Företagslån till aktiebolag

Företagslån till aktiebolag

Ett företagslån till aktiebolag kan vara ett bra alternativ när du exempelvis behöver investera i ny utrustning eller till marknadsföring för ditt företag. En mängd saker kan inträffa som kan göra att du behöver ett företagslån till aktiebolag. Även mindre roliga saker som väntande fakturor eller att företagsutrustning går sönder kan också inträffa och som kan innebära att ett bra företagslån blir till ditt bästa alternativ.

Allt detta ovan nämnt och mycket mera därtill kan alltså göra att man kan behöva ansöka om ett företagslån. Det är heller inte alltid att man har möjlighet att få ett företagslån hos någon av de vanliga storbankerna i Sverige. Vi har samlat alla de bästa alternativa långivarna i Sverige hos oss och som kan erbjuda ditt företag ett företagslån.

Jämför våra företagslångivare och ta del av deras erbjudanden och villkor. Genom att du jämför dessa mellan varandra så ökar du dina chanser att få ditt lån till bästa möjliga villkor.

Jämför alla företagslån 2022

Fördelar med företagslån till aktiebolag

Att låna pengar som aktiebolag genom någon av våra långivare här på hemsidan har en hel del fördelar att verkligen ta i beaktande. Den absolut största huvudfördelen är att du inte äventyrar din egen ekonomi när du ansöker om ett lån så som man istället hade kunnat ha gjort om man ansökt om ett lån som enskild näringsidkare. De största fördelarna med att låna pengar som aktiebolag:

  • Ditt företag ses som en juridisk person och du riskerar inte din egen privatekonomi om saker skulle gå på tok.
  • Snabba och även direkta utbetalningar. Du skickar in din ansökan via din dator eller mobil/surfplatta och får oftast svar genast på datorskärmen eller via E-post. Det finns långivare som gör utbetalningar direkt eller senare samma dag. Ibland kan du få vänta till nästa dag eller efter helgens slut om du ansökt om ditt företagslån utanför vanlig arbetsvecka eller utanför ordinarie kontorstid.
  • Du kan använda ditt företagslån till det som du anser vara bäst för ditt företag. När du väl har fått ditt lån beviljat så är det helt och hållet upp till dig själv att investera pengarna i det som du anser att ditt företag behöver.
  • Precis som icke företagare så kan även företag ha betalningsanmärkningar, absolut ingenting ovanligt med det. Även här så kan företagare med en eller flera betalningsanmärkningar också få ett företagslån till aktiebolag beviljat. Det är inte obligatoriskt att samtliga långivare beviljar dessa ansökningar så se på förhand alltid över företagslångivare hos oss som accepterar eventuella betalningsanmärkningar.

Det ska också sägas att det alltid krävs 50 000 kr som en startkostnad för att kunna bilda ett aktiebolag. Det är inte alltid att alla blivande företagare har denna summa att kunna investera, även här så kan du hitta långivare hos oss som också kan låna ut startkostnaden om 50 000 kr för att du ska kunna få bilda ditt aktiebolag.

Belopp som kan beviljas företagslån till aktiebolag

Hur högt belopp som man kan låna som företag beror på företagets kreditvärdighet. Om du kan uppvisa en god omsättning och ett bra positivt kapital i ditt företag så kan du som oftast låna högre belopp till lägre räntekostnader. Med en god kreditvärdighet så kan det vara möjligt att låna så mycket som upp till 1 000 000 kr.

En lägre kreditvärdighet ger dig alltid mindre chanser att få ett bra företagslån beviljat. Lånet kommer även att få en högre räntekostnad. Även om det alltid är viktigt att jämföra företagslån hos oss så blir det än viktigare att jämföra företagslån när företaget just har en lägre kreditvärdighet. En lägre kreditvärdighet innebär oftast att det inte finns samma höga marginaler och intäkter i företaget som ett företag med god kreditvärdighet har.

När marginalerna är mindre och när det ibland kan kännas som att man behöver vända och vrida på varenda krona. Genom att jämföra företagslån hos oss så kan du spara tusentals genom att du väljer det förmånligaste och bästa företagslånet för dig.

När man är nystartad företagare så kan det också finnas färre företagslån att ta del av och även här så kan räntekostnaderna vara höga. Om du har någon fysisk utrustning i din verksamhet som du kan sätta som pant för lånet så ökar chanserna till ett lån till bra villkor. Exempel på pant för ett företagslån kan vara maskinutrustning, lokal, fordon med mera.

Affärsplan, marknadsplan och budget

Som företagare så är det väldigt viktigt att ha kontroll över sin verksamhet. Detta gäller oavsett om det gäller ekonomin över företagets intäkter och kostnader eller om det skulle gälla andra saker som t.ex. personalkostnader, marknadsföring, utvecklingsmöjligheter, konkurrens och målsättning. Här är det alltid bra att ta hjälp av de gratismallar för affärsplan, marknadsplan och budget, som alla finns att hitta online.

Genom att ha koll på varje specifik detalj i ditt företag så skapar du även de absolut bästa möjligheterna att även bli framgångsrik med ditt företag på sikt.

Summering företagslån till aktiebolag

Ett företagslån till aktiebolag är ett mycket bra lånealternativ för ditt företag då du inte riskerar din privatekonomi. Ditt företag ses som juridisk person och det är den juridiska personen (företaget) som alltid är betalningsskyldig. Vid ett beviljat lån så sker snabba utbetalningar och du väljer själv hur företagslånet ska investeras i verksamheten.

Försök att förbättra ditt företags kreditvärdighet så mycket som det bara är möjligt. En förbättrad kreditvärdighet ger ditt företag bättre möjligheter att få ett förmånligare företagslån längre fram.

Var säker på att ditt företag kommer att kunna avbetala företagslånet enligt det avtal som företag och långivare har kommit överens om. Att inte kunna sköta sina månadsbetalningar kan leda till onödiga betalningspåminnelser och eventuella betalningsanmärkningar. Eventuella betalningsanmärkningar delas in i enskilda mål och allmänna mål.

Ett enskilt mål gäller de betalningskrav som har uppstått inom den privata sektorn. Exempel på detta kan vara när hyra, inköp av varor eller när betalning till leverantörer inte har gjorts i tid. Ett allmänt mål gäller de betalningskrav som har uppstått inom den offentliga sektorn. Exempel på denna kan vara när betalningar inte har gjorts i tid till myndigheter, staten, kommuner eller landsting. Hit räknas även uteblivna betalningar av skatter och moms.