Låna pengar utan ränta

Att kunna låna pengar utan ränta kan nästan låta för bra för att vara sant, men är faktiskt fullt ut möjligt. Idag så finns det en mängd olika långivare i Sverige utöver de vanliga traditionella stora bankerna. Ibland så kan det även kännas som att det nästan dagligen poppar upp nya aktörer på den alltjämt växande marknaden. I tv-reklam, tidningar och sociala medier så rullas reklamen friskt från olika långivare med olika erbjudanden.

Detta är också en av anledningarna till att du idag kan ha möjlighet att låna pengar utan ränta. När det finns så många olika långivare på marknaden så skapar det också en stenhård konkurrenssituation mellan alla de olika långivarna. Detta gör också att många långivare i sin marknadsföring kan erbjuda lån utan ränta, allt för att få just dig att bli kund hos dom.

Hur väljer man då rätt lån utan ränta? Vad ska man tänka på och hur ansöker man? Ja det är alla frågor som vi kommer att besvara åt dig här på vår hemsida. Dessutom så har vi samlat Sveriges bästa långivare som kan erbjuda lån utan ränta här hos oss.

Låna pengar utan ränta

Vad innebär ett lån utan ränta?

Ett lån utan ränta är ett snabblån och ett korttidslån som oftast har en återbetalningstid på 7, 14, 21, eller upp till 30 dagar. Även om det är relativt ovanligt så finns det också långivare som kan erbjuda än längre återbetalningstid än så för räntefria lån. Med kreditkort ingår alltid en viss tids kredit utan ränta.

Då långivare tar en större risk att bevilja lån utan ränta så är det oftast lägre lånebelopp som är möjliga att kunna låna. Precis som vid alla olika typer av lån i Sverige så tas en lagenlig kreditupplysning. Hur stor summa du kan låna beror som alltid på din kreditvärdighet och på vilken långivare som du vänder dig till.

Ett lån utan ränta ska precis som alla andra lån också betalas tillbaka till långivaren, skillnaden är dock att det inte tillkommer någon räntekostnad för ditt lån. Ett lån utan ränta är antingen räntefritt under en viss period eller under ett visst särskilt lånebelopp. Jämför detta på förhand hos alla de långivare som du kan hitta här hos oss.

Att tänka på när du lånar utan ränta

Det finns även flera andra saker att tänka på innan du skickar in din ansökan. Det viktigaste som du först behöver se över är:

  • Då långivarna inte kommer att tjäna några pengar på någon räntekostnad så är det inte ovanligt att man kan ta igen detta på annat. Läs noga det finstilta och se över om det finns något uppläggningsavgift för lånet samt eventuella aviavgifter eller andra administrativa kostnader. Se över och jämför den totala lånekostnaden och den effektiva räntekostnaden hos långivare hos oss innan du ansöker om ett lån utan ränta.
  • Kom ihåg att lånet är räntefritt men inte amorteringsfritt. Lånet är antingen räntefritt viss tid eller under ett visst belopp.
  • Det är som oftast enbart helt nya kunder som kan få ett räntefritt lån hos en långivare som erbjuder detta. Återkommande kunder kan alltså som oftast inte få nya räntefria lån.
  • Var noga med att inte missa någon avbetalning på ditt lån då dyra påminnelseavgifter och extrakostnader i sådana fall kan tillkomma. Att inte kunna sköta sina inbetalningar kan även leda till onödiga betalningsanmärkningar.
  • Ansök enbart om ett lån om du absolut behöver det.

Så ansöker du om att låna pengar utan ränta

Att ansöka om lån utan ränta är enkelt och smidigt. Detta går till i några snabba steg:

  • Jämför lån och långivare hos oss.
  • Klicka dig in på långivarens annons som du också hittar hos oss. Du ansöker helt och hållet online genom din dator, surfplatta eller din mobiltelefon.
  • Fyll i de uppgifter som efterfrågas. Dessa är tex. Personuppgifter och uppgifter om boende, sysselsättning, inkomst, civilt status med mera Till slut så får du verifiera din ansökan med ditt bank-ID eller ditt mobil-ID.

Du får svar på din ansökan direkt på skärmen. Utbetalningen sker till ditt vanliga bankkonto. Hur snabbt du får dina pengar beror på vilken långivare du vänder dig till, vilken bank som du är kund hos samt när i veckan och på dygnet som du skickar in din ansökan.

Vanliga frågor och svar om lån utan ränta!

Hur mycket kan jag låna?

Detta beror alltid på din kreditvärdighet och på vilken långivare som du vänder dig till. Om du vill låna ett så högt lånebelopp som möjligt så blir det än viktigare att du jämför långivare hos oss. Detta för att först ta reda på hur höga lånebelopp för lån utan ränta som de olika långivarna kan erbjuda sina kunder.

