Företagslån till handelsbolag

Här hos oss på Lenders hittar du Sveriges bästa alternativa företagslån till handelsbolag. Som företagare så kan det ibland vara svårt att få ett företagslån beviljat. Det kan också vara svårt att veta var någonstans man ska leta efter sitt lån. Det kan också ibland kännas knepigt hur man faktiskt ansöker om alternativa företagslån som inte är hos de vanliga bankerna.

För att hjälpa er och ert handelsbolag på vägen så har vi sammanställt all information som ni någonsin behöver veta när ert handelsbolag behöver låna pengar.

 • När ni jämför företagslån hos oss så ökar ni chanser att få ert lån beviljat.
 • När ni jämför företagslån så kan ni spara pengar genom att välja det bästa företagslånet till handelsbolag för just er verksamhet.
 • Ni ansöker online direkt genom att välja en eller ett par av långivarna här på hemsidan. Ni får svar på er ansökan direkt på er skärm eller via E-post.
 • Vid ett beviljat lån så sker snabba utbetalningar oavsett vilken långivare ni än väljer.
 • Även om företaget skulle ha en eller flera betalningsanmärkningar så finns det långivare som kan bevilja er ett företagslån till handelsbolag.
 • Ni kan ansöka om lån till handelsbolag utan UC.
 • Ni jämför alltid företagslån kostnadsfritt på vår hemsida.

När man vill ansöka om ett företagslån till handelsbolag så är det viktigt att veta om att ett handelsbolag innebär att man är två eller flera delägare. När man ansöker om lånet så behöver samtliga delägare vara överens om att ansöka om lånet och samtliga delägare måste även signera den låneansökan som skickas in.

Samtliga delägare i handelsbolaget har sedan lika mycket personligt ansvar för företagets skulder och att dessa kan betalas.

Jämför alla företagslån 2023

 • Lånebelopp
  10 000 - 10 000 000 kr
  Ränta
  2,95-9,95 %
  Löptid
  1 - 60 månader
  Åldersgräns
  18 år
  • Låneförmedlare
  • Endast 1 UC
  • Gratis & ej bindande
  • Få svar inom 24h
  Visa mer info
  Exempel: Endast en kreditupplysning via UC. Individuell ränta. Beslut baseras på kassaflöde.
 • Lånebelopp
  20 000 - 3 500 000 kr
  Ränta
  1 - 2,9 %
  Löptid
  2 mån - 3 år
  Åldersgräns
  18 år
  Visa mer info
  Exempel: Kreditupplysning via UC. Individuellt. Beslut baseras på kassaflöde.
 • Lånebelopp
  50 000 - 5 000 000 kr
  Ränta
  Från 2,95 %
  Löptid
  6 mån - 5 år
  Åldersgräns
  18 år
  • Låneförmedlare
  Visa mer info
  Exempel: Kreditupplysning via UC. Individuellt. Beslut baseras på kassaflöde.
 • Lånebelopp
  10 000 - 15 000 000 kr
  Ränta
  3,9 %
  Löptid
  2 mån - 5 år
  Åldersgräns
  18 år
  • Utan UC
  Visa mer info
  Exempel: Kreditupplysning via Creditsafe. Exempel: Individuellt. Beslut baseras på kassaflöde.
 • Lånebelopp
  10 000 - 30 000 000 kr
  Ränta
  Individuell %
  Löptid
  1 mån - 5 år
  Åldersgräns
  18 år
  • Betalningsanmärkning
  • Låneförmedlare
  Visa mer info
  Exempel: Kreditupplysning via UC. Individuellt. Beslut baseras på kassaflöde.
 • Lånebelopp
  10 000 - 2 000 000 kr
  Ränta
  Fast %
  Löptid
  1-36 månader
  Åldersgräns
  18 år
  • Utan UC
  • Credisafe
  Visa mer info
  Exempel: Ingen kreditupplysning via UC på dig som privatperson. Kreditupplysning via UC om du ansöker med ett aktiebolag. Individuellt. Beslut baseras på kassaflöde.
 • Lånebelopp
  25 000 - 60 000 000 kr
  Ränta
  6 %
  Löptid
  1 mån - 5 år
  Åldersgräns
  18 år
  Visa mer info
  Exempel: Kreditupplysning via UC. Individuellt. Beslut baseras på kassaflöde.

Ingå alltid ett kompanjonavtal när ni ansöker om företagslån till handelsbolag

I ett handelsbolag så är alltid alla delägare personligt och solidariskt ansvariga gentemot utomstående. Det personliga ansvaret innebär att samtliga delägare ansvarar med sin privata ekonomi för företagets skulder och alla underskrivna avtal.

