Företagslån till aktiebolag

Ett företagslån till aktiebolag kan vara ett bra alternativ när du exempelvis behöver investera i ny utrustning eller till marknadsföring för ditt företag. En mängd saker kan inträffa som kan göra att du behöver ett företagslån till aktiebolag. Även mindre roliga saker som väntande fakturor eller att företagsutrustning går sönder kan också inträffa och som kan innebära att ett bra företagslån blir till ditt bästa alternativ.

Allt detta ovan nämnt och mycket mera därtill kan alltså göra att man kan behöva ansöka om ett företagslån. Det är heller inte alltid att man har möjlighet att få ett företagslån hos någon av de vanliga storbankerna i Sverige. Vi har samlat alla de bästa alternativa långivarna i Sverige hos oss och som kan erbjuda ditt företag ett företagslån.

Jämför våra företagslångivare och ta del av deras erbjudanden och villkor. Genom att du jämför dessa mellan varandra så ökar du dina chanser att få ditt lån till bästa möjliga villkor.

Jämför Sveriges bästa företagslån 2022

FöretagTypInfoMaxbeloppLöptidTid till utbetalningRäntaMer info
1500 kr per lånKrea företagslånLåneförmedlareLåna från 10 000 kr och upp till 5 miljoner på ditt företag. När du skickar in ansökan görs en kreditupplysning på företaget men inte på dig som privatperson. Upp till 20 förslag med en ansökan. Kostnadsfritt och ej bindande. BankID för ökad säkerhet. Inom 48 timmar tar långivare del av din ansökan och återkommer med låneförslag. Om du vill gå vidare med något av låneförslagen kontaktar långivaren dig för att slutföra processen och betala ut lånet. Även om upp till över 20 banker och långivare tar del av informationen registreras endast 1 kreditupplysning på ditt företag och 1 kreditupplysning på dig om du är borgensman.5 000 000 kr1-60 månaderVarierarIndividuellMer info
3000 kr per lånLendoLåneförmedlareLendo är en låneförmedlare som behandlar ditt lån hos 15 långivare så att du kan hitta det lån med lägst totalkostnad och villkor för ditt företag. Det är helt kostnadsfritt och en ansökan tar 1 minut. Inom max 24 timmar (vardagar) får du besked. Bara en kreditupplysning hos UC registreras på företaget. Några långivare tar upplysningar från flera kreditinformationstjänster men detta påverkar inte företagets kreditvärdighet. Alla bolagsformer är välkomna att ansöka, även nystartade.2 000 000 kr6-60 månaderVarierarIndividuellMer info
1500 kr per lånfakturinoLåneförmedlare Jämför kostnadsfritt upp till 20 banker och finansbolag för att hitta rätt företagslån för alla typer av bolag. Jämför snabbt och enkelt företagslån från 25 000 till 60 miljoner kronor. Inom 24 timmar får du en sammanställning av alla bud och du kan enkelt jämföra låneförslagen och välja aktören som passar dig bäst. Pengarna betalas ut till ditt konto inom någon dag.60 000 000 kr1-60 månaderVarierarIndividuellMer info
2,8% per lånfrodaFöretagslånFroda är ett smartare företagslån för företagare som med sin digitala tjänst ger dig lån till de bästa villkoren. Tack vare en digital ansökan är din offert bara ett par minuter bort. Ingen krånglig administration. Intelligenta kreditbedömning som baseras på ditt företags försäljning ger dig snabbt ett rättvist pris. Pengar på kontot inom 24 timmar. Tacka ja till offerten och signera enkelt digitalt. Froda tar ingen UC. Som ett komplement till företagets transaktionshistorik tas en kreditupplysning på företaget via Bisnode. Eftersom Froda inte tar en kreditupplysning på personen så påverkas inte din kreditvärdighet hos banken.2 000 000 kr1-36 månader1 dagIndividuellMer info
2100 kr per lånApprovaFöretagslånLåna 30 000 - 300 000 kronor med individuell prissättning och utbetalning samma dag. Med hjälp av BankID lämnar du snabbt och enkelt in en ansökan. Approva inhämtar en kreditupplysning av Bisnode. Prisgaranti om du får lägre ränta av en konkurrent.300 000 kr2-18 månaderSamma dagIndividuellMer info
2000 kr per lånqredFöretagslån Låna från 10 000 kronor upp till 1 000 000 kronor. Tar ingen kreditupplysning genom UC på dig som privatperson utan använder Creditsafe för att avgöra din kreditvärdighet. Det tar 1 minut att ansöka, 1 timme för att få en icke-bindande offert och pengarna betalas ut samma dag.1 000 000 kr6-18 månaderSamma dagIndividuellMer info
2000 kr per lånOPRFöretagslånOPR-Företagslån erbjuder företag lån från 30 000 till 500 000 kronor med 1-12 månaders återbetalningstid. Som kund hos OPR Företagslån får man 20% återbetalning av den totala avgiften vid lånets slut förutsatt att man betalat sina fakturor i tid. Lånetjänsten lämpar sig för företag med oregelbundet kassaflöde eller oförutsedda ekonomiska utgifter. Prissättningen för OPR-Företagslån är öppen och tydlig där alla lånesummor och tider har en fast uppläggningsavgift som innehåller alla kostnader som hör till lånet. På så sätt vet du på förhand exakt vad företaget måste betala för lånet. Återbetalningen av lånet sker genom lika stora månatliga betalningar. OPR-Företagslån – ansök och få besked redan idag. Vid beviljat lån sker utbetalning samma dag! OPR tar en kreditupplysning med Creditsafe. En kreditupplysning från Creditsafe påverkar varken rating, scoring eller framtida kreditomdömen hos andra aktörer.500 000 kr1-12 månaderSamma dagIndividuellMer info
2000 kr per låncapitalboxFöretagslånAnsök om företagslån på bara 5 minuter. och låna 20 000 - 2 000 000 kr. Ansök om ett företagslån på nolltid utan onödigt pappersarbete. Inga ansökningsavgifter och ansök när som helst. Inga dolda avgifter. Ansökan godkänns normalt på en arbetsdag och utbetalning samma dag. Beslut baserade på kassaflöde, inte bara kreditpoäng. Första återbetalningen på företagslån efter 30 dagar och möjlighet till två betalningsfria månader. Den genomsnittliga räntan på företagslånet varierar beroende på din verksamhet.2 000 000 kr1-24 månaderSamma dagIndividuellMer info

