Skaffa företagslån till enskild firma,

Företagslån till enskild firma

Är du på jakt efter ett bra företagslån till enskild firma? Vi hjälper dig att hitta det absolut bästa och mest förmånliga alternativa företagslånet för dig som är enskild näringsidkare.

Som företagare så kan det ibland kännas svårt att veta hur man ska ansöka om sitt lån och det är inte alltid så lätt att veta vilka man ska vända sig till när det gäller alternativa lån hos andra långivare än hos de vanliga storbankerna. Just därför så har vi också samlat allt du någonsin behöver veta om detta här hos oss på en och samma sida.

Jämför alla företagslån 2022

Fördelar med att jämföra företagslån hos oss

 • Du sparar pengar. Den absolut största huvudfördelen. Genom att jämföra företagslån och alla lånens räntekostnader hos oss så kan du enkelt välja det företagslån som är bäst för dig. Detta tar inte många minuter att göra och kan innebära att du kan spara tusenlappar varje månad enbart genom att du väljer det bästa företagslånet för dig.
 • Du ger dig själv bättre möjligheter att få ditt företagslån beviljat. När du jämför alla företagslån här hos oss så får du en klar överblick om vilka krav och villkor som matchar dina förutsättningar. Detta ökar dina chanser att få ditt lån och det tar även bort risken att du skickar in en ansökan där du inte uppfyller kraven. Detta gör även att du inte heller påverkar din kreditvärdighet mer än vad som är nödvändigt med flera onödiga kreditupplysningar.
 • Det finns långivare som accepterar ansökningar om företagslån trots om du skulle ha en och även flera betalningsanmärkningar. Detta är något som är långt ifrån ovanligt och något som kan hända alla företagare. Skulle du ha en betalningsanmärkning och ändå vilja ansöka om företagslån till enskild firma så se till att du väljer en långivare hos oss som kan acceptera detta.
 • Samtliga långivare som du hittar på vår hemsida står under kontroll av den statliga myndigheten Finansinspektionen. För dig som låntagare så innebär detta ökad trygghet och säkerhet då exempelvis inga ytterligare kostnader eller avgifter får tillkomma än de som faktiskt står i långivarens villkor och i ditt avtal.
 • Du jämför alla företagslån kostnadsfritt här på vår hemsida. All information som du får ta del av här på hemsidan är gratis.

Så ansöker du om företagslån till enskild firma

En ytterligare fördel med att ansöka om företagslån till enskild firma hos alternativa långivare utanför storbankerna är att du ansöker om ditt lån online. Du behöver alltså inte boka ett eller flera möten på ditt lokala bankkontor för att diskutera ett eventuellt lån. Ansökningsprocessen tar från start till mål några få minuter och där du ansöker via din dator.

 • Välj det företagslån hos oss som passar dig och fyll i de uppgifter om dig och ditt företag som långivaren önskar.
 • Bekräfta din ansökan med ditt bank-ID eller mobil-ID. Klart.
 • Du får svar på din ansökan antingen direkt på din dator eller mobilskärm, vissa långivare skickar även ut beskedet via E-post.

Om du har fått din ansökan godkänd så utbetalas ditt företagslån till det bankkonto som du har angivit att du vill ha dina pengar till. Hur lång tid detta tar beror på vilken långivare som du har valt, när på dygnet och veckan som du har gjort din ansökan, hur högt lånebelopp det är frågan om samt om långivaren kommer att behöva några ytterligare kompletterande uppgifter ifrån dig.

Vissa långivare hos oss kan erbjuda lån med direktutbetalning och då har du som oftast dina pengar inom 15 minuter. Har du gjort din ansökan under vanlig arbetsvecka så har du som oftast ändå dina pengar inom 24 timmar oavsett vilken långivare man än väljer. Att du och din långivare är kunder i en och samma bank är en faktor som underlättar och påskyndar låneutbetalningar ytterligare.

Öka dina möjligheter för företagslån till enskild firma

Det är ofta svårare att låna pengar till sitt företag som enskild näringsidkare än vad det är när man har ett aktiebolag. Anledningen till detta är att det är du som privatperson som är ansvarig för företagsskulder och personligt betalningsskyldig, vilket inte är fallet när man lånar som aktiebolag. I och med detta så anser även långivare att deras risk ökar när de lånar ut pengar till dig. Detta kan resultera i att man får avslag på sin ansökan eller att man får låna ett lägre belopp men till högre räntekostnad.

