Företagslån för nystartat företag

Företagslån till nystartat företag utan bokslut

Söker du ett företagslån till nystartat företag utan bokslut? Vi har samlat långivare här hos oss som kan erbjuda dig detta. Som nybliven företagare så kan det vara svårt att ens hitta ett företagslån överhuvudtaget. Att vända sig till någon av de vanliga traditionella storbankerna kan också vara svårt och omständligt, just därför så har vi samlat alternativa långivare till dig som också kan erbjuda dig bra företagslån till schyssta villkor.

Att det kan vara svårt att hitta företagslån till nystartat företag beror oftast på att man ännu inte har någon större (eller ingen alls) omsättning i företaget. Att inte kunna uppvisa ett kassaflöde eller ”cash flow” som det ofta kallas, vilket är det gemensamma flödet av pengar in och ut ur ett företag, gör ofta att det nystartade företagets lånemöjligheter kan begränsas.

När du jämför våra företagslångivare här på vår sida så får du de bästa möjligheterna att kunna hitta och få ditt företagslån beviljat. Missa inte chansen att jämföra dessa långivare sinsemellan varandra. Genom att ta några extra minuter på förhand och jämföra företagslångivare så får du dessutom bra möjligheter att få ner din räntekostnad och på så vis även spara gott om pengar genom att välja rätt företagslån.

Jämför alla företagslån 2022

Öka dina möjligheter att få ditt företagslån till nystartat företag

Det finns dock en hel del saker som du kan göra för att visa för långivaren att du är en seriös och pålitlig nyföretagare som klarar av att återbetala ett eventuellt företagslån.

  • Gör upp en affärsplan, marknadsplan och detaljerad företagsbudget. Om du inte har någon erfarenhet av hur du gör detta så kan du alltid få hjälp på traven genom de mallar som finns att hitta online efter en snabb Google-sökning.
  • Finns det något du kan ha som säkerhet, eller pant som det även kallas, för ett eventuellt företagslån? Detta kan exempelvis gälla företagsutrustning, maskiner eller lokaler men det kan även gälla om du själv personligen eller om någon annan kan gå in som borgenär för lånet.
  • Försök att förbättra din kreditvärdighet. Lös dyra lån och krediter och samla dina lån hos en enda långivare. Dra inte på dig onödiga kreditupplysningar och betalningsanmärkningar och försök att starta ett buffertsparande.
  • Kanske finns det någon som kan vara medlåntagare på ett eventuellt lån eller som du kan ta in som en tänkbar företagspartner?

Är ni flera delägare i företaget så rekommenderar vi er alltid att upprätta ett kompanjonavtal. Det finns inget förutbestämt innehåll för vad som ska ingå i ett kompanjonavtal men vanliga områden kan vara hur vinst ska fördelas, vem som ska göra vad i företaget och hur ni gör om någon delägare i framtiden vill lämna företaget. Mallar för kompanjonavtal finns även de att hitta online.

Här är det också bra att veta att eventuella medlåntagare eller borgenärer kommer att vara betalningsskyldiga i ditt ställe om du inte själv klarar av att återbetala ditt företagslån.

Du ansöker snabbt och enkelt online

En låneansökan är snabb och enkel och görs genom att du ansöker via din egen dator ifrån hemmets trygga vrå. En låneansökan går alltid till på samma vis:

  • Klicka dig in på den långivare som du har bestämt dig för hos oss.
  • Följ instruktionerna som långivaren efterfrågar.
  • Signera din ansökan digitalt via ditt BankID. Du kan även ansöka via din mobiltelefon och får då signera din ansökan med ditt mobila ID.
  • Din ansökan är klar och ivägskickad. Från början till slut så tar hela ansökningsprocessen endast ett par få minuter.

Långivaren ger dig svar på din ansökan på din dator, mobil eller via E-post. Ditt besked får du nästan alltid omgående. Utbetalningstiderna är nästan lika snabba som ansökningsprocessen, du kan ha dina pengar inom 15 minuter och det kan ibland ta upp till någon bankdag innan pengarna finns på ditt konto.

Om du är i behov av snabbast möjliga utbetalning så är det bra att välja en långivare som har samma bank som du själv har. Tänk även på att ansöka på förmiddagen under vanlig kontorstid för långivaren för att påskynda eventuella utbetalningar ytterligare.

Företagslån till nystartat företag med betalningsanmärkning

Att ha en eller till och med flera betalningsanmärkningar är absolut inget konstigt, detta kan hända både företagare och privatpersoner. Idag så kan företagare ansöka om företagslån till nystartat företag utan bokslut trots betalningsanmärkning, något som inte hade varit möjligt tidigare. De långivare som kan bevilja dig detta här hos oss är de långivare som gör sina kreditupplysningar hos Creditsafe eller Bisnode. Dessa två kreditupplysningsföretag är Sveriges två största kreditupplysningsföretag efter det allra största, Upplysningscentralen (UC).

Ett företagslån utan UC innebär alltså att kreditupplysningen görs av långivare hos just Creditsafe eller Bisnode istället för hos UC. Långivare som använder sig av Creditsafe och Bisnode accepterar ofta att man som företagare har en aktiv betalningsanmärkning, detta gör inte långivare som använder sig av UC.

En ytterligare fördel att vända sig till långivare som använder sig av Bisnode eller Creditsafe innebär också att dessa inte delar sina uppgifter med UC. För dig som företagare så betyder detta att din kreditvärdighet inte försämras hos UC, något som kan vara bra vid eventuella låneansökningar i framtiden hos en långivare som faktiskt använder sig av UC.

Summering företagslån till nystartat företag utan bokslut

Det finns flera olika saker som avgör om ett specifikt företagslån är helt rätt för just dig och din verksamhet. Du behöver dock vara säker på att lånet är absolut nödvändigt och att du klarar av att betala tillbaka lånet.

Jämför lån, räntekostnader och villkor innan du skickar in din ansökan. Gör inte misstaget att tro att flera ansökningar ökar dina chanser att få ditt lån. För varje ansökan som görs så måste långivaren göra en lagstiftad kreditupplysning, ju flera kreditupplysningar som är gjorda så minskar chanserna att få ett lån till bra villkor.

Att förbättra sin och företagets kreditvärdighet bör alltid prioriteras då detta alltid kommer att ge dig och ditt företag betydligt bättre förutsättningar på sikt.

Visa alltid för banker och långivare att du (och eventuella andra delägare) är seriösa företagare genom att ha en hållbar affärsplan och en detaljerad och ärlig företagsbudget. Är ni flera delägare i företaget så upprätta alltid ett skriftligt kompanjonavtal.