Skaffa företagslån trots betalningsanmärkning

Du kan jämföra och hitta företagslån med betalningsanmärkning här på vår hemsida. Även om ditt företag har en eller flera betalningsanmärkningar så ska inte dessa behöva vara ett hinder när du behöver låna pengar till företagets verksamhet.

Som företagare så kan massor av oväntade saker ske som kan innebära att du behöver ett snabbt tillskott av likvida medel in i företaget. Detta kan vara allt från att du behöver investera i företaget för att expandera dess verksamhet till att du väntar på att kunderna ska betala sina fakturor. Detta och massor av andra saker kan inträffa och som kan göra att du behöver ett företagslån trots att alltså en eller flera betalningsanmärkningar förekommer.

Som företagare så bör man ha god kontroll på sin verksamhet vad gäller företagets budget. Med detta så har man också kunskapen om att det förutom att öka företagets intäkter även är viktigt att spara pengar för verksamheten.

Just när det gäller företagslån så kan du alltid spara pengar genom att välja bästa möjliga företagslån till lägst räntekostnad. Detta kan du få hos oss genom att du jämför företagslån här på vår hemsida och väljer det företagslån som har bäst villkor.

Jämför Sveriges bästa företagslån 2022

FöretagTypInfoMaxbeloppLöptidTid till utbetalningRäntaMer info
1500 kr per lånKrea företagslånLåneförmedlareLåna från 10 000 kr och upp till 5 miljoner på ditt företag. När du skickar in ansökan görs en kreditupplysning på företaget men inte på dig som privatperson. Upp till 20 förslag med en ansökan. Kostnadsfritt och ej bindande. BankID för ökad säkerhet. Inom 48 timmar tar långivare del av din ansökan och återkommer med låneförslag. Om du vill gå vidare med något av låneförslagen kontaktar långivaren dig för att slutföra processen och betala ut lånet. Även om upp till över 20 banker och långivare tar del av informationen registreras endast 1 kreditupplysning på ditt företag och 1 kreditupplysning på dig om du är borgensman.5 000 000 kr1-60 månaderVarierarIndividuellMer info
3000 kr per lånLendoLåneförmedlareLendo är en låneförmedlare som behandlar ditt lån hos 15 långivare så att du kan hitta det lån med lägst totalkostnad och villkor för ditt företag. Det är helt kostnadsfritt och en ansökan tar 1 minut. Inom max 24 timmar (vardagar) får du besked. Bara en kreditupplysning hos UC registreras på företaget. Några långivare tar upplysningar från flera kreditinformationstjänster men detta påverkar inte företagets kreditvärdighet. Alla bolagsformer är välkomna att ansöka, även nystartade.2 000 000 kr6-60 månaderVarierarIndividuellMer info
1500 kr per lånfakturinoLåneförmedlare Jämför kostnadsfritt upp till 20 banker och finansbolag för att hitta rätt företagslån för alla typer av bolag. Jämför snabbt och enkelt företagslån från 25 000 till 60 miljoner kronor. Inom 24 timmar får du en sammanställning av alla bud och du kan enkelt jämföra låneförslagen och välja aktören som passar dig bäst. Pengarna betalas ut till ditt konto inom någon dag.60 000 000 kr1-60 månaderVarierarIndividuellMer info
2,8% per lånfrodaFöretagslånFroda är ett smartare företagslån för företagare som med sin digitala tjänst ger dig lån till de bästa villkoren. Tack vare en digital ansökan är din offert bara ett par minuter bort. Ingen krånglig administration. Intelligenta kreditbedömning som baseras på ditt företags försäljning ger dig snabbt ett rättvist pris. Pengar på kontot inom 24 timmar. Tacka ja till offerten och signera enkelt digitalt. Froda tar ingen UC. Som ett komplement till företagets transaktionshistorik tas en kreditupplysning på företaget via Bisnode. Eftersom Froda inte tar en kreditupplysning på personen så påverkas inte din kreditvärdighet hos banken.2 000 000 kr1-36 månader1 dagIndividuellMer info
2100 kr per lånApprovaFöretagslånLåna 30 000 - 300 000 kronor med individuell prissättning och utbetalning samma dag. Med hjälp av BankID lämnar du snabbt och enkelt in en ansökan. Approva inhämtar en kreditupplysning av Bisnode. Prisgaranti om du får lägre ränta av en konkurrent.300 000 kr2-18 månaderSamma dagIndividuellMer info
2000 kr per lånqredFöretagslån Låna från 10 000 kronor upp till 1 000 000 kronor. Tar ingen kreditupplysning genom UC på dig som privatperson utan använder Creditsafe för att avgöra din kreditvärdighet. Det tar 1 minut att ansöka, 1 timme för att få en icke-bindande offert och pengarna betalas ut samma dag.1 000 000 kr6-18 månaderSamma dagIndividuellMer info
2000 kr per lånOPRFöretagslånOPR-Företagslån erbjuder företag lån från 30 000 till 500 000 kronor med 1-12 månaders återbetalningstid. Som kund hos OPR Företagslån får man 20% återbetalning av den totala avgiften vid lånets slut förutsatt att man betalat sina fakturor i tid. Lånetjänsten lämpar sig för företag med oregelbundet kassaflöde eller oförutsedda ekonomiska utgifter. Prissättningen för OPR-Företagslån är öppen och tydlig där alla lånesummor och tider har en fast uppläggningsavgift som innehåller alla kostnader som hör till lånet. På så sätt vet du på förhand exakt vad företaget måste betala för lånet. Återbetalningen av lånet sker genom lika stora månatliga betalningar. OPR-Företagslån – ansök och få besked redan idag. Vid beviljat lån sker utbetalning samma dag! OPR tar en kreditupplysning med Creditsafe. En kreditupplysning från Creditsafe påverkar varken rating, scoring eller framtida kreditomdömen hos andra aktörer.500 000 kr1-12 månaderSamma dagIndividuellMer info
2000 kr per låncapitalboxFöretagslånAnsök om företagslån på bara 5 minuter. och låna 20 000 - 2 000 000 kr. Ansök om ett företagslån på nolltid utan onödigt pappersarbete. Inga ansökningsavgifter och ansök när som helst. Inga dolda avgifter. Ansökan godkänns normalt på en arbetsdag och utbetalning samma dag. Beslut baserade på kassaflöde, inte bara kreditpoäng. Första återbetalningen på företagslån efter 30 dagar och möjlighet till två betalningsfria månader. Den genomsnittliga räntan på företagslånet varierar beroende på din verksamhet.2 000 000 kr1-24 månaderSamma dagIndividuellMer info

