Företagslån till handelsbolag

Här hos oss på Lenders hittar du Sveriges bästa alternativa företagslån till handelsbolag. Som företagare så kan det ibland vara svårt att få ett företagslån beviljat. Det kan också vara svårt att veta var någonstans man ska leta efter sitt lån. Det kan också ibland kännas knepigt hur man faktiskt ansöker om alternativa företagslån som inte är hos de vanliga bankerna.

För att hjälpa er och ert handelsbolag på vägen så har vi sammanställt all information som ni någonsin behöver veta när ert handelsbolag behöver låna pengar.

  • När ni jämför företagslån hos oss så ökar ni chanser att få ert lån beviljat.
  • När ni jämför företagslån så kan ni spara pengar genom att välja det bästa företagslånet till handelsbolag för just er verksamhet.
  • Ni ansöker online direkt genom att välja en eller ett par av långivarna här på hemsidan. Ni får svar på er ansökan direkt på er skärm eller via E-post.
  • Vid ett beviljat lån så sker snabba utbetalningar oavsett vilken långivare ni än väljer.
  • Även om företaget skulle ha en eller flera betalningsanmärkningar så finns det långivare som kan bevilja er ett företagslån till handelsbolag.
  • Ni kan ansöka om lån till handelsbolag utan UC.
  • Ni jämför alltid företagslån kostnadsfritt på vår hemsida.

När man vill ansöka om ett företagslån till handelsbolag så är det viktigt att veta om att ett handelsbolag innebär att man är två eller flera delägare. När man ansöker om lånet så behöver samtliga delägare vara överens om att ansöka om lånet och samtliga delägare måste även signera den låneansökan som skickas in.

Samtliga delägare i handelsbolaget har sedan lika mycket personligt ansvar för företagets skulder och att dessa kan betalas.

