Företagslån utan UC

Företagslån utan UC

Vi har samlat Sveriges bästa företagslån utan UC här hos oss. Att få ett företagslån beviljat hos någon av Sveriges stora och traditionella banker kan vara svårt, för många företagare även rent av omöjligt. För att hjälpa alla företagare som är i behov av ett företagslån utan UC så har vi även gått igenom all information som är bra att veta inom ämnet.

Förutom att du här kan hitta de bästa företagslånen utan UC som dessutom är under kontroll av Finansinspektionen så kommer vi även gå igenom saker som:

 • Vilka fördelar det finns med att jämföra företagslån utan UC här hos oss.
 • Vad ett företagslån utan UC egentligen innebär för något.
 • Fördelar och nackdelar med företagslån utan UC.
 • När ett företagslån passar sig bra.
 • Hur du ökar dina chanser att få ett bra företagslån beviljat.
 • Vilka bolagsformer som kan ansöka om företagslån och vad som är värt att veta gällande krav och villkor.
 • Övriga tips och rekommendationer innan du ansöker om ett företagslån.

Vi rekommenderar dig alltid att ta del av all information här på vår hemsida innan du skickar in din ansökan. All information som du kan hitta här hos oss ihop med våra jämförelsetjänster är helt och hållet gratis att ta del av.

Jämför alla företagslån 2022

Vad innebär ett företagslån utan UC?

Ett företagslån utan UC innebär att man ansöker om ett lån utan att kreditupplysningen görs hos Upplysningscentralen (UC). Att kreditupplysningen inte görs hos UC innebär dock inte att någon kreditupplysning inte görs överhuvudtaget.

En kreditupplysning görs alltid av alla långivare när man ansöker om ett lån i Sverige. Eftersom det är lagstiftat så måste det alltid göras. Ett företagslån utan UC innebär vidare att kreditupplysningen istället görs hos något av Sveriges andra kreditupplysningsföretag än just UC. Efter UC så är Bisnode och Creditsafe de två största kreditupplysningsföretagen i Sverige. Det är hos Bisnode och Creditsafe som långivarna här på vår hemsida har valt att göra sina kreditupplysningar.

 Fördelar och nackdelar med företagslån utan UC

De största fördelarna med ett företagslån utan UC är att du kan bli beviljad ett lån trots lägre kreditvärdighet och till och med om du skulle ha en betalningsanmärkning. Andra fördelar är att du inte försämrar din kreditvärdighet hos UC då Bisnode och Creditsafe inte delger sina uppgifter på din kreditvärdighet med UC. Låneutbetalningar från långivare som inte använder sig av UC brukar också kunna vara ännu snabbare än låneutbetalningar med UC.

Nackdelar med företagslån utan UC är att räntekostnaderna kan vara höga samt att det inte alltid finns lika höga lånebelopp att kunna låna. Här kan du dock förbättra dina chanser genom att förbättra din kreditvärdighet och att alltid jämföra företagslån hos oss innan du skickar iväg din ansökan.

Ansök online

Du ansöker om ditt företagslån genom att välja långivare hos oss. Du fyller i din ansökan på din dator, surfplatta eller mobiltelefon. Ansökningsprocessen är otroligt enkel och smidig och tar enbart ett par få minuter att göra.

Svar på din ansökan få du antingen via E-post eller som det många gånger är, direkt på skärmen på den enhet som du ansöker ifrån.

Alla långivare som du kan hitta hos oss erbjuder snabba utbetalningar, vissa till och med lån med direkt utbetalning på kontot inom 15 minuter.

 Investera ditt företagslån som du önskar

När du väl har fått ditt företagslån beviljat så bestämmer du själv hur du vill fördela pengar i din verksamhet. Vanliga områden att vilja investera ett företagslån kan vara:

 • När du vill expandera din verksamhet. Detta kan gälla allt från när du vill investera i annonsering och marknadsföringskampanjer, när du behöver anställa ny personal, vid flytt till större lokaler, för köp av ny utrustning med mera
 • När företaget är nystartat och när kostnaderna överstiger det beräknade.
 • För att betala företagets fakturor.

Utöver detta så kan det finnas mängder av andra områden som du kan behöva ditt företagslån utan UC till. Som alltid så är alla företags situationer, behov och önskemål olika.

Så ökar du dina chanser att få ditt företagslån beviljat

Att förbättra företagets kreditvärdighet behöver alltid stå i fokus. Detta kan man göra på flera olika sätt men är samtidig en process som kan ta längre tid. Som företag så är det alltid bra att öka sin omsättning och att ha bra likviditet i företaget. Detta kan vara lättare sagt än gjort men är ju samtidigt en stark anledning till att företaget först startades, för att bli ekonomiskt framgångsrikt och stabilt.

Är man egenföretagare eller delägare i ett handelsbolag så blir det än viktigare att förbättra sin kreditvärdighet. Detta då man i dessa bolagsformer är personligt ansvarig för företagets skulder. För att förbättra sin kreditvärdighet så kan man:

 • Försöka att samla lån som man redan har. Att samla eventuella dyra lån och krediter till ett enda större lån hos en enda långivare gör oftast att man kan få en lägre räntekostnad för sitt lån. Dessutom så slipper man dyra administrativa kostnader utöver det enda lånet. Här finns alltså gott om pengar att spara.
 • Försök att inleda ett sparande. När långivaren kan se att du har en privatekonomi som möjliggör att du kan spara pengar så ser de även att du kan klara av att avbeta ett eventuellt företagslån.
 • Belasta inte din ekonomi med ytterligare kreditupplysningar och betalningsanmärkningar.

Det finns också långivare som kan ställa ett krav på en personlig borgen för att bevilja dig ett företagslån. När detta görs så kallas det för ett borgensåtagande. När en personlig borgen krävs så går man som bolagsman i god för företaget, detta kan göras av en eller av flera bolagsmän. När en (eller flera) bolagsmän går i god för ett företag så innebär det också att dessa är betalningsansvariga om företaget inte klarar av att sköta sina lånebetalningar.

För att kunna gå i personlig borgen så krävs det att man som privatperson inte har några betalningsanmärkningar. Man får vidare inte ha någon skuld hos Kronofogdemyndigheten. Att man är svensk medborgare boendes i Sverige där man även har en god återbetalningsförmåga är ytterligare krav för att ingå en personlig borgen.Tips och rekommendationer innan du skickar in din ansökan

Det absolut viktigaste och bästa som du kan göra när du letar efter ett företagslån utan UC är att jämföra lån hos oss. När du jämför lån så förbättrar du dina möjligheter att först och främst få ett företagslån överhuvudtaget. Utöver detta så sparar du både pengar och tid.

Som vid alla olika typer av lån så gäller det att man vet om att man kommer att kunna betala av sitt lån till sin långivare. Om du har bestämt dig för att du verkligen behöver ett företagslån så behöver du också veta exakt hur mycket pengar du kommer att behöva låna.

Här så rekommenderar dig alltid att du gör en bra företagsbudget, detta är ett måste för alla seriösa företagare och det är även en faktor som kan öka dina chanser att få företagslånet beviljat. För dig som har ett behov av att få betalt för företagets fakturor omedelbart, så kan det också vara bra att se över vilka långivare hos oss som erbjuder factoring.

Detta är en tjänst där ditt företag antingen säljer eller belånar sina fakturor hos långivaren. Huvudfördelen med factoring är att man som företagare får betalat för sina fakturor på en gång samtidigt som det är långivaren som tar över kreditrisken.