Låna utan inkomst

Idag så finns det möjligheter att låna pengar utan inkomst, något som tidigare hade varit stört omöjligt att kunna göra. Att inte ha någon fast inkomst att visa upp för en bank eller en långivare kan dock göra det svårare att få låna pengar.

Om man är i en situation där man behöver ett lån utan inkomst så kan det även vara svårt att veta hur man ska göra och vart man ska vända sig. Vi vet själva hur frustrerande och hur knepig den situationen också kan vara och där det ibland kan kännas helt omöjligt att få lån.

Just därför så har vi också skapat denna sida. Här hjälper dig på vägen med att hitta Sveriges bästa långivare när du är i behov av att låna pengar utan inkomst.

Om man redan har en väl så ansträngd ekonomi med flera redan befintliga lån och krediter så behöver man börja med att se över om ännu ett lån verkligen är rätt väg att gå. Har du möjligheter att samla lån hos en enda långivare till lägre räntekostnader, ja då är det i sett alltid ett bra alternativ.

Flera långivare ger dig flera möjligheter

Det kan som sagt verka konstigt för många hur man faktiskt kan ta lån utan inkomst. Låt oss förklara tydligare hur detta ändå är möjligt. Idag så finns det till att börja med en mängd olika långivare på den svenska marknaden, ibland så kan det kännas som om det poppar upp nya långivare nästan dagligen. Med en ständigt växande marknad så blir det även en kraftig konkurrenssituation mellan alla olika långivare.

Denna stenhårda konkurrens leder även till att långivarna kan bevilja lån utan inkomst och lån med betalningsanmärkningar just för att kunna konkurrera om att få dig som kund. På så vis så sänks också kraven från flera långivares sida och där även kunder med lägre kreditvärdighet kan få sina lån beviljade.

Krav och möjligheter för lån utan inkomst

Krav och villkor är alltså betydligt lägre för att få ett lån beviljat idag. Detta gäller dock inte de större lånetyperna som bostadslån, billån eller företagslån där det fortsatt är högre krav som gäller. Det är främst smslån utan inkomst, snabblån utan UC och privatlån eller blancolån som de även kallas för, där kraven och villkoren är lägre satta hos långivarna.

På de lånetyperna med allra lägst krav som snabblån och smslån så ser många långivare inte alls till vad du tjänar idag. Här ser man istället till vad du har för deklarerad inkomst från det föregående året. En godkänd inkomst från det föregående året, även om du inte skulle ha någon inkomst idag, kan alltså ändå ge dig möjligheter till ett lån idag. Detta förutsätter som sagt att du har en godkänd deklarerad inkomst från det föregående året.

Om du kan ha en medlåntagare på ditt lån så ökar du också dina chanser att få ditt lån beviljat. Långivare anser då att de minskar sina risker att inte få sina pengar tillbaka och det är mera troligt att de kan godkänna din ansökan. Samma gäller om du kan ha en eller flera borgensmän på ditt lån. En borgensman är en person, ofta nära familjemedlem, som går i god för dig och dina möjligheter för att kunna klara av att betala lånet.

Det är bra att veta om att en eventuell medlåntagare och borgensman kommer att vara betalningsskyldiga om du själv inte klarar av att betala ditt lån.

De allmänna krav som gäller hos alla långivare är att du är minst 18 år fyllda och att du är svensk medborgare och skriven i Sverige. Du får heller inte ha någon skuld eller anmärkning hos Kronofogdemyndigheten. Utöver dessa krav så kan även andra krav tillkomma beroende på vilken långivare som du vänder dig till. När du jämför lån hos oss så kommer du att kunna se vilka krav och villkor som gäller.

Låna pengar utan inkomst och utan UC

Det finns även ytterligare saker att tänka på när du vill låna pengar med lägre kreditvärdighet. En av dessa är att vända sig till en långivare som inte gör sina kreditupplysningar hos Sveriges största kreditupplysningsföretag, Upplysningscentralen (UC). Långivare som gör sina kreditupplysningar hos UC har tuffare kreditprövningar och godkänner inte om du exempelvis skulle ha en eller flera betalningsanmärkningar.

Skulle du vara i en situation med lägre kreditvärdighet så är det alltid bäst att du väljer en långivare här hos oss som inte använder sig av UC. Här är det alltså bäst att leta efter ”Lån utan UC”. Att välja ett lån utan UC betyder dock inte som sagt att ingen kreditupplysning kommer att göras, det betyder istället att långivaren gör sina kreditupplysningar hos ett annat företag i branschen som exempelvis Creditsafe eller Bisnode istället för hos UC.

En kreditupplysning tas alltid när man ansöker om ett lån i Sverige oavsett om man vill eller inte och anledningen till detta är att det är lagstadgat så i Sverige.

Då kreditupplysningsföretag som Creditsafe och Bisnode inte jämför sina upplysningar med UC:s register så får du oftast betydligt bättre möjligheter att få mindre smslån utan inkomst och snabblån godkända hos långivare som använder sig av dessa istället för av UC.

Dessutom så finns det många långivare som använder sig av Creditsafe eller Bisnode som även beviljar mindre låneansökningar även om det skulle finnas med en eller flera betalningsanmärkningar i registret. Du finner dessa långivare här hos oss, jämför dessa på förhand innan du skickar in din låneansökan online.

När kan man behöva ta lån utan inkomst

Alla har vi våra anledningar och orsaker till att behöva låna pengar med låg inkomst eller helt utan inkomst, ingens situation är lik någon annans. Oförutsedda händelser som leder till oförutsedda utgifter kan alltid inträffa och där det ibland kan vara så att det inte finns något annat alternativ än ännu ett lån. Exempel på dessa situationer kan vara allt från när bilen eller tvättmaskinen går sönder, vid akuta tandläkarbesök eller vid en oturlig vattenläcka i källaren. Allt detta och massor därtill är oturliga händelser som också kan drabba oss alla.

Ett lån ska alltid ses som en sista utväg när det inte finns några andra alternativ. Det ska också ses som en akut lösning på ett tillfälligt problem som du vet att du kommer att kunna hantera och som du även vet är en situation som på sikt också kommer att passera.

Ansök inte till något nytt lån om du inte känner att din ekonomi klarar av denna extra utgift. VI rekommenderar dig alltid att sätta upp en hållbar budget över dina inkomster och utgifter, låt sedan din budget vägleda dig i vad som är bäst för dig och din ekonomi.