Jämför Sveriges bästa företagslån 2022

FöretagTypInfoMaxbeloppLöptidTid till utbetalningRäntaMer info
1500 kr per lånKrea företagslånLåneförmedlareLåna från 10 000 kr och upp till 5 miljoner på ditt företag. När du skickar in ansökan görs en kreditupplysning på företaget men inte på dig som privatperson. Upp till 20 förslag med en ansökan. Kostnadsfritt och ej bindande. BankID för ökad säkerhet. Inom 48 timmar tar långivare del av din ansökan och återkommer med låneförslag. Om du vill gå vidare med något av låneförslagen kontaktar långivaren dig för att slutföra processen och betala ut lånet. Även om upp till över 20 banker och långivare tar del av informationen registreras endast 1 kreditupplysning på ditt företag och 1 kreditupplysning på dig om du är borgensman.5 000 000 kr1-60 månaderVarierarIndividuellMer info
3000 kr per lånLendoLåneförmedlareLendo är en låneförmedlare som behandlar ditt lån hos 15 långivare så att du kan hitta det lån med lägst totalkostnad och villkor för ditt företag. Det är helt kostnadsfritt och en ansökan tar 1 minut. Inom max 24 timmar (vardagar) får du besked. Bara en kreditupplysning hos UC registreras på företaget. Några långivare tar upplysningar från flera kreditinformationstjänster men detta påverkar inte företagets kreditvärdighet. Alla bolagsformer är välkomna att ansöka, även nystartade.2 000 000 kr6-60 månaderVarierarIndividuellMer info
1500 kr per lånfakturinoLåneförmedlare Jämför kostnadsfritt upp till 20 banker och finansbolag för att hitta rätt företagslån för alla typer av bolag. Jämför snabbt och enkelt företagslån från 25 000 till 60 miljoner kronor. Inom 24 timmar får du en sammanställning av alla bud och du kan enkelt jämföra låneförslagen och välja aktören som passar dig bäst. Pengarna betalas ut till ditt konto inom någon dag.60 000 000 kr1-60 månaderVarierarIndividuellMer info
2,8% per lånfrodaFöretagslånFroda är ett smartare företagslån för företagare som med sin digitala tjänst ger dig lån till de bästa villkoren. Tack vare en digital ansökan är din offert bara ett par minuter bort. Ingen krånglig administration. Intelligenta kreditbedömning som baseras på ditt företags försäljning ger dig snabbt ett rättvist pris. Pengar på kontot inom 24 timmar. Tacka ja till offerten och signera enkelt digitalt. Froda tar ingen UC. Som ett komplement till företagets transaktionshistorik tas en kreditupplysning på företaget via Bisnode. Eftersom Froda inte tar en kreditupplysning på personen så påverkas inte din kreditvärdighet hos banken.2 000 000 kr1-36 månader1 dagIndividuellMer info
2100 kr per lånApprovaFöretagslånLåna 30 000 - 300 000 kronor med individuell prissättning och utbetalning samma dag. Med hjälp av BankID lämnar du snabbt och enkelt in en ansökan. Approva inhämtar en kreditupplysning av Bisnode. Prisgaranti om du får lägre ränta av en konkurrent.300 000 kr2-18 månaderSamma dagIndividuellMer info
2000 kr per lånqredFöretagslån Låna från 10 000 kronor upp till 1 000 000 kronor. Tar ingen kreditupplysning genom UC på dig som privatperson utan använder Creditsafe för att avgöra din kreditvärdighet. Det tar 1 minut att ansöka, 1 timme för att få en icke-bindande offert och pengarna betalas ut samma dag.1 000 000 kr6-18 månaderSamma dagIndividuellMer info
2000 kr per lånOPRFöretagslånOPR-Företagslån erbjuder företag lån från 30 000 till 500 000 kronor med 1-12 månaders återbetalningstid. Som kund hos OPR Företagslån får man 20% återbetalning av den totala avgiften vid lånets slut förutsatt att man betalat sina fakturor i tid. Lånetjänsten lämpar sig för företag med oregelbundet kassaflöde eller oförutsedda ekonomiska utgifter. Prissättningen för OPR-Företagslån är öppen och tydlig där alla lånesummor och tider har en fast uppläggningsavgift som innehåller alla kostnader som hör till lånet. På så sätt vet du på förhand exakt vad företaget måste betala för lånet. Återbetalningen av lånet sker genom lika stora månatliga betalningar. OPR-Företagslån – ansök och få besked redan idag. Vid beviljat lån sker utbetalning samma dag! OPR tar en kreditupplysning med Creditsafe. En kreditupplysning från Creditsafe påverkar varken rating, scoring eller framtida kreditomdömen hos andra aktörer.500 000 kr1-12 månaderSamma dagIndividuellMer info
2000 kr per låncapitalboxFöretagslånAnsök om företagslån på bara 5 minuter. och låna 20 000 - 2 000 000 kr. Ansök om ett företagslån på nolltid utan onödigt pappersarbete. Inga ansökningsavgifter och ansök när som helst. Inga dolda avgifter. Ansökan godkänns normalt på en arbetsdag och utbetalning samma dag. Beslut baserade på kassaflöde, inte bara kreditpoäng. Första återbetalningen på företagslån efter 30 dagar och möjlighet till två betalningsfria månader. Den genomsnittliga räntan på företagslånet varierar beroende på din verksamhet.2 000 000 kr1-24 månaderSamma dagIndividuellMer info

Ingå alltid ett kompanjonavtal när ni ansöker om företagslån till handelsbolag

I ett handelsbolag så är alltid alla delägare personligt och solidariskt ansvariga gentemot utomstående. Det personliga ansvaret innebär att samtliga delägare ansvarar med sin privata ekonomi för företagets skulder och alla underskrivna avtal.

Det solidariska ansvaret innebär att var och en av delägarna personligen kan tvingas betala företagets alla skulder. Den som har betalat får i sin tur sedan kräva den- eller de övriga delägarna på deras andel i skulden.

När ni ska ansöka om företagslån till handelsbolag så rekommenderar vi er alltid att gemensamt skriva under ett kompanjonavtal. Även om ni är muntligt överens, vilket också är en förutsättning, så är det alltid bäst att samtliga parter undertecknar ett kompanjonavtal tillsammans. I kompanjonavtalet skriver ni ned allt det ni har kommit överens om. Kompanjonavtalet kan exempelvis bestämma hur ni ska fördela vinsten mellan alla delägare eller hur ni ska göra om en delägare vill lämna handelsbolaget.

