Enklare

En smidig låneförmedlare för jämförelse av lån och omförhandling. Letar du efter en enkel och smidig lösning för att jämföra lån och samla dina befintliga lån? Då är Enklare den perfekta plattformen för dig. Enklare är en låneförmedlare som samarbetar med 27 olika banker och långivare. Genom att använda deras jämförelsetjänst kan du hitta det bästa lånet för just dina behov och få en lägre ränta genom att samla dina befintliga lån.

Sammanfattning av Enklares kunderbjudande:

  • Helt kostnadsfri process
  • Erbjudanden från flera långivare
  • Personlig rådgivare som hjälper till att välja rätt lån
  • Endast en kreditupplysning

Jämför lån från 27 olika långivare

Enklare samarbetar med 27 olika banker och långivare, vilket ger dig en bred översikt över de bästa lånen på marknaden. Genom att använda deras jämförelsetjänst kan du enkelt filtrera resultaten efter dina behov och hitta det lån som passar dig bäst.

Samla dina befintliga lån och få lägre ränta

Genom att samla dina befintliga lån hos Enklare kan du minska dina månatliga kostnader genom att få en lägre ränta. Detta kan också göra din ekonomi enklare att hantera genom att du bara har en faktura att betala varje månad istället för flera.

En enkel och smidig ansökningsprocess

Enklare har en enkel och smidig ansökningsprocess som du kan genomföra direkt på deras hemsida. Du behöver bara ange dina personuppgifter och sedan kan du börja jämföra lån och ansöka om att samla dina befintliga lån.

Ingen påverkan på kreditvärdighet

När du jämför lån hos Enklare görs en kreditupplysning via UC. Men när du ansöker om lån via deras jämförelsetjänst så sker det ingen påverkan på din kreditvärdighet, eftersom de inte gör en kreditupplysning i samband med själva ansökan.

Få en överblick över dina lån och räntor

Genom att samla dina befintliga lån hos Enklare kan du enkelt få en överblick över dina lån och räntor. Du kan se hur mycket du betalar varje månad, och hur mycket du kan spara genom att samla dina befintliga lån.

Sammanfattningsvis är Enklare en smidig och lättanvänd plattform för att jämföra lån och samla befintliga lån. Med deras breda utbud av banker och långivare kan du hitta det bästa lånet för dina behov och spara pengar genom att få en lägre ränta.

Enklare Ekonomi grundades 2014 och har idag över 150 anställda i Stockholm och Göteborg. Bolaget grundades med ambitionen att det ska vara enkelt för alla, oavsett kunskap, att få de bästa lånevillkoren på marknaden. Enklare jämför 27 banker och långivare för att vara trygga i att hitta det bästa möjliga erbjudandet till sina kunder.

Efter att kunden har skickat in sin låneansökan görs endast en kreditupplysning. Därefter får kunden erbjudanden från flera långivare och hjälp av en personlig rådgivare som kostnadsfritt hjälper till att göra rätt val utifrån kundens situation.

Grundkrav och kreditupplysning

För att utnyttja Enklares tjänster krävs det att låntagaren är minst 18 och högst 70 år gammal, har en inkomst före skatt motsvarande minst 120 000 kr per år, dvs 10 000 kr per månad, och är bosatt i Sverige. Enklare gör kreditupplysning för varje ansökan för att säkerställa att grundkraven är uppfyllda.

Lånevillkor

Lånebelopp 5 000 – 600 000 SEK
Lånets löptid 1 – 20 år
Ränta 2,95 – 39 %
Effektiv ränta 3,01 – 29,27 %
Ålderskrav 18 – 75
Räntefritt för nya kunder Nej
Godkänner betalningsanmärkningar Ja
Inkomstkrav 120 000 SEK
Uppläggningsavgift 350 SEK
Administrationsavgift 495 SEK
Uppläggningsavgift:
350 kr
Aviavgift:
29 kr
Minsta lånebelopp:
5 000 kr
Största lånebelopp:
600 000 kr
Låneperiod:
1 - 20 år
Ränta:
2,95 - 39 %
Ansök om lån
Åldersgräns:
18 - 75 år
Inkomst:
120 000 kr
Exempel:
Uppläggningsavgift: 350 kr. Administrationsavgift: 495 kr. Inkomstkrav: 120 000 kr. Kreditupplysning via UC. 27 anslutna långivare. Annuitetslån 12 år, belopp 350 000:-, rörlig ränta 6,51%, uppläggningskostnad 350:-, aviavgift 29:-, ger en effektiv ränta på 6,90 %. Totalt belopp att återbetala 509 759:-. Månadskostnad 3 538:- fördelat på 144 avbetalningar. Räntekostnad + avgifter 159 759:-. Individuell ränta varierar. Återbetalningstid 1-20 år. Eff. ränta 3,01% - 29,27%.
Övriga krav:
Låntagaren skall ha varit folkbokförd i Sverige sedan minst ett år tillbaks i tiden. Låntagaren skall ej haft registrerade skulder hos Kronofogden sedan minst ett halvår tillbaka i tiden.