Låna 100 000 kr

Vi har sammanställt nätets allra bästa lån för dig som vill låna 100 000 kr. De långivare som du kan hitta här på vår hemsida ansöker du alltid om online via din dator eller din mobiltelefon. Samtliga lån är med andra ord väldigt enkla och smidiga att ansöka om och din ansökan tar från början till slut endast ett par få minuter.

För dig som vill låna 100 000 kr så är det självklart också viktigt att du kan hitta ett lån till bra villkor med så låg räntekostnad som det bara är möjligt. För att hjälpa dig på vägen så har vi även jämfört räntekostnader, lånebelopp och övriga villkor till dig.

Allt detta har vi gjort för att det ska bli så enkelt som möjlig för dig som vill hitta ett lån på 100 000 kr som du är nöjd med och som passar din ekonomi bäst.

Låna 100 000 kr tryggt och säkert

När du väljer ett eller flera lån som förmedlas här på vår hemsida så kan du också alltid luta dig tryggt tillbaka med vetskapen om att samtliga långivare även står under tillsyn av den svenska Finansinspektionen (FI). Detta innebär att det enbart får förekomma seriösa långivare och erbjudanden här hos oss.

När du ansöker om ditt lån så får du dessutom signera din ansökan med ditt BankID eller ditt mobila BankID. På så vis kan du också känna dig säker på din ansökan och att ingen obehörig kan göra en ansökan i ditt namn.

De lån som har en högre räntekostnad är också utmärkta med att lånet är en högkostnadskredit, allt för att göra dig uppmärksam på ett låns räntekostnad. Exempel på sådana lån är snabblån, alltså smslån. Om du behöver snabba pengar kan det dock vara det enda alternativet så om du behöver ta ett snabblån så kan det vara värt att kolla in vår sida där vi jämför alla snabblån så att du kan hitta det bästa snabblånet för dig.

Låna 100 000 kr genom låneförmedlare

Något som har blivit väldigt populärt de senaste åren är att ansöka om att låna 100 000 kr genom en låneförmedlare. Anledningen till detta beror i huvudsak på ett par riktigt stora och bra fördelar för dig som kund:

 • Du fyller enbart i en enda ansökan när du väljer låneförmedlare hos oss.
 • Du kan bli erbjuden flera lånerbjudanden då en låneförmedlare samarbetar med många olika långivare. Detta gör att du enkelt kan välja det erbjudande med lägst räntekostnad och villkor som är bäst för dig.
 • Du påverkar inte din kreditvärdighet mera än vad som är nödvändigt. Hos en låneförmedlare så görs en enda kreditupplysning. Hade du istället skickat in flera egna enskilda ansökningar så hade en kreditupplysning gjort för separat ansökan.

Även låneförmedlare har sina krav och villkor för att du ska kunna bli kund hos dom. Så innan du väljer låneförmedlare hos oss så kom som alltid ihåg att gå igenom krav och villkor.

Lån på 100 000 kr utan säkerhet

Samtliga privatlån, eller blancolån som de egentligen heter, och som förmedlas här på sidan är alla lån utan säkerhet. Ett lån utan säkerhet innebär att långivaren som lånar ut pengar till dig inte kommer att ha någon pant som sin säkerhet för lånet.

En vanlig pant kan ofta vara en bostad eller en bil för en privatperson och lokaler, maskiner eller annan utrustning för en företagare.

Fördelar med lån på 100 000 kr utan säkerhet

 • Den främsta fördelen med att låna utan säkerhet är att du ofta kan bli beviljad ett lån även om du skulle ha en lägre kreditvärdighet.
 • Med ett lån utan säkerhet så är också ansökningsprocessen betydligt smidigare och snabbare än vid ett lån med säkerhet.
 • Med ett lån utan säkerhet så ansöker du alltid online, får snabbt svar och pengarna på kontot inom allt från ett par timmar och upp till inom ett par bankdagar.
 • Ett lån utan säkerhet innebär även att du har flera olika aktörer att kunna välja mellan. Vid en jämförelse alla dessa emellan så kan man oftast hitta en långivare med villkor som man uppfyller.

Nackdelar med lån på 100 000 kr utan säkerhet

 • Då inte långivaren har någon pant för ditt lån så innebär detta som oftast att räntekostnaden blir högre.
 • Utan pant för lånet så kan man som oftast få låna lägre belopp än om lånet skulle ha varit med säkerhet.
 • Ett lån utan säkerhet kan för en del vara för enkla att ansöka om och att ta. Lånetypen kan ibland locka de som har lätt för att låna till onödig konsumtion. Vi rekommenderar dig bara att låna 100 000 kr om du verkligen behöver det.

Krav för att få låna 100 000 kr

Varje enskild långivare som du kan hitta här hos oss har sina egna krav och villkor för sina kunder som vill låna 100 000 kr. Det är därför alltid viktigt att du jämför varje specifik långivare och deras krav innan du ansöker om ditt lån.

Även om kraven kan variera kräver ändå alla långivare att du minst har blivit myndig, det vill säga 18 år, för att kunna få din ansökan godkänd.

Du behöver som oftast kunna uppvisa en årsinkomst som brukar vara ca 100 000-120 000 kr per år. Vidare så får du inte ha någon anmärkning eller skuld hos Kronofogdemyndigheten.

Vad gäller betalningsanmärkningar så finns det vissa långivare som godkänner detta och vissa som inte godkänner detta alls. Kom ihåg att när du jämför lån så ökar dina chanser att hitta ett bra lån till villkor som du uppfyller och som är acceptabla för dig.

Det passar ett lån på 100 000 kr bra till

Ett lån på 100 000 kr passar både bra vid hastiga och oförutsedda utgifter precis som det även gör för diverse planerade kostnader. Du kan exempelvis låna 100 000 kr när:

 • Du vill köpa en begagnad bil, båt eller motorcykel.
 • Vid oförutsedda utgifter i boendet som vatten eller mögelskador eller vid en planerad renovering av ditt boende.
 • För att finansiera en handpenning på ett nytt boende.
 • När du vill lösa dyra lån och krediter och samla dina lån hos en enda långivare. Om du vill låna 100 000 kr för att samla lån så kan du göra detta för alla lån som understiger det totala lånebeloppet på 100 000 kr.
 • Vid köp av utbildning eller kurs.