Skaffa företagslån trots betalningsanmärkning

Företagslån med betalningsanmärkning

Du kan jämföra och hitta företagslån med betalningsanmärkning här på vår hemsida. Även om ditt företag har en eller flera betalningsanmärkningar så ska inte dessa behöva vara ett hinder när du behöver låna pengar till företagets verksamhet.

Som företagare så kan massor av oväntade saker ske som kan innebära att du behöver ett snabbt tillskott av likvida medel in i företaget. Detta kan vara allt från att du behöver investera i företaget för att expandera dess verksamhet till att du väntar på att kunderna ska betala sina fakturor. Detta och massor av andra saker kan inträffa och som kan göra att du behöver ett företagslån trots att alltså en eller flera betalningsanmärkningar förekommer.

Som företagare så bör man ha god kontroll på sin verksamhet vad gäller företagets budget. Med detta så har man också kunskapen om att det förutom att öka företagets intäkter även är viktigt att spara pengar för verksamheten.

Just när det gäller företagslån så kan du alltid spara pengar genom att välja bästa möjliga företagslån till lägst räntekostnad. Detta kan du få hos oss genom att du jämför företagslån här på vår hemsida och väljer det företagslån som har bäst villkor.

Jämför alla företagslån 2022

Företagslån utan UC med betalningsanmärkning

Att ansöka om sitt företagslån med betalningsanmärkning hos en långivare som inte använder sig av UC är oftast det bästa alternativet. Detta innebär att den långivare som du vänder dig till gör sina kreditupplysningar hos ett annat kreditupplysningsföretag än hos UC. Här kan det också förtydligas att UC inte betyder samma sak som en kreditupplysning. Det betyder heller inte att en kreditupplysning inte kommer att göras då en kreditupplysning alltid måste göras i Sverige vid alla typer av låneansökningar.

UC är istället en förkortning för Upplysningscentralen, och är Sveriges största och äldsta kreditupplysningsföretag. Långivare som gör sina kreditupplysningar hos UC beviljar sällan ett företagslån om det finns med en betalningsanmärkning i bilden.

Efter UC så är annars Bisnode och Creditsafe de största kreditupplysningsföretagen i Sverige. Det är även hos dessa som många långivare som du kan hitta här hos oss också gör sina kreditupplysningar. Långivare som samarbetar just med Bisnode och Creditsafe godkänner ofta låneansökningar där man som företagare har en eller även flera betalningsanmärkningar. Precis som vid alla låneansökningar så behöver man uppfylla de kraven samt villkoren som långivare satt för att få sitt företagslån beviljat.

Det är även här som vikten av att jämföra lån på förhand igen kommer in i bilden. Förutom att kunna spara pengar så vill du som företagare också självklart ansöka om ditt företagslån till en långivare där du uppfyller deras satta krav. Att inte jämföra lån på förhand och att enbart skicka in sin ansökan på chans för att kanske direkt få avslag just för att inte villkoren uppfylls är aldrig att rekommendera. Detta kommer enbart leda till en försämrad kreditvärdighet och försvåra processen ytterligare att få ett bra företagslån.

Så, jämför alltid företagslån med betalningsanmärkning och villkor hos oss innan du skickar in din ansökan. Detta ger dig alltid bättre förutsättningar att få ditt lån. Det ger dig alltid bättre förutsättningar att spara gott om pengar, samt så sparar du även bra med tid som du istället kan lägga på att göra ditt företag än mera framgångsrikt.

Snabb ansökan och snabb utbetalning

Ansökningsprocessen för företagslån är lika snabb och smidig som när du ansöker om ett privatlån. Du ansöker online genom att välja en eller ett par olika långivare hos oss. Du får sedan digitalt fylla i de uppgifter som långivaren önskar för att behandla din ansökan.

Efter att du signerat din ansökan med ditt bank-ID eller mobila-ID skickas din ansökan iväg. Från början till slut så tar hela ansökningsprocessen ett par minuter. Beroende på vilken långivare som du har valt hos oss så kan du antingen få svar omgående på din datorskärm eller mobilskärm, beroende på vilken enhet som du har gjort din ansökan på. Vissa långivare skickar istället ut beslutet via E-post, något som också oftast enbart tar några minuter.

Snabba utbetalningar av företagslån är något som alla långivare som du hittar hos oss kan erbjuda dig. Vill man optimera för att utbetalningen ska ske så snabbt som det bara går så ser man till att välja en långivare som gör direkta utbetalningar på kontot. Hur snabba utbetalningar som görs beror även på när på dygnet du skickat in din ansökan samt om du gjort din ansökan på en vanlig arbetsdag eller helgdag.

Att vara kund i en och samma bank som långivarna själva är också något som snabbar på utbetalningen ytterligare, detta kan man alltid undersöka med långivarens kundtjänst på förhand innan man skickar in sin ansökan.

Krav för företagslån med betalningsanmärkning

Som alltid så finns det krav och villkor för att man ska få sitt företagslån beviljat. Här kan de olika villkoren skilja åt från långivare till långivare, vilket gör det än viktigare för dig som företagare att först jämföra lån på förhand innan du skickar in din ansökan.

Som vid alla andra typer av låneansökningar så ligger din kreditvärdighet till grund för om du ska få ditt lån, vilket lånebelopp du kan bli beviljad, och vilken räntekostnad du kan få.

Utöver detta så skiljer sig även reglerna åt beroende på vilken bolagsform som ditt företag har. Vid ett aktiebolag så spelar det ingen roll om du som ägare har en eller flera betalningsanmärkningar då det inte är du som privatperson som är ansvarig för företagets skulder. Ett aktiebolag ses som en juridisk person och där företaget själva alltid ansvarar för de skulder de har eller kan tänkas att få i framtiden.

Har du en enskild firma så ses du och företaget som en och samma person. Du är själv ansvarig för ditt företags skulder nu och i framtiden. Här kommer långivaren se till hur din privatekonomi ser ut och fatta sitt beslut med grund av dina personliga förutsättningar och din kreditvärdighet. För handelsbolag så gäller samma som vid enskild firma, med skillnad att man här kommer att se till hur varje enskild delägares kreditvärdighet ser ut.

Kan man uppvisa för sin långivare att exempelvis intäkter kommer att komma in i företaget genom t.ex. Kommande fakturor eller ordrar, att man kan erbjuda en säkerhet för sitt lån (t.ex. Lokal, utrustning, fordon) eller om man kan ha en borgenär för sitt lån, ja då ökar också chanserna att en långivare kan bevilja dig ditt företagslån.

Till sist

Låna inte mera pengar än vad du behöver. Var helt och hållet säker på att du kan återbetala lånet som du och långivaren kommit överens om. Var också noga med att enbart ansöka till högst ett par långivare då onödiga kreditupplysningar tas för varje enskild ansökan.

Ju fler gjorda kreditupplysningar leder ofta till försämrade lånevillkor, så jämför lån och var alltid selektiv i din/dina låneansökningar. Har du flera mindre företagslån hos olika långivare så är det också alltid värt att se över om en långivare hos oss kan bevilja dig ett samlingslån.

Ett enda större samlingslån för att lösa dyra befintliga företagslån ger dig nästan alltid bättre räntekostnad, vilket också leder till sparade pengar men även en betydligt bättre överblick över företagets ekonomi.