Ferratum snabblån

Ferratum är var av de tidigaste långivarna för snabblån i Sverige. Genom att vara bland de första aktörerna att erbjuda billiga mobillån har idag Ferratum växt till en koncern med över 500 anställda och ett varumärke representerat i flertalet länder. För dig som kund innebär detta att kundtjänsten är erfaren, lånen flexibla och villkoren sker enligt schyssta villkor. Med över 2 miljoner nöjda kunder sedan 2005 kan Ferratum stoltsera med ett gott rykte.

Kort om långivaren

Ferratum är en bland Europas ledande aktörer inom snabblån och lån utan säkerhet. Sedan starten 2005 har Ferratum över två miljoner nöjda kunder runt om i Europa. Företaget verkar skötas professionellt utan att förlora den personliga touchen vilket medför bra villkor och konkurrenskraftiga priser. Hos Ferratum kan du låna mellan 1000 upp till 30 000 kr. Du hittar även en populär kontokredit hos Ferratum, d.v.s. ett slags kreditkort via webben. För kan passa dig som söker en dynamisk och lättanvänd tjänst och snabbt behöver tillgång till nytt kapital.

 • Enkel ansökan
 • Låna upp till 30 000
 • Flexibelt kreditkonto

Låneprocessen

Som ny kund hos Ferratum behöver ansöka via deras hemsida. Återkommande kunder kan emellertid även ansöka om lån via SMS. Identifiering kan ske via två metoder vilka är Bank-ID och Internetbank. Viktigt att notera är att Ferratum ej tar emot låneansökningar per telefon. Du får i de flesta fall besked direkt på din ansökan. Skulle det finnas några frågor och funderingar kring själv lånet så kan man alltid enkelt komma i kontakt med kundtjänst som har generösa öppettider.

Plus

 • Ansökan via hemsida och SMS
 • Enkla identifieringsmetoder
 • Besked 10 minuter efter ansökan

Minus

 • Kan ej göras per telefon

Avgifter och villkor

Villkoren hos Ferratum är kända för att vara förlåtande sett till de krav som måste uppfyllas. Som ny låntagare har du möjlighet att låna kostnadsfritt under en kortare tidsperiod. Du som någon gång haft betalningsproblem eller en gammal anmärkning som släpar efter kan ibland bli beviljad lån här. Ferratum är tydliga och klara med vilka förväntningar du som långivare har på dig. Att låna ansvarsfullt är alltid viktigt vilket verkar vara starkt inarbetat i företagets filosofi. Här ansöker om lån utan UC. Istället används andra kreditprövningar som underlag.

Plus

 • Låna med betalningsanmärkning
 • Ingen UC
 • Tydliga villkor

Minus

 • Något högre ränta

Kundservice

Kundtjänst går att få tag på under alla dagar i veckan. Lyckligtvis går allting fort och kundtjänst är kompetenta. Ifall man får tro omdömen på hemsidor såsom Trustpilot så är det även med ett trevligt och hjälpsamt bemötande. Att kundservice lyssnar på sina kunders situation är viktigt och att samtidigt behandlas med respekt är uppskattat. I övrigt så kan man nå kundtjänst både via telefon, e-post och de är även aktiva på sociala medier. Öppettiderna under vardagar är generöst tilltagna där du kan nå kundtjänst ända fram till 21:00. Sist men inte minst kan du även prata med kundtjänst via chatt på hemsidan.

 • Öppet alla dagar
 • Sociala medier
 • Chatta med kundservice

Utbetalningar

Utbetalningar sker under kundtjänsts öppettider. Om du har Nordea får du pengarna på kontot direkt efter det att din ansökan blivit godkänd. Annars innan 12:00 och du har en annan bank så har du normalt pengarna på kontot innan 17:00. Om du ansökt efter lunchtid får du vänta på dina pengar till nästkommande bankdag. För kunder som är intresserade av kontokrediten gäller samma utbetalningsvillkor där och du har pengarna på kontot med samma flexibilitet. Skulle det finnas frågor kring kan man alltid nå kundtjänst för mer information eller faktauppgifter.