Företagslån utan UC med betalningsanmärkning

Att ansöka om sitt företagslån med betalningsanmärkning hos en långivare som inte använder sig av UC är oftast det bästa alternativet. Detta innebär att den långivare som du vänder dig till gör sina kreditupplysningar hos ett annat kreditupplysningsföretag än hos UC. Här kan det också förtydligas att UC inte betyder samma sak som en kreditupplysning. Det betyder heller inte att en kreditupplysning inte kommer att göras då en kreditupplysning alltid måste göras i Sverige vid alla typer av låneansökningar.

UC är istället en förkortning för Upplysningscentralen, och är Sveriges största och äldsta kreditupplysningsföretag. Långivare som gör sina kreditupplysningar hos UC beviljar sällan ett företagslån om det finns med en betalningsanmärkning i bilden.

Efter UC så är annars Bisnode och Creditsafe de största kreditupplysningsföretagen i Sverige. Det är även hos dessa som många långivare som du kan hitta här hos oss också gör sina kreditupplysningar. Långivare som samarbetar just med Bisnode och Creditsafe godkänner ofta låneansökningar där man som företagare har en eller även flera betalningsanmärkningar. Precis som vid alla låneansökningar så behöver man uppfylla de kraven samt villkoren som långivare satt för att få sitt företagslån beviljat.

Det är även här som vikten av att jämföra lån på förhand igen kommer in i bilden. Förutom att kunna spara pengar så vill du som företagare också självklart ansöka om ditt företagslån till en långivare där du uppfyller deras satta krav. Att inte jämföra lån på förhand och att enbart skicka in sin ansökan på chans för att kanske direkt få avslag just för att inte villkoren uppfylls är aldrig att rekommendera. Detta kommer enbart leda till en försämrad kreditvärdighet och försvåra processen ytterligare att få ett bra företagslån.