Det solidariska ansvaret innebär att var och en av delägarna personligen kan tvingas betala företagets alla skulder. Den som har betalat får i sin tur sedan kräva den- eller de övriga delägarna på deras andel i skulden.

När ni ska ansöka om företagslån till handelsbolag så rekommenderar vi er alltid att gemensamt skriva under ett kompanjonavtal. Även om ni är muntligt överens, vilket också är en förutsättning, så är det alltid bäst att samtliga parter undertecknar ett kompanjonavtal tillsammans. I kompanjonavtalet skriver ni ned allt det ni har kommit överens om. Kompanjonavtalet kan exempelvis bestämma hur ni ska fördela vinsten mellan alla delägare eller hur ni ska göra om en delägare vill lämna handelsbolaget.

Detta är enbart ett par av de olika saker som kan ingå i ett kompanjonavtal. Här kan ni som delägare även hitta flera gratismallar online om ni skulle behöva hjälp på traven för att utforma ert kompanjonavtal.

Företagslån till handelsbolag

Företagslån till handelsbolag utan UC

Har man som handelsbolag en lägre kreditvärdighet där även eller flera betalningsanmärkningar förekommer så är det än viktigare att vända sig till rätt långivare hos oss. Detta innebär en långivare som gör sina kreditupplysningar hos något annat kreditupplysningsföretag än hos Upplysningscentralen (UC).

De långivare som använder sig av andra kreditupplysningsföretag än av UC använder sig istället av Creditsafe eller av Bisnode här hos oss.  Om kreditupplysningen görs hos UC så har Sveriges samtliga banker och långivare sedan tillgång till all information från den gjorda kreditupplysningen. Detta kan göra att din kreditvärdighet påverkas negativt och det kan även försvåra processen med att få ett beviljat lån i framtiden.

Utöver detta så accepterar heller inte långivare som använder sig av UC att ert företag har någon betalningsanmärkning. Vad är då fördelen med att istället vända sig till en långivare som samarbetar med Creditsafe eller Bisnode? Jo, kreditupplysningar från dessa företag kan inte ses av några andra utomstående banker och påverkar således heller inte din kreditvärdighet på ett negativt sätt mer än nödvändigt.

Det finns även gott om långivare här hos oss som samarbetar med Creditsafe och Bisnode och som även kan acceptera er ansökan även om ert företag skulle ha en eller flera betalningsanmärkningar, vilket alltså långivare som använder sig av UC inte gör överhuvudtaget.

Välj och jämför företagslån på förhand!

En kreditupplysning görs alltid när man ansöker om ett lån i Sverige. Detta sker alltid på grund av att det är stiftat i svensk lag, det är alltså aldrig något som går att undvika. Med detta i beaktande så är det därför bäst att vara ytterst selektiv när man ansöker om ett lån. Skicka enbart in en eller på sin höjd ett par ansökningar. Ansök enbart till långivare där ni känner att ni uppfyller de satta kraven och där villkoren är acceptabla för ert företag.

Gör heller inte misstaget med att skicka in ansökningar till massor av långivare i hopp om att detta kommer att öka era chanser att få ett lån. Tvärtom så kommer då era chanser att begränsas med att få ett fördelaktigt företagslån. Detta då flera onödiga kreditupplysningar kommer att påverka företagets kreditvärdighet på ett negativt sätt och långivare kommer istället att dra öronen åt sig när de ser att så många kreditupplysningar har gjorts.

Finns redan en eller flera betalningsanmärkningar så är det alltid bättre att ansöka om lån hos en långivare som gör sina kreditupplysningar hos Creditsafe eller Bisnode istället för hos UC, precis så som vi varit inne på tidigare.

Låna enbart pengar om handelsbolaget behöver det

Som alltid vid alla olika typer av lån så gäller det att enbart låna pengar om ni verkligen behöver det för er verksamhet. Företagets budget behöver även klart och tydligt visa att ni kommer att kunna klara av att avbetala låneavtalet som ni ingår med er långivare. Vid alla tveksamheter gällande detta så är det bättre att vänta med lånet tills dess att likviditeten i företaget är så pass start att ni vet med att ni klarar av att betala tillbaka lånet månadsvis.

För de absolut bästa möjligheterna att få ett företagslån till handelsbolag så rekommenderar vi er alltid att jämföra företagslån hos oss. Förutom att öka era chanser att faktiskt få låna pengar så ökar det också era möjligheter att få ett bra lån till lägre räntekostnad.

Genom att välja ett fördelaktigt lån för ert handelsbolag här hos oss så kan ert företag också spara både tusentals kronor varje månad och även tiotusentals kronor varje år. Detta enbart genom att välja det bästa företagslånet till handelsbolag för er och er verksamhet.