Lån för studenter

Söker du lån för studenter? Vi har samlat lån hos långivare här på vår hemsida och som accepterar att du är studerande på hel- eller halvtid. Som studerande så har man sällan de allra bästa ekonomiska förutsättningarna och det är vanligt att studentbudgeten kan vara väldigt liten och även ytterst marginell.

Det är helt enkelt inte ovanligt att ens intäkter som student minus ens utgifter varje månad gör att man mer eller mindre hamnar på noll och ibland även på ett minusresultat. Här kan ett bra lån för studenter hjälpa dig när inte ekonomin är så pass bra som önskat.

Lån för studenter

Vilka olika lån för studenter finns det?

När ens intäkter ibland kanske inte kommer från något mera än just studiemedel så kan detta försvåra möjligheterna att få lån, med detta sagt så är det ändå fullt möjligt att låna pengar som student. Idag så ser de alternativa långivarna som du kan hitta här hos oss istället mera till vilka personliga förutsättningar du har att betala tillbaka ditt lån.

Idag så finns det även mängder av andra långivare på marknaden utöver de vanliga storbankerna. Detta gör att det skapas en stor konkurrenssituation och där de alternativa långivarna kan erbjuda lån för studenter med lägre satta krav och villkor än vad som tidigare inte hade kunnat erbjudas överhuvudtaget.

Ett snabblån är den lånetyp som är enklast att få beviljat som student. Här så kan långivare acceptera din låneansökan när varken dina månatliga intäkter eller när din kreditvärdighet är särskilt hög. Ett snabblån är ett lån utan säkerhet och kallas ibland även för sms-lån eller mikrolån. Då lånen som erbjuds är utan säkerhet ihop med att ens intäkter och kreditvärdighet kan vara lägre, så kan detta också bli på bekostnad till högre räntekostnader hos de olika långivarna.

Med detta i vetskap så blir det än viktigare för dig som student att jämföra lån för studenter här hos oss innan du skickar in din ansökan.

När du jämför lånerbjudanden hos oss så:

 • Ökar du dina möjligheter att få ditt lån beviljat.
 • Du sparar gott om pengar genom att välja det billigaste och bästa lånet för dig.
 • Du sparar tid då du slipper surfa runt mellan olika långivarens hemsidor och krångliga jämförelsesidor.
 • Du riskerar inte att belasta din kreditvärdighet mera än nödvändigt genom att ansöka till en långivare vars krav och villkor du inte uppfyller.

Som student så kan du låna utan UC

Även om du är student så har du möjlighet att ansöka om ditt lån utan att kreditupplysningen görs hos Sveriges största kreditupplysningsföretag, Upplysningscentralen (UC). När kreditupplysningen inte görs hos UC av långivaren så görs den istället hos något av Sveriges övriga kreditupplysningsföretag.

Här är det viktigt att belysa att en kreditupplysning vid samband med en låneansökan är något som man aldrig någonsin kan undvika. I Sverige så står det skrivet i vår lagstiftning att en kreditupplysning alltid måste göras när man ansöker om sitt lån.

En vanlig missuppfattning bland många är annars att tro att UC betyder samma sak som kreditupplysning och även att en kreditupplysning inte kommer att göras, men så är alltså inte fallet. Bakom Upplysningscentralen så är Sveriges två största kreditupplysningsföretag Bisnode och Creditsafe, det är även hos dessa som de långivare som du kan hitta hos oss gör sina egna kreditupplysningar.

Den absolut största fördelen med att vända sig till långivare som använder sig av Bisnode eller Creditsafe är att många av dessa accepterar att du som student har en betalningsanmärkning, vissa till och med om du skulle ha flertalet betalningsanmärkningar. Långivare som använder sig av UC accepterar inte att du som student har någon betalningsanmärkning överhuvudtaget.

Bra att också veta om är att det inte är kreditupplysningsföretagen eller vi här på vår hemsida som avgör om du ska få ditt lån beviljat eller inte, detta är det alltid upp till varje enskild långivare själva att besluta om.

Räntefria lån för studenter

En lånetyp som vuxit sig allt populärare den senaste tiden är de olika snabblånen utan ränta. Ett räntefritt lån är något som vissa långivare kan erbjuda till sina nya kunder. Här kommer vi återigen in på den hårda rådande konkurrensen i branschen som gör att många långivare försöker att sticka ut från mängden och därmed kan erbjuda räntefria lån i sin marknadsföring med hopp om att kunna få nya kunder.

Ett räntefritt lån har som oftast en gräns i hur lånet är räntefritt vad gäller antingen det belopp som kan lånas eller vad som gäller lånets återbetalningstid. Det är vanligt att uppläggningsavgifter eller andra administrativa kostnader tillkommer på räntefria lån, detta är väldigt viktigt att se över på förhand innan du ansöker om ditt lån som annars i slutändan ändå kan bli mera kostsamt än vad du beräknat.