Så, jämför alltid företagslån med betalningsanmärkning och villkor hos oss innan du skickar in din ansökan. Detta ger dig alltid bättre förutsättningar att få ditt lån. Det ger dig alltid bättre förutsättningar att spara gott om pengar, samt så sparar du även bra med tid som du istället kan lägga på att göra ditt företag än mera framgångsrikt.

Snabb ansökan och snabb utbetalning

Ansökningsprocessen för företagslån är lika snabb och smidig som när du ansöker om ett privatlån. Du ansöker online genom att välja en eller ett par olika långivare hos oss. Du får sedan digitalt fylla i de uppgifter som långivaren önskar för att behandla din ansökan.

Efter att du signerat din ansökan med ditt bank-ID eller mobila-ID skickas din ansökan iväg. Från början till slut så tar hela ansökningsprocessen ett par minuter. Beroende på vilken långivare som du har valt hos oss så kan du antingen få svar omgående på din datorskärm eller mobilskärm, beroende på vilken enhet som du har gjort din ansökan på. Vissa långivare skickar istället ut beslutet via E-post, något som också oftast enbart tar några minuter.

Snabba utbetalningar av företagslån är något som alla långivare som du hittar hos oss kan erbjuda dig. Vill man optimera för att utbetalningen ska ske så snabbt som det bara går så ser man till att välja en långivare som gör direkta utbetalningar på kontot. Hur snabba utbetalningar som görs beror även på när på dygnet du skickat in din ansökan samt om du gjort din ansökan på en vanlig arbetsdag eller helgdag.

Att vara kund i en och samma bank som långivarna själva är också något som snabbar på utbetalningen ytterligare, detta kan man alltid undersöka med långivarens kundtjänst på förhand innan man skickar in sin ansökan.

Krav för företagslån med betalningsanmärkning

Som alltid så finns det krav och villkor för att man ska få sitt företagslån beviljat. Här kan de olika villkoren skilja åt från långivare till långivare, vilket gör det än viktigare för dig som företagare att först jämföra lån på förhand innan du skickar in din ansökan.

Som vid alla andra typer av låneansökningar så ligger din kreditvärdighet till grund för om du ska få ditt lån, vilket lånebelopp du kan bli beviljad, och vilken räntekostnad du kan få.

Utöver detta så skiljer sig även reglerna åt beroende på vilken bolagsform som ditt företag har. Vid ett aktiebolag så spelar det ingen roll om du som ägare har en eller flera betalningsanmärkningar då det inte är du som privatperson som är ansvarig för företagets skulder. Ett aktiebolag ses som en juridisk person och där företaget själva alltid ansvarar för de skulder de har eller kan tänkas att få i framtiden.

Har du en enskild firma så ses du och företaget som en och samma person. Du är själv ansvarig för ditt företags skulder nu och i framtiden. Här kommer långivaren se till hur din privatekonomi ser ut och fatta sitt beslut med grund av dina personliga förutsättningar och din kreditvärdighet. För handelsbolag så gäller samma som vid enskild firma, med skillnad att man här kommer att se till hur varje enskild delägares kreditvärdighet ser ut.

Kan man uppvisa för sin långivare att exempelvis intäkter kommer att komma in i företaget genom t.ex. Kommande fakturor eller ordrar, att man kan erbjuda en säkerhet för sitt lån (t.ex. Lokal, utrustning, fordon) eller om man kan ha en borgenär för sitt lån, ja då ökar också chanserna att en långivare kan bevilja dig ditt företagslån.

Till sist

Låna inte mera pengar än vad du behöver. Var helt och hållet säker på att du kan återbetala lånet som du och långivaren kommit överens om. Var också noga med att enbart ansöka till högst ett par långivare då onödiga kreditupplysningar tas för varje enskild ansökan.

Ju fler gjorda kreditupplysningar leder ofta till försämrade lånevillkor, så jämför lån och var alltid selektiv i din/dina låneansökningar. Har du flera mindre företagslån hos olika långivare så är det också alltid värt att se över om en långivare hos oss kan bevilja dig ett samlingslån.

Ett enda större samlingslån för att lösa dyra befintliga företagslån ger dig nästan alltid bättre räntekostnad, vilket också leder till sparade pengar men även en betydligt bättre överblick över företagets ekonomi.