onödigt pappersarbete. Inga ansökningsavgifter och ansök när som helst. Inga dolda avgifter. Ansökan godkänns normalt på en arbetsdag och utbetalning samma dag. Beslut baserade på kassaflöde, inte bara kreditpoäng. Första återbetalningen på företagslån efter 30 dagar och möjlighet till två betalningsfria månader. Den genomsnittliga räntan på företagslånet varierar beroende på din verksamhet.2 000 000 kr1-24 månaderSamma dagIndividuellMer info

Öka dina möjligheter att få ditt företagslån till nystartat företag

Det finns dock en hel del saker som du kan göra för att visa för långivaren att du är en seriös och pålitlig nyföretagare som klarar av att återbetala ett eventuellt företagslån.

  • Gör upp en affärsplan, marknadsplan och detaljerad företagsbudget. Om du inte har någon erfarenhet av hur du gör detta så kan du alltid få hjälp på traven genom de mallar som finns att hitta online efter en snabb Google-sökning.
  • Finns det något du kan ha som säkerhet, eller pant som det även kallas, för ett eventuellt företagslån? Detta kan exempelvis gälla företagsutrustning, maskiner eller lokaler men det kan även gälla om du själv personligen eller om någon annan kan gå in som borgenär för lånet.
  • Försök att förbättra din kreditvärdighet. Lös dyra lån och krediter och samla dina lån hos en enda långivare. Dra inte på dig onödiga kreditupplysningar och betalningsanmärkningar och försök att starta ett buffertsparande.
  • Kanske finns det någon som kan vara medlåntagare på ett eventuellt lån eller som du kan ta in som en tänkbar företagspartner?

Är ni flera delägare i företaget så rekommenderar vi er alltid att upprätta ett kompanjonavtal. Det finns inget förutbestämt innehåll för vad som ska ingå i ett kompanjonavtal men vanliga områden kan vara hur vinst ska fördelas, vem som ska göra vad i företaget och hur ni gör om någon delägare i framtiden vill lämna företaget. Mallar för kompanjonavtal finns även de att hitta online.

Här är det också bra att veta att eventuella medlåntagare eller borgenärer kommer att vara betalningsskyldiga i ditt ställe om du inte själv klarar av att återbetala ditt företagslån.

Du ansöker snabbt och enkelt online

En låneansökan är snabb och enkel och görs genom att du ansöker via din egen dator ifrån hemmets trygga vrå. En låneansökan går alltid till på samma vis:

  • Klicka dig in på den långivare som du har bestämt dig för hos oss.
  • Följ instruktionerna som långivaren efterfrågar.
  • Signera din ansökan digitalt via ditt BankID. Du kan även ansöka via din mobiltelefon och får då signera din ansökan med ditt mobila ID.
  • Din ansökan är klar och ivägskickad. Från början till slut så tar hela ansökningsprocessen endast ett par få minuter.

Långivaren ger dig svar på din ansökan på din dator, mobil eller via E-post. Ditt besked får du nästan alltid omgående. Utbetalningstiderna är nästan lika snabba som ansökningsprocessen, du kan ha dina pengar inom 15 minuter och det kan ibland ta upp till någon bankdag innan pengarna finns på ditt konto.

Om du är i behov av snabbast möjliga utbetalning så är det bra att välja en långivare som har samma bank som du själv har. Tänk även på att ansöka på förmiddagen under vanlig kontorstid för långivaren för att påskynda eventuella utbetalningar ytterligare.

Företagslån till nystartat företag med betalningsanmärkning

Att ha en eller till och med flera betalningsanmärkningar är absolut inget konstigt, detta kan hända både företagare och privatpersoner. Idag så kan företagare ansöka om företagslån till nystartat företag utan bokslut trots betalningsanmärkning, något som inte hade varit möjligt tidigare. De långivare som kan bevilja dig detta här hos oss är de långivare som gör sina kreditupplysningar hos Creditsafe eller Bisnode. Dessa två kreditupplysningsföretag är Sveriges två största kreditupplysningsföretag efter det allra största, Upplysningscentralen (UC).

Ett företagslån utan UC innebär alltså att kreditupplysningen görs av långivare hos just Creditsafe eller Bisnode istället för hos UC. Långivare som använder sig av Creditsafe och Bisnode accepterar ofta att man som företagare har en aktiv betalningsanmärkning, detta gör inte långivare som använder sig av UC.

En ytterligare fördel att vända sig till långivare som använder sig av Bisnode eller Creditsafe innebär också att dessa inte delar sina uppgifter med UC. För dig som företagare så betyder detta att din kreditvärdighet inte försämras hos UC, något som kan vara bra vid eventuella låneansökningar i framtiden hos en långivare som faktiskt använder sig av UC.

Summering företagslån till nystartat företag utan bokslut

Det finns flera olika saker som avgör om ett specifikt företagslån är helt rätt för just dig och din verksamhet. Du behöver dock vara säker på att lånet är absolut nödvändigt och att du klarar av att betala tillbaka lånet.

Jämför lån, räntekostnader och villkor innan du skickar in din ansökan. Gör inte misstaget att tro att flera ansökningar ökar dina chanser att få ditt lån. För varje ansökan som görs så måste långivaren göra en lagstiftad kreditupplysning, ju flera kreditupplysningar som är gjorda så minskar chanserna att få ett lån till bra villkor.

Att förbättra sin och företagets kreditvärdighet bör alltid prioriteras då detta alltid kommer att ge dig och ditt företag betydligt bättre förutsättningar på sikt.

Visa alltid för banker och långivare att du (och eventuella andra delägare) är seriösa företagare genom att ha en hållbar affärsplan och en detaljerad och ärlig företagsbudget. Är ni flera delägare i företaget så upprätta alltid ett skriftligt kompanjonavtal.