Checkkredit

En checkkredit, eller en kontokredit som det också kan kallas, är ett kreditbelopp som företagare kan ansöka om hos olika långivare. För dig som företagare så innebär en checkkredit en betydligt större flexibilitet för din verksamhet än ett vanligt företagslån. Förutom att en checkkredit ger dig ökade möjligheter som företagare så innebär den också en avsevärd större säkerhet och trygghet för alla eventuella oförutsedda händelser som företagare ofta kan ställas inför.

Idag så blir det allt vanligare att använda sig av checkkrediter bland svenska företagare. Det finns också fler aktörer på marknaden än någonsin tidigare just på grund av att intresset har vuxit sig så stort bland företagarna. Med allt flera aktörer, allt fler olika villkor ihop med olika fördelar (och nackdelar) så kan det också vara betydligt krångligare att veta vilken långivare man också faktiskt ska bestämma sig för.

Vi hjälper dig att jämföra långivare som erbjuder checkkrediter. Våra jämförelsetjänster här på sidan är gratis och använda och kostar dig ingenting förutom lite välinvesterad tid. När du som företagare använder våra gratistjänster så kommer du att få bättre förutsättningar att få ditt företags checkkredit godkänd så som du även kommer att kunna spara tusentals kronor enbart genom att välja rätt checkkredit för dig och ditt företag.

När du använder våra tjänster så kommer du dessutom att kunna spara ordentligt med värdefull tid, något som är väldigt viktigt för alla företagare. Tid som du istället kan välja att lägga på ditt företagets verksamhet och utveckling.

Så fungerar en checkkredit

Med en checkkredit så får du som företagare ett företagskonto hos den långivare som du har bestämt dig för och som har beviljat din ansökan. Ditt konto är laddat med det kreditbelopp som långivaren har beviljat dig och du är fri att nytta kreditbeloppet så som du själv önskar.

Som företagare så har du även en så kallad kreditgräns. Detta är som namnet också lyder en gräns på hur mycket pengar som du kommer att få kunna låna. Kreditgränsen är baserad på hur omsättningen ser ut i ditt företag. Med en hög omsättning så kan kreditgränsen bli högre och med en lägre omsättning i företaget så blir också kreditgränsen som oftast lägre.

Fördelar med checkkrediter

  • Som företagskund så betalar du ingen räntekostnad om du inte använder din checkkredit, kostnad för ränta tillkommer enbart när eller om du nyttjar kreditbeloppet.
  • Ger dig ökad flexibilitet, trygghet och likviditet i ditt företag.
  • Du kan använda kreditbeloppet helt efter vad som du anser vara bäst för ditt företag. Du behöver heller inte redogöra för bank eller långivare hur ditt kreditbelopp används.
  • Du behöver inte uppsöka ditt bankkontor eller gå på flera olika möten med din bankman. Du kan ansöka snabbt och säkert online genom att välja en passande långivare här hos oss.
  • Om du ansöker via en eller flera långivare här hos oss så får du vid en beviljad ansökan oftast tillgång till din checkkredit inom någon dag.

Så ansöker du om en checkkredit

Börja med att jämföra långivare här hos oss som erbjuder checkkrediter till företagare. När du väl har bestämt dig för en eller ett par långivare så skickar du enkelt och smidigt in din ansökan genom att klicka på vald långivare hos oss och sedan fylla i din ansökan online. Du får som oftast svar på din ansökan omedelbart, vid en godkänd ansökan så får du som oftast tillgång till din checkkredit inom 24 timmar.

Som vi redan har varit inne på så avgörs din kreditgräns av hur stor omsättning som finns i ditt företag. Förutom detta så görs alltid enligt svensk lag också en kreditupplysning av långivaren när du ansöker om din checkkredit. Det är heller inte ovanligt att en långivare kan kräva någon form av säkerhet, eller pant som den också kallas, när du ansöker om checkkrediten. Denna säkerhet kan exempelvis vara pantbrev för fastighet, personlig borgen eller om du har en eller flera borgenärer för krediten. De saker som vi nyss har gått igenom är också det som ligger till grund för vilken räntekostnad som du kan få för din kredit.

