Lenders listar svenska långivare som erbjuder mikrolån. Mikrolån finns från 200 kronor med löptider som varierar från 14 dagar upp till månader eller fler år.

Smslån utan UC
# Långivare Lånebelopp Löptid Info Läs recension Ansök
1 expresskredit 1000 - 30000:- Flexibel Kreditkonto Expresskredit Ansök
2 Smspengar logo 1000 - 30000:- Flexibel Kreditkonto Smspengar Ansök
4 Lumify logotyp 2000 - 20000:- 1 mån / förläng Räntefritt i 30 dagar Lumify Ansök
5 ferratum 1000 - 35000:- 30 dagar / flexibel Räntefri kontokredit i 30 dagar Ferratum Ansök
6 GF Money logo 1000 - 30000:- Flexibel 503:- för 3 månader GF Money Ansök
7 mobillån logotyp 1000 - 25000:- Flexibel 634:- för 3 månader Mobillån Ansök
8 monetti 1000 - 20000:- Flexibel Två valmöjligheter Monetti Ansök
9 Credway logo 1000 - 30000:- Flexibel 65:- för 3 månader Credway Ansök
10 Loanstep 3000 - 5000:- Flexibel Gratis i 14 dagar Loanstep Ansök
11 Kredit 365 logo 2000 - 5000:- 30 dagar 491:- för 3 månader Kredit 365 Ansök

Mikrolån för den moderna konsumenten

Mikrolån är ett begrepp som innefattar flera former av olika snabblån. Kärt barn har många namn som det heter och just mikrolån är även känt som snabblån beroende på vart du läser. Gemensamt med de alla begreppen är att det handlar om ett högst tillfälligt lån som snabbt skall återbetalas. Man kan säga att det är lite utav ett lån för den moderna konsumenten. För dig som snabbt kan behöva pengar på kontot och inte har något emot att betala lite extra för att det ska ske.

Låna inte mer än du kan återbetala

Många tar ett mikrolån (eller microlån som det också kan stavas) för att njuta lite extra under exempelvis semestern, eller för att göra en mindre renovering i hemmet. För den som vet att man kan återbetala ett lån men tillfälligt behöver ett extra tillskott i kassan är mikrolån en passande låneformen. Ett lån kan dock för somliga vara ett nödvändigt ont, men tänk på att inte låna pengar som du inte kan återbetala. Kanske har man en tight vardagsbudget och då kan allt ifrån en oväntat extra faktura eller tandläkarbesök ställa till det i kassan. Att låna pengar till konsumtion kan vara både dyrt och riskabelt, så gör en budgetering innan du ansöker om ett lån.

Välj ett lån som passar dina behov

Oavsett av vilken anledning man väljer att låna pengarna så är grundpelarna för mikrolån just dess snabbhet och flexibilitet. Här på Lenders har vi sammanställt allt du behöver veta för att ta ett så smart och användbart lån som möjligt. Det är viktigt att inte betala onödiga avgifter eller ingå i avtal som anses oklara. Det finns en hel del att tänka på för att hitta en seriös långivare som motsvarar ens förväntningar och krav har det visat sig.

Tre fördelar med mikrolån

Snabbhet

Ibland behöver man pengar snabbt - och med vissa mikrolån får du direkutbetalning även under helger. Så för dig som snabbt behöver lösa en ekonomisk situation är ett microlån perfekt.

Enkelhet

Alla mikrolån går enkelt att ansöka om på långivares hemsidor via formulär. Ingen jobbig byråkrati, möten ellero onödigt lång handläggning. Att ta ett mikrolån är aldrig svårt med andra ord.

Flexibilitet

Många mikrolån är mycket flexibla där du kan delbetala lika väl som skjuta på återbetalningsdatum. För dig med en ekonomi som varierar är mikrolån perfekt alternativ för enkel återbetalning.

Nya mikrolån

Marknaden för mikrolån förnyas ständigt och är i konstant utveckling. För dig som kund innebär det att om du tidigare år blivit nekad mikrolån av någon anledning så finns det en stor chans att nya erbjudanden och aktörer tillkommit sedan senast. Faktum är att det finns upp mot 20-30 st. etablerade och större långivare på den svenska marknaden för mikrolån. Nya lånformer, modeller och villkor kommer ofta vilket innebär att det som var hugget i sten idag inte längre behöver vara det i morgon.

Här på vår hemsida så hittar du de absolut senaste inom nya mikrolån från erkända och pålitliga låneföretag. Dels kan du använda våra snabbrekommendationer i toppen på den här sidan, men du kan även läsa recensioner om samtliga långivare och deras för- respektive nackdelar.

Låna pengar utan UC

För dig som tidigare haft en betalningsanmärkning eller svårigheter med vardagsekonomin vet du också hur svårt det är att godkännas i UC (upplysningscentralen) kreditkontroll. Många långivare som erbjuder mikrolån utan UC baserar istället sina bedömningar på andra faktorer. För dig som vill ha en andra chans eller en omstart där tillfälliga pengar är nödvändiga kan därför mikrolån utan kreditprövning vara det enda alternativet.

Givetvis blir kostnaderna lite högre än hos andra långivare där UC eller kreditprövning görs till följd av de större riskerna lånföretaget tar när de lånar ut pengar. Men mikrolån är fortfarande en förhållandevis billig låneform eftersom man betalar tillbaka så snabbt. Att hitta microlån där du slipper UC har blivit allt enklare.

Mikrolån - bra eller dåligt?

Många frågar sig om mikrolån och sms lån är en bra eller dålig låneform. Det har funnits mycket kritik och missförstånd kring denna lånform. Visst är det sant att om man inte sköter sina inbetalningar och återbetalningar så kan man försätta sig i jobbiga situationer. Detta är dock inget unikt med mikrolån utan är någonting som är sant oavsett lånform. Det viktiga med ett mikrolån är att vara medveten om att det som sagt bör vara ett högst tillfälligt lån man har för avsikt att betala tillbaka.

Tänk efter innan du lånar

Många brukar också påpeka att räntorna är väldigt höga för microlån och snabblån. För visst är den hög - till och med flera hundra procent. Det kan tyckas skrämmande för den oinvigde men om man läser avtalen samt sätter i relation hur snabbt man betalar tillbaka lånet (exempelvis 30 dagar) kan man undvika problem. Ett lån på en tusenlapp brukar kosta ett par hundralappar att låna. Ibland finns även erbjudanden där du får första lånet räntefritt.

Att svara på frågan ifall mikrolån är bra eller dåligt blir därför inte helt enkelt. Det beror lika mycket på ens förväntningar på lånet lika väl som återbetalningsförmåga. Du får helt enkelt göra en avvägning själv om det är värt det, och kom ihåg att vara ärlig och uppriktig med dig själv. Mikrolån går att göra billigare ifall du ser till att jämföra lån och olika erbjudanden samt villkor. Av just den anledningen finns också vi på Lenders här till hands - för att hjälpa dig ta rätt beslut.