Bank Norwegian

Bank-Norwegian Blancolån

 • Upp till 500 000:-
 • Utan säkerhet
 • Verifiera med Bank-ID

Lendo

Lendo Blancolån

 • Upp till 500 000:-
 • Få flera förslag!
 • Endast en kreditupplysning

ICA Banken

Ica-Banken Blanco

 • Upp till 350 000:-
 • Från 3.70% ränta
 • Upp till 12 års återbetalning

Freedom Finance

 Freedomfinance Blancolan

 • Upp till 500 000:-
 • Lån utan säkerhet
 • 1-15 års löptid

Marginalen Bank

Marginalen-Bank Blancolan

 • Upp till 350 000:-
 • Låna i 2 - 12 år
 • Snabbt besked

Zmarta

Zmarta Jämför

 • Upp till 500 000:-
 • Över 20 långivare
 • Endast en UC

Blancolån är lån utan säkerhet

Blancolån är lån där personen eller företaget man lånar av inte har några krav på säkerhet från dig som låntagare. Exakt vad säkerhet betyder kan variera från fall till fall. Men traditionella banklån kräver ofta bevis på fast anställningskontrakt eller att man belånar någonting av värde (såsom en bil eller bostad). Med andra ord föredrar banken att känna till ifall deras kunder kommer kunna betala igen inom en rimlig tid. Så hur fungerar då blancolån som det så vackert heter? Hur kommer det sig att man kan låna pengar utan säkerhet?

Så fungerar blancolån

Att låna pengar utan säkerhet kommer med vissa fördelar. Vanligtvis så kontrollerar alltid alla långivare säkerheten med hjälp av många olika metoder där en av de populäraste är kreditupplysning, eller UC som det också är känt som. Via en kreditupplysning så får långivaren reda på allt som är relevant för din återbetalningsförmåga. På så sätt blir det ett säkrare sätt för kreditinstitut att låna ut pengar, ifall dom vet att dess kunder utan problem är benägna att återbetala lånen i tid.

Bortsett från kreditupplysningar så finns det också en rad andra faktorer som tas med i bedömningen när det kommer till kunders säkerhet. En annan typisk sådan faktor brukar vara ens inkomst, d.v.s. hur mycket pengar man tjänar varje månad. Personer med högre inkomst är mer benägnas att få ta lön, men de som är arbetssökande, sjukskrivna eller egenföretagare kan få det lite knivigare. Ens inkomst är särskilt viktig när det kommer till lån hos traditionella banker.

Blancolån till bilköpet

 Blancolån och kreditupplysningar

Blancolån däremot är lite annorlunda. Det är relativt vanligt att kunna hitta blancolån utan UC (eller kreditupplysning som det också heter) där långivaren inte kräver en kreditupplysning för man ska få låna. Värt att tänka på är dock att det oftast bara är mindre lånebelopp som täcks av blancolån utan kreditupplysning. Det är mycket ovanligt att hitta blancolån på över 15000 kronor som inte kräver kreditupplysning. Ifall du skulle behöva låna mer pengar d.v.s. lite högre belopp så kan det vara smart att titta på andra lånemodeller som inte kräver samma kontroller.

Jämför lån till låg ränta online

En annan viktig faktor att kolla på när det kommer till en blancolån är räntan. Blancolån med låg ränta är att föredra naturligtvis, och hur man uppnår detta kan variera. Det viktiga är att kolla räntesatserna hos många olika aktörer och kreditinstitut. Somliga har väldigt låg ränta första lånetillfället medan andra kan ha prima avtal ifall man väljer att betala igen på lite längre tid. Det varierar helt enkelt lite, och det är också därför det är så viktigt att undersöka räntorna själv. Du kommer säkerligen stöta på uttryck såsom effektiv ränta, dröjsmålsränta och straffränta. Alla dessa räntor är mycket viktiga att ta med i sin beräkning innan man fattar ett beslut över vilket blancolån man ska ta.

Vilka dolda avgifter kan finnas?

Det är dock inte bara räntan som man behöver tänka på, utan även kolla på avgift. Till exempel månadsavgifter eller påminnelseavgifter. Även dessa kan göra att lånet blir antingen väldigt billigt eller väldigt dyrt. För att hitta det billigaste blancolånet så krävs det att man lägger ner lite tid och energi på efterforskningar själv. Precis som med räntan så finns det alltså även otroliga variationer i avgifter för blancolånen, och beroende på vilken leverantör man vänder sig till så kommer alltså priset bli olika. Det viktiga är just att jämföra blancolån på marknaden för att bilda sig en så bra och korrekt uppfattning som möjligt. Då slipper man också oförutsedda överraskningar i form av jobbiga avgifter.

Lista över de bästa och mest populära lånen

Så okej, hur jämför man då dessa olika erbjudanden och blancolån? Faktum är att det är ganska enkelt, och allt du behöver är en dator samt lite tid. För det första finns det massvis med jämförelsesajter där ute på nätet som handlar just om blancolån, smslån, mikrolån samt en rad andra lånevarianter. För det andra så är det också viktigt att läsa omdömen och historier från faktiska personer som har använt sig av låneföretagen. Det kan till exempel handla om att läsa om företaget på hemsidor såsom Trustpilot. Men även i forum på nätet där omdömen lämnats. Med andra ord, googla och jämför olika kreditinstitut samt deras erbjudanden. Det kommer snabbt att löna sig och du kommer också märka att det finns en stor variation i hur företagen lockar kunder att låna pengar. Med andra ord ta tillvara på det bästa erbjudandet genom att jämföra blancolån online du med. Då får du samtidigt reda på hur trovärdigt, moraliskt och godhjärtat låneföretaget du använder dig utav egentligen är. Om du läser omdömen från andra d.v.s.

Ett lån för dig utan inkomst

Okej så låt oss säga du hittat ett bra erbjudande och företag, men tyvärr saknar du just nu en inkomst. Går det då att låna pengar tänker många för sig själv. Och faktum är att det går utmärkt. Det finns många som tar blancolån utan inkomst trots att det är förenat med vissa risker. Det kanske låter självklart att man inte ska låna pengar utan fast inkomst, men ibland kan det vara så att man kanske vet med sig att man kommer få in pengar via andra vägar. Kanske en födelsedag är på väg, en gammal skuld till en själv ska bli återbetald eller man på annat sätt kommer kunna återbetala ett lån. Vid sådana tillfällen är det skönt att veta det finns möjligheter att ta ett blancolån utan fast inkomst. Kom bara ihåg att om du tar ett blancolån och dessutom har en betalningsanmärkning så kan räntorna bli mycket höga. Undvik i allra högsta utsträckning att ta ett blancolån om du ej har fast inkomst samt betalningsanmärkningar.

Kontantinsatser

Man kan alltså säga att blancolån är ett väldigt modern och flexibelt sätt att låna pengar. Det finns inte bara små blancolån utan säkerhet utan även stora på flera hundra tusen kronor som man betalar igen under flera års tid. Med andra ord är för många lån ett nödvändigt ont inom allt ifrån att låna till kontantinsats till att bara täppa igen ett tillfälligt hål i plånboken efter semestern. Så se till att låna med rätt säkerhet och kunskap bakom dig, se till att läsa på ordentligt om ett blancolån innan du tar det. Det blir bäst så!