Ansök om Checkkredit

Finns det några nackdelar med checkkrediter?

Det är svårt att belysa några riktiga nackdelar med checkkrediter. Ska något ändå sägas så är det att man också ska komma ihåg att en checkkredit också är ett lån som ska avbetalas och till slut helt återbetalas till den långivare som man väljer.

Med dessa förutsättningar så är det som med alla andra typer av lån viktigt att enbart ta lånet om man verkligen behöver det och om man känner att ekonomin i företaget klarar av denna extra utgift varje månad. I övrigt så är det upp till varje enskild företagare att ta kloka beslut och göra smarta investeringar i sitt företag för det kreditbelopp som man har blivit beviljad.

Vanliga frågor och svar och checkkrediter!

Behöver man redogöra för banken eller långivaren vad man köper med sin checkkredit?

Nej det behöver du inte göra. Du som företagare väljer helt och hållet själv hur du vill använda din checkkredit bäst när det gäller din verksamhet.

Är köpen jag gör med checkkrediten avdragsgilla?

Ja det är de, under förutsättningen att köpen är direkt kopplade till ditt företag, vilka kostnader som är okej och inte kan du läsa mera om på Skatteverkets hemsida. Kom dock ihåg att ta upp kostnaden i din bokföring och att spara kvitton och fakturor som bevis.

Kan man ha flera checkkrediter?

Ja det kan man ha. Här avgör som alltid företagets omsättning samt resultatet från den obligatoriska kreditupplysningen. Istället för att ha flera olika checkkrediter kan det vara värt att se över om det kan vara mera fördelaktigt för dig med en enda checkkredit och då hos en aktör som du kan få lägre räntekostnad hos.

Kan man höja en befintlig checkkredit?

Ja det kan man oftast göra. Det är dock vanligt att en viss tid behöver ha gått, ofta ca 6 månader, innan man kan ansöka om en höjning av sin checkkredit. Denna tidsram kan dock variera från långivare till långivare, så glöm inte bort att jämföra aktörer på förhand.

Kan jag köpa något för checkkrediten som inte direkt har att göra med mitt företag?

Ja det kan du göra. Var dock uppmärksam på att du i sådana fall kanske inte kan få göra skatteavdrag för dessa köp. Med checkkrediten kan du köpa det du önskar (kopplat till företaget eller inte) upp till den beviljade kreditgränsen. Det är dock bra att komma ihåg att checkkrediten i grunden är avsedd för köp som är direkt kopplade till din verksamhet.

Kan ni hjälpa mig att få min checkkredit beviljad?

Nej tyvärr inte, anledningen till detta är att vi inte är någon bank eller någon långivare. På vår hemsida så rekommenderar vi enbart trygga och bra långivare som kan erbjuda checkkrediter som en tjänst till företagare. Det är sedan upp till dessa långivare själva om de kommer att bevilja din ansökan eller inte.

Kan ni hjälpa till så att en kreditupplysning inte tas i samband med min ansökan?

Nej tyvärr inte, anledningen till detta är att det faller under svensk lagstiftning att en kreditupplysning alltid måste tas. Detta gäller oavsett vilket lånetyp det än handlar om samt även helt oberoende av vilken bank eller långivare man än ansöker om checkkrediten hos. Det spelar heller ingen roll om man önskar ansökan om checkkredit på 5000 kr eller 500 000 kr, en kreditupplysning kommer alltid att tas.

Vem kan få checkkredit som företagare?

Du behöver först och främst ha ditt företag registrerat. Sedan om du är enskild näringsidkare eller om du driver ett stort AB med flera anställda spelar ingen roll för att du ska ha större eller mindre chans att få din checkkredit beviljad eller inte. Förutom att vara registrerad företagare så behöver du vara 18 år fyllda, kunna uppvisa ditt företags årsomsättning via deklaration och bokföring samt även ha en kreditvärdighet som bank och/eller långivare anser vara bra nog för att kunna bevilja dig din checkkredit. Du får heller inte ha några betalningsanmärkningar eller något aktiv skuld hos den svenska Kronofogdemyndigheten.

Handla Chekkrediter