Låna pengar med låg inkomst

Låna pengar låg inkomst

Idag så finns det många långivare på den svenska marknaden som kan erbjuda dig att låna pengar med låg inkomst. Som kund så kan det vara svårt att veta hur man ska kunna hitta ett bra och fördelaktigt lån. Här hos oss på vår hemsida så har vi samlat Sveriges bästa långivare som oftare än andra kan bevilja dig att låna pengar med låg inkomst.

Vi har även jämfört alla långivare på förhand åt dig, allt för att du ska kunna hitta schyssta lånerbjudanden till lägre räntekostnad. Med ett lån med lägre ränta så kan du också spara tusentals kronor enbart på att välja ett billigare lån hos någon av långivarna här hos oss.

Alla långivare som du kan hitta här på vår hemsida står under kontroll av den svenska Finansinspektionen. För dig som kund så innebär det alltid att du kan känna dig 100% trygg och säker vilken långivare som du än bestämmer dig för hos oss.

Låna pengar med låg kreditvärdighet

När man vill ansöka om att låna pengar med låg inkomst så innebär det också som oftast att man har vad som kallas för en lägre kreditvärdighet. En lägre kreditvärdighet innehåller en eller flera saker som exempelvis en lägre årsinkomst, flera gjorda kreditupplysningar, ett eller flera olika lån hos olika långivare och/eller en eller flera betalningsanmärkningar.

Alla dessa omständigheter kan som sagt försvåra dina möjligheter att få ett nytt lån beviljat. När man ansöker om ett lån i Sverige så görs också alltid en kreditupplysning, helt enligt svensk lagstiftning. När man ansöker om ett lån hos en bank eller långivare så vänder sig dessa alltid till ett kreditupplysningsföretag för att göra kreditupplysningen.

Kreditupplysningsföretaget gör sedan sin kontroll och där de sedan lämnar över resultatet av denna tillbaka till långivaren igen. Det är sedan upp till långivaren om de ska bevilja dig ditt lån eller inte. I Sverige så finns en handfull stora kreditupplysningsföretag där Upplysningscentralen (UC), är det äldsta och största kreditupplysningsföretaget. UC är kända för att göra extremt noggranna kreditupplysningar, vilket kan leda till att det kan vara väldigt svårt att få ett lån beviljat hos en långivare som gör sina kreditupplysningar hos UC.

Det finns dock betydligt bättre alternativ för dig som vill låna pengar med låg inkomst och för att faktiskt även få ditt lån beviljat. Det som är bäst att göra i den här situationen är att vända sig till en långivare som gör sina kreditupplysningar hos ett annat kreditupplysningsföretag än UC, som exempelvis Creditsafe eller Bisnode istället.

Låna pengar med låg inkomst utan UC

När du vill låna pengar med låg inkomst så är det med andra ord bättre att vända sig till en långivare som inte gör sina kreditupplysningar hos UC. Creditsafe eller Bisnode jämför inte sina kreditupplysningar med UC:s register. Detta betyder att en långivare som gör en kreditupplysning hos Creditsafe eller Bisnode inte kommer att komma ta del av vad som är synligt i Upplysningscentralens register.

För dig med lägre kreditvärdighet så innebär detta att du har betydligt bättre möjligheter att få låna pengar trots låg inkomst. Det finns också många långivare här hos oss som använder sig av Creditsafe och Bisnode som dessutom kan bevilja dig ett lån även om du skulle ha en eller flera betalningsanmärkningar. Detta är ytterligare en anledning att vända sig till långivare hos oss som använder sig av Creditsafe och Bisnode istället för av UC då långivare som använder sig av UC inte godkänner några betalningsanmärkningar överhuvudtaget.