Fördelar med företagslån till aktiebolag

Att låna pengar som aktiebolag genom någon av våra långivare här på hemsidan har en hel del fördelar att verkligen ta i beaktande. Den absolut största huvudfördelen är att du inte äventyrar din egen ekonomi när du ansöker om ett lån så som man istället hade kunnat ha gjort om man ansökt om ett lån som enskild näringsidkare. De största fördelarna med att låna pengar som aktiebolag:

  • Ditt företag ses som en juridisk person och du riskerar inte din egen privatekonomi om saker skulle gå på tok.
  • Snabba och även direkta utbetalningar. Du skickar in din ansökan via din dator eller mobil/surfplatta och får oftast svar genast på datorskärmen eller via E-post. Det finns långivare som gör utbetalningar direkt eller senare samma dag. Ibland kan du få vänta till nästa dag eller efter helgens slut om du ansökt om ditt företagslån utanför vanlig arbetsvecka eller utanför ordinarie kontorstid.
  • Du kan använda ditt företagslån till det som du anser vara bäst för ditt företag. När du väl har fått ditt lån beviljat så är det helt och hållet upp till dig själv att investera pengarna i det som du anser att ditt företag behöver.
  • Precis som icke företagare så kan även företag ha betalningsanmärkningar, absolut ingenting ovanligt med det. Även här så kan företagare med en eller flera betalningsanmärkningar också få ett företagslån till aktiebolag beviljat. Det är inte obligatoriskt att samtliga långivare beviljar dessa ansökningar så se på förhand alltid över företagslångivare hos oss som accepterar eventuella betalningsanmärkningar.

