Qred

Qred Företagslån erbjuder företagslån till både stora och små företag. Något krav på hur länge företaget måste ha funnits, för att lånet ska beviljas, finns heller inte. Ett av deras mål är att ”det ska vara lika enkelt att teckna ett företagslån som att tex. köpa en bok på nätet”. Just enkelheten, och tydligheten är därför Qreds stora fördel. Även om alla företag kan ansöka om lån så är det främst småföretag man vänder sig mot. Som mest går det att låna 250 000 kr och återbetalning sker alltid på 6 månader. Detta till en fast månadsavgift vilken avgörs efter att en kreditprövning skett på företaget som vill låna pengar. Någon säkerhet i företaget krävs aldrig. Däremot krävs alltid personlig borgen i det fall ett aktiebolag ansöker om lån.

Lånebelopp

Qred erbjuder relativt låga belopp på företagslånet. Den lägsta summa som går att låna är 25 000 kr och den högsta summan är 250 000 kr. Genom att det är lägre summor blir även amorteringstiden ganska kort. Lånet återbetalas över 6 månader med möjlighet att återbetala lånet i sin helhet när som helst. Det går även att ansöka om ökad kredit förutsatt att återbetalningar skett enligt avtal ett par månader. Ingen vanlig ”UC” görs vid ansökan – läs mer på hemsidan.

Viktiga villkor

Sker en ansökan från ett aktiebolag krävs alltid personlig borgen. Det ska då vara från VD i bolaget eller någon av ägarna. Sker ansökan från Handelsbolag eller Enskild firma blir det automatiskt personlig borgen på den som ansöker om lånet. Det beror på att dessa företagsformer inte skiljer på företagets och privatpersonens betalningsansvar.
Qred tar ingen ränta på lånet. Istället tar de en fast månadsavgift. Hur stor den avgiften blir avgörs efter att Qred genomfört en kreditprövning på företaget. Ansökan är aldrig bindande.

Att tänka på

På hemsidan finns en lånekalkylator som visar hur mycket ett lån kan kosta beroende på hur stort belopp som lånas. Exempelvis anges att lånet kan kosta 2000 kr per månad vid ett lån på 100 000 kr. Detta är då enbart avgiften och alltså inte hela månadsbetalningen (amortering tillkommer)
Dessutom är avgiften individuell så det är inte säkert att lånet kommer att kosta det belopp som anges. Det är enbart genom att skicka in en låneansökan som företag kan få veta exakt vad lånet kommer att kosta i månaden.

Information om Qred företagslån

Grundidén till Qred föddes i början av 2000-talet när en ung entreprenör insåg svårigheten i att få ett företagslån. Det var inte bara omständligt och svårt utan ofta ställde bankerna orimliga krav på det nystartade företaget. Där och då föddes idén om ett enklare företagslån och det är vad entreprenören idag driver (VD på Qred). Qred anser att det ”ska vara lika enkelt att ta ett företagslån som att tex. köpa en bok på nätet. Det ska inte behöva ta mer än ett par minuter”. Med det företagslån som de utformat möter de just detta behov. Några bokslut eller verksamhetsberättelser behöver inte visas upp utan här sker kreditbedömning utifrån företagets nuvarande ekonomiska situation.

Lånet är mycket enkelt och tydligt uppbyggt utan onödiga extrakostnader. Ansökan är aldrig bindande och tar inte mer än 3 minuter att genomföra. Därefter ges vanligtvis besked inom en timme och ofta kan pengarna betalas redan samma dag. De hävdar själva att ”inget annat bolag beviljar och betalar ut företagslån snabbare än Qred”.

Tips för att få låna

När Qred genomför en kreditprövning beräknar de låntagarens ”Qred-Score”. Det är dessa poäng som delvis avgör om lånet beviljas samt vilken avgift som erbjuds. Ju högre poäng desto lägre avgift måste företaget betala för lånet. Företag som lånar hos Qred kan ta del av sin Qred-Score och därmed även få insikt i hur dessa kan förbättras. Därmed kan man öka chansen att få kommande lån till högre belopp och lägre kostnad. I det fall som det är ett aktiebolag som tecknar ett lån krävs alltid personlig borgen. Qred tar då kreditupplysning både på företaget och på personen som ingår borgen.

För att öka chansen att få lånet beviljat bör man därför välja noggrant vem som ska vara personlig borgen. Har personen en betalningsanmärkning är exempelvis chansen stor att lånet inte beviljas. Har företaget nyss startat finns fördel att ha en genomtänkt affärsidé och en stabil och förutsägbar omsättning. I vissa fall krävs det att Qred tar kontakt med företagaren för att få en tydligare bild över de ekonomiska förutsättningarna när kreditprövningen genomförs.

Qred har hjälpt tiotusentals företag och vi är långt ifrån klara. Med verksamhet i Sverige, Finland, Danmark, Nederländerna, Brasilien och Belgien har Qred lånat ut mer än 3 miljarder kronor till växande företag och på så sätt skapat mer än 5000 nya jobb.

Qreds egna, helautomatiserade kreditsystem gör det möjligt för Qred att snabbt tillhandahålla företagare med det som behövs för dem att kunna växa sina verksamheter.

Företagslån från 10 000 kronor upp till 1 000 000 kronor

Lånetid 1-18 månader.

Qred är marknadsledande i Norden och alla företag kan ansöka. Qred företagslån fungerar som en prenumeration utan bindningstid, där du kan när som helst kan betala tillbaka hela lånet, utan extra kostnader. 

  • Qred tar ingen kreditupplysning genom UC på dig som privatperson, utan Qred använder Creditsafe för att avgöra din kreditvärdighet.
  • Det tar 1 minut att ansöka, 1 timme för att få en icke-bindande offert och pengarna utbetalas samma dag.
  • Qred tillämpar en fast månadsavgift baserad på ditt företags Qred-score.
  • Du väljer själv hur mycket av det beviljade beloppet som du vill utnyttja.
  • Ingen bindningstid
  • Ingen startavgift
  • Inga dolda kostnader
  • Alltid personlig service!

Öppettider: Måndag-fredag kl. 07:00-17:30

Telefon: 020-150 333 / 08-474 46 62

Mail: support@qred.se

Kundservice öppettider

Måndag – Fredag 07:00 – 17:30

Kontaktuppgifter

Företagsnamn Qred AB
Org. nr 559008-9800
Adress Tulegatan 15, 113 53 Stockholm
Telefon 020-150 333
Email support@qred.se
Minsta lånebelopp:
10 000 kr
Största lånebelopp:
1 000 000 kr
Låneperiod:
1-18 månader
Ränta:
Fast %
Ansök om lån
Åldersgräns:
18 år
Inkomst:
Individuellt kr