Här finns en lista över långivare som erbjuder snabblån på minst 5000 kronor. Ofta lånas dessa summor över 30 dagar - alltså en månad. Men varianter av detta finns att hitta för den som vill låna pengar under längre perioder, exempelvis 90 dagars kredit.

Smslån utan UC
# Långivare Lånebelopp Löptid Info Läs recension Ansök
1 expresskredit 1000 - 30000:- Flexibel Kreditkonto Expresskredit Ansök
2 Smspengar logo 1000 - 30000:- Flexibel Kreditkonto Smspengar Ansök
4 Lumify logotyp 2000 - 20000:- 1 mån / förläng Räntefritt i 30 dagar Lumify Ansök
5 ferratum 1000 - 35000:- 30 dagar / flexibel Räntefri kontokredit i 30 dagar Ferratum Ansök
6 GF Money logo 1000 - 30000:- Flexibel 503:- för 3 månader GF Money Ansök
7 mobillån logotyp 1000 - 25000:- Flexibel 634:- för 3 månader Mobillån Ansök
8 monetti 1000 - 20000:- Flexibel Två valmöjligheter Monetti Ansök
9 Credway logo 1000 - 30000:- Flexibel 65:- för 3 månader Credway Ansök
10 Loanstep 3000 - 5000:- Flexibel Gratis i 14 dagar Loanstep Ansök
11 Kredit 365 logo 2000 - 5000:- 30 dagar 491:- för 3 månader Kredit 365 Ansök

Info om sms lån 5000 kr

Läs mer om smslån här. Jämför enkelt olika långivares krav och kostnader för alla smslån. Är du i behov av snabba pengar? Då kan smslån vara något för dig. Att ta ett smslån är både ett enkelt och snabbt sätt att låna pengar på. Om du är intresserad av att ta ett smslån på 5000 kronor kan denna artikel vara värdefull för att  jämföra olika lån och hitta det som passar dig bäst.

Smslån finns det många av

Att ta ett smslån på 5000 kronor är som sagt enkelt att ansöka om och pengarna betalas ut snabbt, i vissa fall direkt. En av anledningarna till att processen går så fort är att det handlar om en ganska liten summa pengar vilket gör det enklare för låneföretaget.

En annan anledning till den smidiga processen med mindre lån är att ett sms lån är ett så kallat blancolån, det är alltså inte ett lån utan säkerhet. Det innebär att banken inte har någon sak som bil eller hus som låntagaren har köpt för de lånade pengarna. Det finns därmed inget banken kan ta i utbyte ifall låntagaren inte lyckas betala tillbaka lånet. Till exempel är ett bolån ett säkrat lån där bostaden står som säkerhet ifall låntagaren inte lyckas betala tillbaka lånet. Banken kan då ta huset och sälja det för att kompensera för den uteblivna återbetalningen.

Ett smslån är därför mer riskabelt för långivaren vilket är anledningen till att räntesatsen vid denna typ av lån är mycket högre. Smslån är därför ganska dyra och den effektiva räntan ligger ofta på närmare hundra procent men eftersom lånetiden är så kort blir inte räntans så stor i kronor.

Låneperiod för sms lån

Den vanligaste återbetalningsperioden för smslån ligger på 30 dagar men vissa långivare erbjuder möjligheten att förlänga lånet upp till 90 dagar. Som tidigare nämnts är dock smslån dyra och därför bör man undvika att låna pengar över en längre period än nödvändigt. Vill man ha en rörlig kredit där man kan utnyttja krediten vid behov kan kreditkort vara ett bättre val.

Krav för att låna 5000 kronor

För att ta ett smslån på 5000 kronor krävs det att du är svensk medborgare och 18 år eller äldre. Vissa har lån en åldersgräns på 20 år. Om du uppfyller dessa kriterier får du ansöka om smslån.

I de flesta fall kommer långivaren att göra en kreditupplysning för att se om du är kapabel till att betala tillbaka lånet. De olika långivarna skiljer sig när det kommer till krav och det är alltid är viktigt att läsa igenom deras villkor och krav innan du ansöker. Vid en kreditupplysning tar långivaren reda på dina skulder, betalningsanmärkningar, kapital, inkomst med mera. Ansökande med betalningsanmärkningar och skulder har ofta svårare att få nya lån beviljade, men vissa långivare godkänner även låntagare med anmärkningar. Det vanligaste är att långivare använder UC men det finns långivare som använder andra upplysningsföretag som Bisnode eller Creditsafe.

Att ansöka om sms lån 5000 kr

Att ansöka om ett smslån på 5000 kronor är enkelt. Efter att du jämfört de olika alternativen följer du länken vidare till den långivare som passar dig och dina behov bäst. På deras hemsida hittar du instruktioner om hur du ansöker om lånet. Vanligtvis skickar du in ansökan direkt på hemsidan där du ser instruktioner och ett ansökningsformulär som du fyller i och skickar in. Om din ansökan blir godkänd överförs pengarna ganska snabbt till ditt bankkonto. I vissa fall direkt.

Ferratum

Ferratum ansök direkt

Upp till 30 000:-
Två olika lånetyper
Svar direkt

Loanstep

Loanstep

Upp till 5 000:-
Smidig låneansökan
Snabbt besked

Good Cash

Good Cash Snabblån

Låna upp till 50 000:-
Upp till 8 års löptid
Låna trots betalningsanmärkning

Kostnader för lånet

Varje långivare har sina egna priser i form av avgifter och räntor. I regel ligger kostnaderna för ett snabblån på 5000 kronor på omkring 500 kr per månad.

Kreditupplysning eller utan UC

Vissa aktörer erbjuder snabblån utan UC - det vill säga att låneansökan beviljas utan att en kreditupplysning görs. Läs mer inne på långivarnas hemsidor.

Nya kreditkort

Kortio samlar alla kreditkort i Sverige. Genom ett enkelt test får du flera förslag som passar dina egna behov och shoppingvanor!