Smslån utan UC
# Långivare Lånebelopp Löptid Kostnad att låna 3000 kr Läs recension Ansök
1 expresskredit 1000 - 30000:- Flexibel Kreditkonto Expresskredit Ansök
2 Smspengar logo 1000 - 30000:- Flexibel Kreditkonto Smspengar Ansök
3 Viaconto logotyp 1000 - 20000:- 3 - 38 mån 553:- Viaconto Ansök
4 Lumify logotyp 2000 - 20000:- 1 mån / förläng räntefritt 30 dagar Lumify Ansök
5 ferratum 1000 - 35000:- 30 dagar / flexibel Räntefri kontokredit i 30 dagar Ferratum Ansök
6 GF Money logo 1000 - 30000:- Flexibel 503:- GF Money Ansök
7 mobillån logotyp 1000 - 25000:- Flexibel 634 :- Mobillån Ansök
8 monetti 1000 - 20000:- Flexibel Två valmöjligheter Monetti Ansök
9 Credway logo 1000 - 30000:- Flexibel 65:- Credway Ansök
10 Loanstep 3000 - 5000:- Flexibel Gratis i 14 dagar Loanstep Ansök
11 Kredit 365 logo 2000 - 5000:- 30 dagar 491:- Kredit 365 Ansök

Större lån med UC (Privatlån)
# Långivare Lånebelopp Löptid Ränta Recension Ansökan
1 Advisa privatlån 5000 - 600000:- 1 - 20 år 2,95 - 26,05% Advisa Ansök
2 lendo logo 10000 - 600000:- 1 - 15 år 2,95 - 29,95% Lendo Ansök
3 Bank norwegian 5000 - 600000:- 1 - 15 år 6,99 - 22,99% Banknorwegian Ansök

Kreditkort
Tjänst Maxkredit Löptid Egenskaper Läs recension Ansök
kortio-logo 50 000:- Månadsvis Personliga bonusar Kortio Ansök
Komplett Bank Kredirkort 50 000:- Månadsvis Upp till 50 dagar räntefritt Komplett Bank Ansök
Bank Norwegian Kredirkort 100 000:- Månadsvis Upp till 45 dagar räntefritt Bank Norwegian Ansök

 Snabblån är högkostnadskrediter. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se. En högkostnadskredit är ett lån med en effektiv ränta 30% eller mer.

Billiga smslån / snabblån med eller utan kreditkoll (UC)

Här hittar du ett stort antal svenska smslån utan uc och även vanliga snabblån. Vissa av dessa långivare tar inte någon kreditupplysning via UC (Upplysningscentralen). Långivarna som syns här erbjuder smslån med löptider på exempelvis 30-90 dagar eller längre. Det finns även större lån eller årslån att ansöka om online.

Lån utan UC från kreditgivare i Sverige

Lån utan UC erbjuds av ungefär hälften av alla kreditgivare i Sverige just nu.  Att låna pengar genom smslån utan UC innebär att andra sätt än UC används för att säkerställa din betalningsförmåga. UC är en förkortning och står för Upplysningscentralen. Eftersom lånebranschen är full av konkurrens försöker vissa långivare att pressa priserna på lån. Det är just dessa långivare vi vill göra tillgängliga för våra besökare. Se till att kontrollera hur villkoren ser ut för just den kredit eller lån du har tänkt att ansöka om. Vilket datum är den första återbetalningen och vad är den exakta summan? Billiga smslån kan snabbt bli kostsamma om villkoren inte passar din ekonomiska situation.

För- och nackdelar med smslån

Att låna pengar utan krav på UC eller andra kontroller blir allt vanligare. Lån via internet ställer konsumenten inför både negativa och positiva aspekter. Konkurrensen är stor inom lånebranschen. Därför finns det både billiga och onödigt dyra lån att hitta på internet. Tillsammans med färre kreditkontroller kan ibland vissa kreditavtal bli onödigt dyra. Läs därför igenom kostnaderna noga innan du ansöker. Läs mer om riskerna vid smslån här.

Enkelt att hitta billiga långivare online

Att hitta ett billigt snabblån online är idag mycket enkelt. Ändå tecknar hundratals svenskar dyra smålån varje dag. Det kan verka enkelt att välja det första bästa lånet som finns tillgängligt.

Budgetera för återbetalningen av lånet

Att ta några minuter och göra en budget innan man lånar kan vara en god idé. Genom att veta hur snabbt smslånet ska betalas åter kan du också planera din ekonomi därefter.

Smslån utan ränta

Smslån och andra typer av snabba krediter är inget man ska dra på sig i onödan. Om du trots detta ändå behöver låna ska du i första hand låna utan ränta. Vissa långivare erbjuder smslån utan ränta och avgifter vid första tillfället.

billiga smslån

Exempel: Att förlänga ett sms-lån

Många långivare erbjuder sina kunder möjlighet att flytta fram betalningsdatum på tidigare lån. Detta kallas förlängning av smslån.

Det kan se ut så här:

Exempel: (smslån på 5000 kr)

  • Smslån: 5000 kr
  • Avgifter: 500kr
  • Total kostnad efter mån 1: 5500 kr
  • Förlängning: 350kr /mån

Exemplet ovan visar kostnaden för förlängning av lån. Att förlänga lånet kostar nästan alltid mindre än kostnaden för den initiala månaden.