Att kunna bevisa för långivaren att du är en seriös företagare som har möjlighet att kunna återbetala ett eventuellt lån är en viktig detalj att ha i åtanke för att öka dina chanser att få ett företagslån beviljat. Visa för långivaren vad du tänkt investera ditt lån i. Sätt upp en bra affärsplan, marknadsplan och budget. Alla dessa kan du hitta som gratismall online om du skulle behöva hjälp på traven med detta.

Förbättra din kreditvärdighet och öka dina möjligheter till företagslån

Den enskilt största faktorn som ändå avgör om du ska bli beviljad ditt företagslån till enskild firma eller inte är annars din kreditvärdighet. En hög kreditvärdighet kommer att kunna ge dig flera lånealternativ till bättre lånevillkor medan en lägre kreditvärdighet innebär motsatsen. Att förbättra sin kreditvärdighet är heller inget som görs snabbt utan är något som kan ta längre tid.

Just därför är det extra viktigt att göra vad man kan för att starta omedelbart med detta. Vad kan man då göra för att förbättra sin kreditvärdighet? Jo, det allra bästa att fokusera på här är alltid att:

 • Samla dina lån. Om du har flera dyra lån och krediter hos flera olika banker och långivare så försök att samla alla dessa under ett enda lån hos en enda långivare istället. Ett enda större samlingslån ger dig som oftast lägre räntekostnad. Dessutom så betalar du enbart en eventuell avi- eller fakturakostnad istället för flera. Att samla dina lån hos en långivare gör att du sparar pengar och att du förbättrar din kreditvärdighet på sikt.
 • Försök att inleda ett sparande. När långivaren ser att du kan spara pengar så är detta alltid positivt. Långivare ser i och med detta att du även kan klara av en extra utgift för ett eventuellt företagslån.
 • Försök att öka dina intäkter till företaget. Detta kan vara lättare sagt än gjort men kan ändå vara värt att se över som företagare. Kanske kan du sälja en kompletterande vara som går hand i hand med en tjänst som du säljer? och tvärtom, kanske kan du sälja en tillhörande tjänst som kompletterar den eller de varor som du säljer? Att nätverka och inleda samarbeten med andra företagare är något som många företagare fortfarande tror minskar deras inkomster, tvärtom så ger nästan alltid ett bra ”win-win samarbete” extra klirr i kassan för båda parter.
 • Dra inte på dig några onödiga kreditupplysningar eller betalningsanmärkningar då detta alltid försämrar kreditvärdigheten avsevärt.
 • Se om du kan ha en eller flera borgenärer för ditt företagslån. Detta är inget som förbättrar din kreditvärdighet men är ändå något som ökar dina chanser att få ditt företagslån beviljat. Här behöver man dock alltid komma ihåg att om man själv inte kommer att klara av att betala av lånet så får borgenären överta ansvaret för att betala lånet.

Tänk på detta innan du ansöker om företagslån till enskild firma!

När du har en enskild firma så innebär det att du och ditt företaget ses som samma person. Företagets organisationsnummer är detsamma som ditt personnummer. Du som ägare kallas för enskild näringsidkare och i och med detta så är du även personligt ansvarig för alla företagets skulder.

Du som företagare kan även ha en registrerad firma som skiljer sig från personnamnet. För att visa att ett sådant verksamhetsnamn används som om det vore en registrerad firma så används förkortningen muf eller m.u.f. Detta är en förkortning för ”med uppgiven firma” och står alltid mellan ägarens personnamn och själva verksamhetsnamnet.

Även om du skulle välja det senare alternativet så är det fortsatt du som privatperson som är fullt ut ansvarig för företagets ekonomi och eventuella skulder. Tänk även på att en kreditupplysning kommer att tas för varje enskild ansökan som du väljer att skicka in. För varje kreditupplysning som görs så påverkas din kreditvärdighet negativt, välj därför max ett par bra passande långivare att ansöka hos.

Viktigt att också veta att kreditupplysningen som långivaren alltid gör är lagstiftad. Detta innebär att oavsett önskat lånebelopp eller vilken bank eller långivare man än vänder sig till så görs alltid en kreditupplysning.

Var helt och hållet säker på att ett lån också är helt rätt väg för dig att gå med ditt företag. Om du kommer fram till att så är fallet så är det bästa du kan göra alltid att jämföra företagslån till enskild firma hos oss. När du jämför långivare hos oss så får du alltid bäst möjligheter att hitta ett förmånligt lån till lägre ränta, något som alltid gör att du kommer att spara pengar.