Företagslån
# Långivare Lånebelopp Löptid Recension Ansökan
1 Froda logo 10 000 - 2 000 000:- 1 - 24 mån Froda Ansök
2 Krea Företagslån 10 000 - 5 000 000:- 1 - 60 mån Krea Företagslån Ansök
3 Fakturino 25 000 - 60 000 000:- 1 - 60 mån Fakturino Företagslån Ansök
4 Capitalbox Företagslån 20 000 - 2 000 000:- 6 - 24 mån CapitalBox Ansök
5 lendo logo 5000 - 500 000:- 6 - 36 mån Lendo Ansök
6 OPR Företagslån 30 000 - 500 000:- 1 - 18 mån OPR-Företagslån Ansök

Företagslån som hjälper ditt företag att växa

Du kan ansöka om företagslån hos en rad olika långivare i Sverige. Företagslån kan användas för att finansiera allt från inköp till marknadsföring eller andra typer av expandering av verksamheten. Jämför kostnaderna och se till att skicka in en komplett ansökan för att kunna räkna med ett snabbt besked.

Läs mer om lånen


Företagslån för aktiebolag

Företagslån är en låneform utformad för att möta företags behov av olika slags finansiering. Kanske driver du ett nystartat aktiebolag som behöver investera i nya maskiner. En vanlig anledning till att företag behöver nytt kapital är marknadsföring. Låna pengar till låg ränta och välj den långivare som passar ditt företag bäst.

Bästa och billigaste företagslånet

Genom att välja det bästa företagslånet för dina behov kan du säkerställa att du gör rätt. Vissa företag ställer högre krav på hur återbetalningsplanen ser ut snarare än kostnaden. Andra sätter räntor och avgifter i främsta rummet. Ta reda på vad som är viktigast för ditt företag och väl sedan det mest passande eller billigaste lånet.

Man ansöker om lån till företaget

Låna mindre summor till företaget

Ett kreditbolag som specialiserat sig på mindre belopp till företag är Ferratum Business. Lånebeloppet är från 20.000 kr och upp till 500.000kr. Även amorteringstiden är kort då lånet läggs upp på 6 alternativt 9 månader. Ett kort lån för företag som bara behöver ett nytt kapital för att komma igång med sin verksamhet. När beloppen är mindre och amorteringstiden kortare ställs ofta också lägre krav. Därför erbjuder idag några olika aktörer kreditlösningar som inriktar sig på just detta. Almi tipsar mer om detta.

Kvinna får ett företagslån

Andra möjliga lånelösningar

Privatlån. Som exemplet med Ferratum Business visar ovan är räntesatsen relativt hög för dessa lån. Detta om företag inte har en lång och stabil ekonomisk historia att visa upp för banken. Ett alternativ kan vara att teckna ett privatlån. I detta fall står låntagaren som garant för lånet och inte företaget. Samtidigt ska sägas att många av de kreditföretag som lånar ut mindre summor. Företag sin kräver att någon från låntagaren även är personligt ansvarig för lånet. OPR är ett annars populärt alternativ.

Säkerhet för lånet

Kreditföretagen vill ofta ha en säkerhet på ditt lån. Det är inte ens säkert att just företagslån alltid är den bästa lösningen. Privatlån kan ge en årsränta på 5-10%. Därmed ger det en betydligt lägre kostnad än den som får halvårsränta på ca 17%.