Skulle du längre fram vilja ansöka om ett större lån som exempelvis ett bostadslån så använder sig alla banker och långivare i Sverige av UC. Detta gör att du längre fram kan ha bättre chanser att få ett framtida bostadslån då UC:s register inte kommer att visa dina tidigare gjorda kreditupplysningar hos Creditsafe eller Bisnode. En gjord kreditupplysning ligger kvar i 12 månader från dess att kreditupplysningen beställdes.

Så ansöker du om lån utan UC, snabbt svar och snabba utbetalningar!

När du vill låna pengar med låg inkomst utan UC så kan du som oftast låna mindre belopp genom olika typer av snabblån som smslån och privatlån. Alla dessa hittar du här hos oss på vår hemsida. När du har jämfört lån hos oss och bestämt dig för vilka du vill ansöka om lån hos så skickar du också in din ansökan digitalt och helt och hållet anonymt.

Detta innebär att du ansöker direkt via din dator eller mobiltelefon. Du får i stort sett alltid svar på din ansökan genast på skärmen. Blir du beviljad ditt lån så utbetalar långivare som erbjuder lån utan UC oftast väldigt snabba utbetalningar.

Det är inte ovanligt att du har ditt lånebelopp inom ett par timmar eller senare samma dag. Flera långivare som du hittar här hos oss erbjuder dig dessutom utbetalning av ditt lån under kvällar och helger.

Öka dina möjligheter ytterligare till lån trots låg inkomst

Även om det alltid är din kreditvärdighet som ligger till grund för om du ska få ditt lån eller inte så finns det ända saker som du kan göra för att öka dina chanser ytterligare.

När du vill ansöka om ett lån redan idag genom någon av de långivare som du finner här på vår hemsida så kan du också öka dina chanser att få ditt lån genom att ha en medlåntagare på ditt lån. Om du inte kan en medlåntagare på ditt lån så kanske du har möjlighet att ha en borgensman som kan gå i god för att du klarar av att betala ditt lån.

Med en medlåntagare eller borgensman så minskar långivarens risk att de inte ska få sina pengar tillbaka och du får samtidigt bättre chanser att du ska få ditt lån beviljat.

Glöm bara inte bort att om du har en medlåntagare eller borgensman på ditt lån så kommer de att vara betalningsansvariga i ditt ställe om du själv inte klarar av att återbetala ditt lån.

Så gör du för att förbättra din kreditvärdighet

Även om det många gånger kan kännas tufft och ibland även hopplöst med en sämre ekonomi och med en lägre kreditvärdighet så finns det ändå saker som du själv kan göra för att förbättra kreditvärdigheten. Våra allra bästa tips för detta är att du:

  • Betalar av dina befintliga lån. Har du möjlighet att samla dina lån hos en enda långivare istället för att ha dyra lån och krediter hos flera olika långivare så är detta alltid bra. Har du möjlighet till detta så kan du få ner räntekostnaden och på så vis även spara mera pengar.
  • Dra inte på dig några nya kreditupplysningar eller betalningsanmärkningar.
  • Försök att inleda ett sparande. Även om du enbart kan spara ett par hundralappar per månad så bevisar du ändå för banker och långivare att du har en ekonomi som gör detta möjligt.
  • Försök att öka din taxerade årsinkomst. Förhandla upp din lön, om du byter arbete så försök att höja din lön, skaffa ett extrajobb med mera Detta kan vara det svåraste området att förändra men innan du har försökt så kommer du aldrig att veta om det är möjligt eller inte.

Till sist!

Att förbättra sin kreditvärdighet är heller inte något som kan göras omgående. Även om det tar tid att förbättra sin kreditvärdighet på sikt så kommer det ändå vara värt att du gör allt du kan göra för att förbättra den. En förbättrad kreditvärdighet kommer göra att du sitter i en betydligt bättre förhandlingssituation för eventuella framtida låneansökningar.

Se noga över din ekonomi på förhand genom att göra en budget. Var säker på att ännu ett lån är rätt väg att gå för dig. Ta enbart ett nytt lån om du med säkerhet vet om att du kommer att klara av att kunna betala lånet.