Om du kan få ditt räntefria lån till bra övriga personliga villkor vad gäller extra avgifter så kan aldrig ett lån bli förmånligare än när det är utan räntekostnad. Du hittar flera långivare här på vår hemsida som kan erbjuda dig som student ett räntefritt lån.

Krav för att få lån som student

Det finns flera allmänna krav som oftast gäller för att du ska få ditt lån för studenter beviljat, dessa allmänna krav och villkor är:

 • Att du är minst 18 år fyllda.
 • Att du är svensk medborgare och folkbokförd i Sverige. Vissa långivare kräver att detta gäller sedan ett visst antal år tillbaka i tiden.
 • Att du innehar ett svenskt bankkonto och ett svenskt mobilnummer.
 • Att du har studiemedel eller annan månatlig inkomst som gör att du klarar av att försörja dig och att du klarar av att avbetala ett eventuellt lån.
 • Att du inte har någon anmärkning eller skuld hos Kronofogdemyndigheten.

Utöver dessa krav och villkor så kan även ytterligare krav och villkor förekomma. Jämför och se alltid över detta på förhand hos den eller de olika långivare som du är intresserad av.

Öka dina möjligheter att få ditt lån för studenter beviljat!

För att öka dina chanser att överhuvudtaget få ditt lån beviljat men även för att få ett lån till så bra räntekostnad som möjligt så kan du exempelvis:

 • Se över om du kan dryga ut din snäva studentbudget ytterligare. Ett extraknäck som ger ett par tusenlappar extra varje månad kan göra stor skillnad vid en låneansökan.
 • Finns det någon som du kan ha som medlåntagare på ditt lån eller som kan gå i borgen för dig? Detta ökar dina möjligheter markant att få ett lån till schyssta villkor.
 • Dra inte på dig några nya betalningsanmärkningar eller kreditupplysningar.
 • Har du ett sparande i tillgångar som exempelvis i aktier eller fonder så ökar detta också dina möjligheter till det bättre.

Så ansöker du om lån som student

När du vill ansöka om ett bra lån som student så är ansökningsprocessen väldigt snabb och smidig. Du ansöker online via antingen din dator, din mobiltelefon eller din surfplatta och från början till slut så tar din ansökan enbart ett par minuter. Din ansökning går alltid till på samma vis, oavsett vilken eller vilka långivare du än väljer hos oss:

 • Välj långivare genom att klicka på långivarens annons.
 • Fyll i de uppgifter som din långivare efterfrågar av dig.
 • Bekräfta din ansökan genom att signera den med ditt BankID eller Mobil-ID.

Besked på din låneansökan dyker oftast upp direkt på den skärm vars enhet som du ansöker ifrån. Får du inte ditt besked på skärmen så kommer det istället omgående via E-post. Hur du får besked på din låneansökan beror på vilken långivare som du ansöker hos, vissa ger dig svar direkt via skärmen medan andra ger dig svar direkt via E-post.

Snabba låneutbetalningar till studenter

Mängder av olika situationer och händelser kan inträffa som kan göra att du behöver låna pengar snabbt. När man önskar låna pengar snabbt så vill man ofta att ens låneutbetalning ska ske precis lika snabbt och smidigt och gärna även med direkt låneutbetalning till kontot.

Hos oss så hittar du flera långivare som kan erbjuda dig detta. När du ansöker hos någon av dessa långivare så har du pengarna på ditt konto inom 15 minuter. Med andra långivare som inte erbjuder lån med direkt utbetalning till kontot så har du som oftast dina pengar inom ett dygn, oftast så går det betydligt snabbare än så.

Som en extra service så hittar du också många långivare hos oss som även kan erbjuda dig låneutbetalningar under kvällar och under helgdagar. Om du är i behov av dina pengar så snabbt som möjligt så glöm inte att jämföra långivare hos oss på förhand för att se vad de har att kunna erbjuda just dig.

Tänk på detta innan du ansöker om lån för studenter

När budgeten redan är hårt ansträngd så behöver du som student veta om att du kommer att kunna klara av att betala tillbaka ditt lån.

Gör upp en bra studentbudget där du ser över alla dina intäkter och utgifter och låt resultatet av budgeten avgöra om du månadsvis kommer att kunna klara av att betala lånet eller inte. Har du ingen erfarenhet av att göra budget så kan du hitta mallar för detta online som även är helt och hållet gratis.

Utöver detta så behöver du också vara på det klara med att du också behöver lånet. Låna enbart om det är ett absolut måste och låna aldrig till onödig nöjeskonsumtion.

Om du beslutar dig för att du absolut behöver lånet så rekommenderar vi dig att alltid jämföra lån för studenter hos oss på förhand. När du jämför våra långivarens olika lånerbjudanden så får du även de absolut bästa möjligheterna att hitta ett lån till en räntekostnad och villkor som passar dig och din studentekonomi allra bäst.