Får jag använda mitt lån till det jag önskar?

Ja det kan du göra. När du väl har fått ditt lån beviljat så är det helt och hållet upp till dig själv vad du vill använda pengarna till.

Finns det några krav för att få ett lån utan ränta?

Ja det finns det. Du behöver först och främst vara minst 18 år fyllda (det är inte ovanligt att 20–22 år är en åldersgräns hos många långivare) och vara en svensk medborgare som är folkbokförd i Sverige. Hos vissa långivare så kan du låna utan ränta även om du skulle ha en betalningsanmärkning medan vissa långivare inte tillåter detta. Du får heller inte ha någon skuld eller anmärkning hos Kronofogden. Vissa långivare kräver även att du har en viss taxerad årsinkomst för att få ditt lån beviljat, detta skiljer dig dock åt från långivare till långivare, så var även här noga med att jämföra lån hos oss innan du ansöker.

Utöver detta så är det även helt nya kunder hos långivare som erbjuder lån utan ränta som kan bli beviljade detta. Återkommande kunder blir inte beviljade ett nytt räntefritt lån hos samma långivare som tidigare. Var noga med att inte ansöka om nytt räntefritt lån till en långivare som enbart beviljar detta till nya kunder. Anledningen till detta är den obligatoriska kreditupplysningen som görs och som enbart kommhttps://lenders.se/lan-utan-sakerhet/er att göra att din kreditvärdighet påverkas negativt vilket också kan leda till att det kan försvåra för dig att få ett nytt lån i framtiden.

Är smslån utan ränta och snabblån utan ränta samma sak?

Ja, dessa ses som samma typ av lån. Smslån, snabblån, mikrolån, och privatlån är alla så kallade blancolån. Detta betyder att de är lån som man ansöker om utan säkerhet. Då man söker lån utan säkerhet så är det oftast mindre belopp som går att låna till högre räntekostnader. Just när det gäller lån utan ränta, även om de kallas smslån utan ränta eller snabblån utan ränta, så tillkommer som sagt heller inte någon räntekostnad. Att ingen räntekostnad tillkommer gäller enbart under viss löptid av lånet eller under ett visst lånebelopp, vilket också är viktigt att komma ihåg.

Kan jag lösa andra befintliga lån med ett lån utan ränta?

Ja det kan du göra. När du väl har blivit beviljad att låna pengar utan ränta så är det upp till dig själv vad du vill använda ditt lån till. Har du möjlighet att lösa andra dyra krediter och lån som har höga räntekostnader så är detta alltid att rekommendera. Genom att lösa befintliga lån som har hög ränta med ett lån utan ränta eller åtminstone med lägre räntekostnader så kommer du även att spara pengar.

Finns lån utan ränta utan UC?

Ja, det finns långivare som kan erbjuda lån utan UC och utan ränta. Var dock uppmärksammad på att UC står för Upplysningscentralen, vilka är Sveriges äldsta och största kreditupplysningsföretag. UC betyder alltså inte samma sak som att en kreditupplysning inte görs, detta är en viktig detalj som många tyvärr missuppfattar. En kreditupplysning görs alltid när man ansöker om ett lån p.g.a. att det är lagstiftat så i Sverige.

Att vända sig till en långivare som erbjuder lån utan ränta men där man istället använder sig av något annat kreditupplysningsföretag som exempelvis Creditsafe eller Bisnode är att rekommendera, särskild om man har en lägre kreditvärdighet. Att ansöka om lån utan ränta hos en långivare som använder sig av Creditsafe eller Bisnode kan öka dina möjligheter att få ditt lån då dessa kreditupplysningsföretag inte hämtar sin information från UC:s register. Långivare som använder sig av Creditsafe och Bisnode kan ofta också bevilja dig ett lån även om du skulle ha en betalningsanmärkning, detta gör inte långivare som använder sig av UC.

Kan man låna utan ränta om man är arbetslös eller studerande?

Ja det kan man göra hos många långivare. Om du uppnår de krav som långivaren har ställt i övrigt så kommer det inte att begränsa dina möjligheter till att få ett lån. Då olika långivare kan ha olika krav och villkor för detta så är det som sagt alltid viktigt att du ser över och jämför lån hos oss innan dess att du skickar in din ansökan.

Hur får man sin utbetalning så snabbt som möjligt?

För snabbast möjliga utbetalning så behöver både du och långivaren vara kunder i samma bank. Om både du och långivaren skulle vara kunder i samma bank samt att du gör din ansökan under vanlig arbetstid; måndag – fredag, så kan du ha dina pengar inom 15 minuter. För att ta reda på om du och din långivare är kunder i samma bank, kontakta alltid långivarens kundtjänst innan du skickar in din ansökan.