Detta är enbart ett par av de olika saker som kan ingå i ett kompanjonavtal. Här kan ni som delägare även hitta flera gratismallar online om ni skulle behöva hjälp på traven för att utforma ert kompanjonavtal.

Företagslån till handelsbolag utan UC

Har man som handelsbolag en lägre kreditvärdighet där även eller flera betalningsanmärkningar förekommer så är det än viktigare att vända sig till rätt långivare hos oss. Detta innebär en långivare som gör sina kreditupplysningar hos något annat kreditupplysningsföretag än hos Upplysningscentralen (UC).

De långivare som använder sig av andra kreditupplysningsföretag än av UC använder sig istället av Creditsafe eller av Bisnode här hos oss.  Om kreditupplysningen görs hos UC så har Sveriges samtliga banker och långivare sedan tillgång till all information från den gjorda kreditupplysningen. Detta kan göra att din kreditvärdighet påverkas negativt och det kan även försvåra processen med att få ett beviljat lån i framtiden.

Utöver detta så accepterar heller inte långivare som använder sig av UC att ert företag har någon betalningsanmärkning. Vad är då fördelen med att istället vända sig till en långivare som samarbetar med Creditsafe eller Bisnode? Jo, kreditupplysningar från dessa företag kan inte ses av några andra utomstående banker och påverkar således heller inte din kreditvärdighet på ett negativt sätt mer än nödvändigt.

Det finns även gott om långivare här hos oss som samarbetar med Creditsafe och Bisnode och som även kan acceptera er ansökan även om ert företag skulle ha en eller flera betalningsanmärkningar, vilket alltså långivare som använder sig av UC inte gör överhuvudtaget.

Välj och jämför företagslån på förhand!

En kreditupplysning görs alltid när man ansöker om ett lån i Sverige. Detta sker alltid på grund av att det är stiftat i svensk lag, det är alltså aldrig något som går att undvika. Med detta i beaktande så är det därför bäst att vara ytterst selektiv när man ansöker om ett lån. Skicka enbart in en eller på sin höjd ett par ansökningar. Ansök enbart till långivare där ni känner att ni uppfyller de satta kraven och där villkoren är acceptabla för ert företag.

Gör heller inte misstaget med att skicka in ansökningar till massor av långivare i hopp om att detta kommer att öka era chanser att få ett lån. Tvärtom så kommer då era chanser att begränsas med att få ett fördelaktigt företagslån. Detta då flera onödiga kreditupplysningar kommer att påverka företagets kreditvärdighet på ett negativt sätt och långivare kommer istället att dra öronen åt sig när de ser att så många kreditupplysningar har gjorts.

Finns redan en eller flera betalningsanmärkningar så är det alltid bättre att ansöka om lån hos en långivare som gör sina kreditupplysningar hos Creditsafe eller Bisnode istället för hos UC, precis så som vi varit inne på tidigare.

Låna enbart pengar om handelsbolaget behöver det

Som alltid vid alla olika typer av lån så gäller det att enbart låna pengar om ni verkligen behöver det för er verksamhet. Företagets budget behöver även klart och tydligt visa att ni kommer att kunna klara av att avbetala låneavtalet som ni ingår med er långivare. Vid alla tveksamheter gällande detta så är det bättre att vänta med lånet tills dess att likviditeten i företaget är så pass start att ni vet med att ni klarar av att betala tillbaka lånet månadsvis.

För de absolut bästa möjligheterna att få ett företagslån till handelsbolag så rekommenderar vi er alltid att jämföra företagslån hos oss. Förutom att öka era chanser att faktiskt få låna pengar så ökar det också era möjligheter att få ett bra lån till lägre räntekostnad.

Genom att välja ett fördelaktigt lån för ert handelsbolag här hos oss så kan ert företag också spara både tusentals kronor varje månad och även tiotusentals kronor varje år. Detta enbart genom att välja det bästa företagslånet till handelsbolag för er och er verksamhet.