Plus

 • Direkt utbetalning Nordea
 • Snabb handläggning
 • Utbetalning samma dag

Minus

 • Enbart 1 bank för direktutbetalning

Vad händer om

Jag har en betalningsanmärkning

Hos Ferratum kan du ha upp till 6 gamla betalningsanmärkningar. Vid lånansökan så görs en ekonomisk bedömning av din betalningskapacitet. Så om du sedan senaste anmärkningar fått exempelvis en ny anställning eller ändrade förutsättningar kan du ändå få lån beviljat.

Jag blir försenad med inbetalning

Undvik alltid att bli försenad med inbetalningar eftersom det kostar pengar i form av dröjsmålsränta, påminnelseavgift och i värsta fall inkasso och/eller kronofogden.

Jag vill förlänga mitt lån

Du kan förlänga till lån i 14 eller 30 dagar för en kostnad av 100 SEK eller 200 SEK. Ingen ny faktura tillkommer och du kan enkelt betala tillbaka lånet vid ett senare tillfälle med samma OCR-nummer.

Krav för ansökan

Kraven är som tidigare nämnt ganska snälla hos Ferratum och du kan ha upp till 6 st betalningsanmärkningar för att kunna ansöka. Det finns dock vissa grundkrav du måste uppfylla för att kunna bli godkänd.

 • Minst 21 år gammal
 • Folkbokförd i Sverige
 • Deklarerad årsinkomst i Sverige
 • Ej skuldsaldo hos Kronofogden

Ferratum – mer än pengar till alla

Ferratum Group erbjuder mikrolån och relaterade produkter till låntagare som uppnått en viss minimiålder och går igenom vår kreditkontroll.

När Ferratum Group 2005 lanserade Mobilt Mikrolån – så kallade smslån – var det den första låneprodukten av sitt slag i Europa. Vi finns nu i 22 länder och är stolta över att ha betjänat mer än 2 miljon kunder. Vi har över 400 hängivna anställda.

Idag åtnjuter vi ett brett förtroende från våra kunder och samarbetspartners på grund av våra pålitliga och transparanta tjänster, vårt professionella och etiska uppträdande samt snabb respons på kundernas lånebehov.

Mer än pengar till alla är kärnan i vår verksamhet. Vi vill erbjuda den enklaste tillämpningen, de snabbaste tjänsterna och det högsta förtroendet vid alla tillfällen, till alla konsumenter överallt.

Ferratum accepterar betalningsanmärkningar under förutsättning att det inte finns något skuldsaldo hos Kronofogden samt att det inte finns någon betalningsanmärkning som är yngre än 6 månader.

*Högkostnadskredit*

Produktegenskaper

 • Ingen uppläggningsavgift
 • Ingen uttagsavgift
 • Ingen UC
 • Ingen säkerhet krävs
 • Besked direkt på skärmen

Kundservice öppettider

Måndag – Fredag 08:00 – 21:00
Lördag – Söndag 11:00 – 18:00

 Kontaktuppgifter

Företagsnamn Ferratum Sweden AB
Org. nr 556695-9655
Adress Wennerbergsgatan 10, 112 58 Stockholm
Telefon 020 12 30 30
Email kundtjanst@ferratumbank.se

Lånevillkor

Lånebelopp 1,000 – 45,000 SEK
Lånets löptid 4 – 46 månader
Ränta 39,6 %
Effektiv ränta 47,64 %
Ålderskrav 21 – 70
Räntefritt för nya kunder Nej
Godkänner betalningsanmärkningar Ja
Inkomstkrav 0 SEK
Uppläggningsavgift 0 SEK
Administrationsavgift 0 SEK
Minsta lånebelopp:
1 000 kr
Största lånebelopp:
45 000 kr
Låneperiod:
4 - 46 månader
Ränta:
39,6 %
Utan UC:
Ja
Ansök om lån
En högkostnadskredit är ett lån med en effektiv ränta på 30% eller mer. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.
Åldersgräns:
21 - 70 år
Exempel:
Vid utnyttjad kredit om 10 000 kr i 12 månader, blir det totala beloppet att återbetala 12 145 kr. Om du under tiden tar ytterligare lån eller beslutar att betala tillbaka i lägre månadsavgifter än minsta månadskostnaden, ändras återbetalningstid den totala summan att betala tillbaka.
Övriga krav: