Företagslån utan säkerhet

Företagslån utan säkerhet

Vi har samlat nätets bästa företagslån utan säkerhet här hos oss. Ett företagslån utan säkerhet innebär att banken eller långivaren som du lånar pengar av inte har saker som lokal, utrustning eller fordon som pant för ditt lån.

När det inte finns någon säkerhet för lånet så kan även räntenivåerna mellan de olika långivarna variera desto mer. Därför blir det också än viktigare att du som företagare jämför företagslån hos oss innan du bestämmer dig för ett lån.

Samtliga företagslån som du kan hitta och jämföra hos oss står under Finansinspektionens kontroll. Detta innebär att du som företagare aldrig behöver oroa dig över att inte behöva känna dig trygg eller säker när du väljer ett företagslån här på vår hemsida.

Jämför alla företagslån 2022

Snabb och trygg ansökan om företagslån

När du vill ansöka om ditt företagslån så gör du alltid det snabbt och enkelt via din dator, mobiltelefon eller din surfplatta. Din ansökan görs alltså helt och hållet online och tar enbart ett par minuter att göra. Lika snabb som ansökningsprocessen är, lika snabbt får du som oftast även svar på din ansökan.

Svar på låneansökningar som är gjorda hos långivare här på vår hemsida lämnas antingen direkt på den enhet som du har ansökt ifrån eller via E-post.

Utbetalningar sker direkt till det konto som du har angivit att du vill ha pengarna utbetalt till. Även detta går oftast otroligt snabbt och smidigt. Allt från 15 minuter upp till någon bankdag som allra oftast. Vill du ha ultrasnabba utbetalningar så ska du välja en långivare hos oss som erbjuder lån med direkt utbetalning.

Att ansöka under vanlig kontorstid och arbetsdag samt att vara kund i samma bank som långivarna själva är också detaljer som underlättar och påskyndar en låneutbetalning.

Därför ska du alltid jämföra företagslån hos oss

När du tar tillfället i akt att jämföra företagslån hos oss så ökar du också dina chanser att spara pengar genom att välja ett lån med lägre räntekostnad. Att jämföra företagslån gör dessutom att du minskar risken att skicka in en ansökan till en långivare som inte accepterar din kreditvärdighet, på så vis så drar du inte på din någon onödig kreditupplysning som belastar din kreditvärdighet på ett negativt sätt.

Att passionerat arbeta som egenföretagare är också något som tar upp mycket tid. En ytterligare fördel med att jämföra företagslån utan säkerhet hos oss är just att du sparar gott om tid. Till att börja med så har du all informationen om företagslån och långivare samlat hos oss, så slipper du leta och jämföra allt detta sida för sida.

Du sparar också tid genom att inte behöva kontakta, boka eller besöka en fysisk bank för ett eller flera bankmöten. Du ansöker online och skickar in din ansökan på enbart ett par få minuter, precis som vi gick igenom tidigare.

Företagslån utan UC

Att ha en lägre kreditvärdighet där även en eller flera betalningsanmärkningar förekommer är inte alls ovanligt bland både privatpersoner och företag. Med en lägre kreditvärdighet så är det nästan alltid bäst att ansöka om ett företagslån utan UC.

Ett företagslån utan UC innebär att långivaren gör sina kreditupplysningar hos ett annat kreditupplysningsföretag än hos Upplysningscentralen (UC). Dessa andra kreditupplysningsföretag är som oftast Creditsafe och Bisnode, vilka är det två största kreditupplysningsföretagen i Sverige efter just Upplysningscentralen.

Vilka fördelar finns det då med ett företagslån utan UC?

 • Du kan få ditt företagslån beviljat trots att du har en betalningsanmärkning. Med långivare som använder sig av Creditsafe och Bisnode så är detta möjligt medan det med långivare som använder sig av UC oftast inte är det.
 • Du belastar inte din kreditvärdighet på ett negativt sätt hos Upplysningscentralen. Kreditupplysningar som har gjorts hos Creditsafe eller Bisnode kan inte ses i UC:s register. En bra fördel om företaget senare skulle vilja ansöka om ett lån hos en bank eller långivare som skulle använda sig av UC.
 • Många långivare som använder sig av Creditsafe och Bisnode har ännu snabbare utbetalningar än vad långivare som använder sig av UC har.

För vilka passar ett företagslån utan säkerhet?

Att man som företagare vill ansöka om ett företagslån utan säkerhet kan bero på flera olika saker, den ena företagarens situation är inte den andres lik. Några av de mest vanliga orsakerna till ett företagslån utan säkerhet är dock:

 • Vid helt nystartat företag. Det är inte ovanligt att man som nybliven företagare underskattar kostnader som ett nytt företag kan ha.
 • Inköp av maskiner, fordon eller annan fysisk utrustning.
 • Vid nyanställningar.
 • Investering i icke fysiskt material som exempelvis marknadsföring. Hit räknas exempelvis tryckmaterial, annonskampanjer och andra Pr-kampanjer.
 • Hyra eller köp av ny lokal.
 • För reparationer av utrustning, lokaler, fordon med mera
 • När kunderna är sena med att betala sina fakturor. Här kan det vara bra att vända sig till en långivare som kan erbjuda ditt företag factoring. Denna tjänst innebär att företag säljer eller belånar sina fakturor hos en långivare eller bank. En stor fördel med factoring är att man får tillgång till pengarna omgående och factoringbolaget tar över kreditrisken.
 • När det finns akuta fakturor och skulder som måste betalas.

Precis som vid alla typer av lån så behöver man även som företagare vara helt övertygad om att man kommer att kunna klara av att betala sitt lån. Vid några som helst tveksamheter så är det bättre att avstå lånet tills dess att förutsättningarna ser bättre ut. Vi rekommenderar dig som företagare att alltid ha en ärlig och hållbar affärsplan och företagsbudget.

Finns det flera bolagsmän i företaget så är det alltid bra att ha upprättat ett kompanjonavtal. Har man ingen erfarenhet av att göra upp en affärsplan, företagsbudget eller kompanjonavtal tidigare så finns det mallar som är helt och hållet gratis att finna online.

Dessa bolagsformer kan ansöka om företagslån utan säkerhet

 • Aktiebolag (AB).
 • Handelsbolag (HB).
 • Enskild firma (EF).
 • Kommanditbolag (KB).

Olika lagar, krav och villkor gäller för företagslån utan säkerhet, kolla alltid upp dessa innan du skickar iväg din ansökan. Ibland så kan även vissa långivare ställa krav för en personlig borgen trots att lånet är utan säkerhet. Detta kallas för ett borgensåtagande.

Vid en personlig borgen så går en eller flera bolagsmän i god för företaget. Detta åtagande innebär att dessa bolagsmän personligen blir återbetalningsskyldiga om inte lånet kan avbetalas enligt avtal. Den eller de personer som går i personlig borgen för företaget behöver inte själva vara en del av företaget även om det är allra vanligast att det är så.

Det finns även vissa grundläggande krav för att en person ska kunna gå i en personlig borgen för ett företag, dessa är:

 • Inga aktiva betalningsanmärkningar.
 • Ingen aktiv skuld eller anmärkning hos Kronofogdemyndigheten.
 • Svensk medborgare och folkbokförd i Sverige.
 • En god kreditvärdighet och god återbetalningsförmåga.

Summering företagslån utan säkerhet

Ett bra företagslån ska ses som en möjlighet och en god hjälp för ditt företags verksamhet. Var alltid säker på att lånet är nödvändigt och var även säker på hur mycket pengar som företaget faktiskt behöver låna.

Jämför företagslån och villkor hos oss innan du skickar in din ansökan. Genom att göra detta så sparar du pengar, du ökar dina chanser att få ditt företagslån, du sparar tid och du riskerar heller inte att belasta din kreditvärdighet mer än vad som faktiskt är nödvändigt.

Att visa för banker och långivare att man är en seriös företagare med en hållbar affärsplan och företagsbudget ses alltid som positivt och ökar också dina chanser till att få ett företagslån.