Det ska också sägas att det alltid krävs 50 000 kr som en startkostnad för att kunna bilda ett aktiebolag. Det är inte alltid att alla blivande företagare har denna summa att kunna investera, även här så kan du hitta långivare hos oss som också kan låna ut startkostnaden om 50 000 kr för att du ska kunna få bilda ditt aktiebolag.

Belopp som kan beviljas företagslån till aktiebolag

Hur högt belopp som man kan låna som företag beror på företagets kreditvärdighet. Om du kan uppvisa en god omsättning och ett bra positivt kapital i ditt företag så kan du som oftast låna högre belopp till lägre räntekostnader. Med en god kreditvärdighet så kan det vara möjligt att låna så mycket som upp till 1 000 000 kr.

En lägre kreditvärdighet ger dig alltid mindre chanser att få ett bra företagslån beviljat. Lånet kommer även att få en högre räntekostnad. Även om det alltid är viktigt att jämföra företagslån hos oss så blir det än viktigare att jämföra företagslån när företaget just har en lägre kreditvärdighet. En lägre kreditvärdighet innebär oftast att det inte finns samma höga marginaler och intäkter i företaget som ett företag med god kreditvärdighet har.

När marginalerna är mindre och när det ibland kan kännas som att man behöver vända och vrida på varenda krona. Genom att jämföra företagslån hos oss så kan du spara tusentals genom att du väljer det förmånligaste och bästa företagslånet för dig.

När man är nystartad företagare så kan det också finnas färre företagslån att ta del av och även här så kan räntekostnaderna vara höga. Om du har någon fysisk utrustning i din verksamhet som du kan sätta som pant för lånet så ökar chanserna till ett lån till bra villkor. Exempel på pant för ett företagslån kan vara maskinutrustning, lokal, fordon med mera.

Affärsplan, marknadsplan och budget

Som företagare så är det väldigt viktigt att ha kontroll över sin verksamhet. Detta gäller oavsett om det gäller ekonomin över företagets intäkter och kostnader eller om det skulle gälla andra saker som t.ex. personalkostnader, marknadsföring, utvecklingsmöjligheter, konkurrens och målsättning. Här är det alltid bra att ta hjälp av de gratismallar för affärsplan, marknadsplan och budget, som alla finns att hitta online.

Genom att ha koll på varje specifik detalj i ditt företag så skapar du även de absolut bästa möjligheterna att även bli framgångsrik med ditt företag på sikt.

Summering företagslån till aktiebolag

Ett företagslån till aktiebolag är ett mycket bra lånealternativ för ditt företag då du inte riskerar din privatekonomi. Ditt företag ses som juridisk person och det är den juridiska personen (företaget) som alltid är betalningsskyldig. Vid ett beviljat lån så sker snabba utbetalningar och du väljer själv hur företagslånet ska investeras i verksamheten.

Försök att förbättra ditt företags kreditvärdighet så mycket som det bara är möjligt. En förbättrad kreditvärdighet ger ditt företag bättre möjligheter att få ett förmånligare företagslån längre fram.

Var säker på att ditt företag kommer att kunna avbetala företagslånet enligt det avtal som företag och långivare har kommit överens om. Att inte kunna sköta sina månadsbetalningar kan leda till onödiga betalningspåminnelser och eventuella betalningsanmärkningar. Eventuella betalningsanmärkningar delas in i enskilda mål och allmänna mål.

Ett enskilt mål gäller de betalningskrav som har uppstått inom den privata sektorn. Exempel på detta kan vara när hyra, inköp av varor eller när betalning till leverantörer inte har gjorts i tid. Ett allmänt mål gäller de betalningskrav som har uppstått inom den offentliga sektorn. Exempel på denna kan vara när betalningar inte har gjorts i tid till myndigheter, staten, kommuner eller landsting. Hit räknas även uteblivna betalningar av skatter och moms.