Exempel: Att Förlänga ett "årslån"

Det finns flera varianter och typer av de tidigare sms-lånen. Ibland kallas dessa lån för årslån, som innebär att de återbetalas över ett eller flera års tid.

Så här kan det se ut:

Exempel: (årslån på 30 000 kr)

  • Lån: 30 000 kr
  • Avgift: 500 kr /mån
  • Totalt efter 12 mån: 6000 kr
  • Totalt efter 36 mån: 18 000 kr

Lånets avgifter skiljer sig beroende på var du lånar, men också beroende på vem du är.

Att låna trots betalningsanmärkning

Låna pengar snabbt trots tidigare betalningsanmärkning är något som nästan alla svenskar kan göra. Vissa smslån har krav om att lån ej får tas av någon med betalningsanmärkning sedan tidigare. Vilket du ser då läser villkoren. Att låna 3000 kr eller 5000 kr kan vara kostsamt, så se till att jämföra flera alternativ innan du går vidare.

Låna inte för mycket pengar

Låna inte mer pengar än vad du hade tänkt från början. Om ett lån på så lite som 500 kr räcker finns det gott om alternativ att välja bland. Vissa långivare erbjuder gratis lån på fem hundra kronor första gången du lånar. Läs mer om Smslån på Aftonbladet.

Ibland gratis vid första lånetillfället

Behöver du hitta det billigaste sms-lånet på exempelvis 1000 kr? Jämför vilket lån som passar dig bäst och hitta både billiga och gratis lån på marknaden. Smslån är inget man ska teckna i onödan. Men om du ändå har bestämt dig för att låna ska du se till att göra det gratis om möjligheten finns. Inte sällan kan dessa aktörer låna ut kostnadsfritt första gången du lånar. Inte så dumt, med tanke på att pengarna ska återbetalas snart igen.

Alla kan behöva låna ibland

Snabba pengar utan uc behövs ibland, även om man inte tycker om att ta lån. Erbjudanden om kostnadsfria snabblån och andra krediter har blivit populärt på senare år. Välj de billigaste lånen om du behöver pengar.

Nya SMS-lån över 90 dagar eller mer

Problemet är att man inte alltid kan vara säker på vilka lån som faktiskt är bra, och vilka som är på tok för dyra. Jämför flera olika lån och öka chanserna att spara pengar. Jämförelser kommer att löna sig i längden, framför allt om du lånar pengar på nätet ofta. Några minuters läsning kan med andra ord förse dig med tips som hjälper dig spara tusenlappar på sikt. Teckna ett smslån över 90 dagar om du vill dela upp din återbetalning. En längre återbetalningstid innebär större chanser att klara att betala sina räkningar. Se alla nya smslån på marknaden.

Hitta de bästa villkoren för ditt lån

Söker du det mest prisvärda snabba lånet på nätet helt utan krav eller kreditkontroller? Våra listade kreditgivare har alla olika villkor för sina smslån. Undersök själv vilket som passar din situation bäst. Välj bland annat mellan lång återbetalningstid eller låga avgifter. 

Teckna större lån på 10 000 kr

De flesta smslån tecknas på låga belopp så som någon enstaka tusenlapp. Om du av någon anledning ändå behöver låna större summor så som på 10 000 kr eller mer utan krav på UC. Snabb utbetalning och låg ränta finns att hitta hos flera kända banker och långivare.

Snabblån på några sekunder

Att låna pengar trots betalningsanmärkningar kan vara besvärligt. Som privatperson bör man också tänka efter en extra gång innan man tar på sig nya smslån utan uc eller andra billiga krediter. Att många kreditgivare inte vill låna ut pengar är trots allt en signal om att kreditvärdigheten inte är vad den borde.

UC är en förkortning och står för Upplysningscentralen. UC är det vanligaste sättet att kontrollera kreditvärdigheten hos en låntagare. Upplysningen visar vilka tidigare lån och eventuella historiska problem med betalningar. Att teckna ett lån utan UC är för många ett måste, men man bör också ta den växande problematiken kring obetalda smslån på allvar.

I takt med att allt fler svenskar väljer att låna pengar genom så kallade smslån växer också kreditbolagens ansvar. Eftersom många får problem att betala tillbaka smslånen är det viktigt att se till att endast låna ut pengar till individer som också har möjlighet att betala tillbaka pengarna. Ett smslån som går vidare till Kronofogden kommer snabbt att växa ur proportion.

Vilket är egentligen Sveriges billigaste lån med eller utan UC? Vi på Lenders vill tro att ett billigt smslån oftast är ett lån som återbetalas på utsatt tid. Trots att smslån och snabblån är dyra sätt att låna pengar är det straffavgifter och ränta på ränta som utgör den största kostnaden sett till hela landet.

Skuldsanering som en följd av obetalda smslån

Eftersom många fastnar i svåra ekonomiska problem finns skuldsanering som en alternativ utväg. Svenska medborgare tillåts en gång göra en skuldsanering som innebär att personliga skulder stryks. I och med detta får individen får leva på existensminimum under fem års tid. Under dessa år ska allt överskott gå till de företag och banker som den skuldsatte är skyldig pengar. Efter fem års tid stryks de kvarvarande skulderna helt. Observera att denna lösning endast kan användas en gång per person. Läs mer om skuldsanering på Kronofogdens hemsida.

Gilla oss på Facebook

Facebook By Weblizar Powered By Weblizar
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5 baserat på 247 röster)