Loanstep

Loanstep hette tidigare Savelend och specialiserar sig på så kallade ”peer to peer-lån”. Ett ”P2P-lån” är ett lån där privatpersoner lånar ut pengar till varandra. Du kan antingen investera sparade pengar för bra avkastning eller låna pengar i snarlikhet med ett vanligt snabblån. Fördelarna med att använda Loanstep är att villkoren ofta är lite snällare och om du har god betalningsförmåga kan första lånet dessutom bli räntefritt.

Om Loanstep

Loanstep följer inte riktigt standardmallen för vanliga låneföretag då de istället ägnar sig åt peer to peer-utlåning. Till följd av att det är privatpersoner som investerar pengar så fungerar lånen i praktiken på samma sätt som ett vanligt snabblån eller smslån. Skillnaden är att du erbjuds lite bättre villkor och avgifter till följd av att du enbart debiteras en förmedlingsavgift. Räntan går istället till sparare som valt att investera. Utbetalningar, handläggningstid och ränteavdrag fungerar på samma sätt som hos andra långivare av mikrolån.

Plus

 • Låga avgifter
 • Bra villkor
 • Flexibilitet

Minus

 • Minsta lånbelopp 10 000 SEK

Låneprocessen

Att ansöka om lån hos Loanstep är enkelt. Det märks att det är en modern långivare som har satsat mycket på sin digitala plattform. År 2015 så betalade Loanstep ut över 22 miljoner kronor i olika lån vilket säger en del om deras plattforms popularitet. I likhet med många andra långivare så är ansökningsformuläret enkelt och går snabbt att fylla i. Du får reda på de exakta kostnaderna och ser hur betalningstiden påverkar lånet vilket är till stor fördel. Mer information om hur det fungerar finns självklart på Loansteps egen hemsida.

Plus

 • Enkel ansökan
 • Stark online plattform
 • Ingen kreditupplysning via UC
 • Kreditupplysning via Creditsafe

Minus

 • Kan enbart göras online

Avgifter och villkor

Loanstep är kanske lite snällare när det kommer till avgifter jämfört med andra långivare. Dock så tillkommer alltid en så kallad förmedlingsavgift samt en avgift för att acceptera låneavtalet (10 kronor). Om du är snabb att återbetala lånet kan du dessutom få lånet helt räntefritt. Villkoren går att läsa tydligt på hemsidan, och som låntagare är det enkelt att se vad som gäller. Om du har blivit nekad hos andra långivare kan Loanstep vara ett bra alternativ att testa.

 • Möjlighet till räntefria lån
 • Låga avgifter
 • Förlängning av lån

Kundservice

Kundtjänst kan nås enkelt både via e-post och telefon. Telefontiden är mellan 09.00 – 16.00 varje vardag. Så länge inte ditt ärende gäller förlängning av lån eller direkthjälp med existerande lån så är chansen alltså stor att hemsidan kan svara på dina frågor och funderingar. Hos trustpilot får även Loanstep väldigt gott betyg och deras kundtjänst verkar vara mycket uppskattade av användarna. På hemsidan hittar du även utförlig information både om möjligheter för investerare och låntagare.

Plus

 • Öppet varje vardag
 • Stor frågor- och svardel
 • Support via e-post

Minus

 • Ej helgöppet

Utbetalningar

Utbetalningar sker löpande under kundtjänsts öppettider. Ifall du får din ansökan godkänd innan lunch har du vanligtvis pengarna på kontot samma dag eller absolut senast nästkommande bankdag. Direktutbetalning existerar ej i den bemärkelsen att vissa banker får utbetalningar snabbare. Istället behandlas alla lika och alla får sina utbetalningar behandlade från handläggarna i ordning. Skulle du ha några frågor kring utbetalningar eller ditt lån så kan du alltid kontakta kundtjänst.

Plus

 • Snabba lånbesked
 • Effektiv handläggning
 • Utbetalning samma dag

Minus

 • Ej direktutbetalningar

Vad händer om

Jag har en betalningsanmärkning hos kronofogden

Du kan fortfarande få låna pengar hos Savelend om du har en betalningsanmärkning hos kronogoden. Så länge du inte är för nya. Savelend kollar på din ekonomiska situation som helhet samt sociala faktorer för att bevilja nya lån.

Jag inte kan återbetala i tid

Det finns möjlighet till att förlänga lånen hos Savelend tillfälligt. Kontakta i sådana fall Savelend för att få reda på mer. Observera det tillkommer en administrativ avgift för att förlänga lån hos Savelend.

Jag vill avbetala lånet

Lånet bör betalas tillbaka inom utsatt tid. Om du efter förlängning av lån fortfarande inte kan återbetala hela beloppet så avläggs en återbetalningsplan via Inkasso. Detta kan bli mycket dyrt så undvik det och kom ihåg att låna ansvarsfullt.

Krav för ansökan

Villkoren hos Loanstep är flexibla jämfört med hos många traditionella kreditgivare. Även om du har en gammal betalningsanmärkning har du möjlighet att bli beviljad ett lån. En individuell bedömning görs med hänsyn till många olika faktorer. Nedan hittar du minimikraven;

 • Minst 18 år
 • Svensk medborgare
 • Rekommenderad årsinkomst 150 000
 • Ej innestående skuld hos Kronofogden

Loanstep vet att glada kunder är återkommande kunder. Därför är Loansteps vision att skapa en bestående relation med sina kunder, där Loanstep inte bara lyssnar på vad de har att berätta utan också använder deras synpunkter för att förbättra deras produkt. Ett direkt resultat av detta är att Loanstep idag erbjuder smarta ekonomitips som ska kunna fungera som vägledning i syfte att öka medvetenheten hos kunderna och på så sätt få en bättre förståelse för sin privata ekonomi.

Låna upp till 25 000 SEK. Kreditupplysning sker via Creditsafe.

Repr. ex:

Ett lån med kreditbelopp på 5 500 kr till 38,4 % bunden årlig kreditränta med en återbetalningstid på fem (5) månader som återbetalas genom fem (5) avbetalningar om ca 1 792 kr, ger en effektiv ränta på totalt 1 051 %. Totalt att betala är 9 339 kr, av vilket 3 000 kr utgörs av kreditförmedlingsavgift för den kreditförmedlingstjänst Savelend tillhandahåller och 60 kronor i aviavgift per avi. Kreditförmedling sker i samarbete med Savelend’s peer to peer lending.

Kundservice öppettider

Måndag – Fredag 09:00 – 16:00

Kontaktuppgifter

Företagsnamn Savelend Sweden AB
Org. nr 556933-0961
Adress Kammakargatan 7, 111 40 Stockholm
Telefon 026 222 28 38
Email info@loanstep.se

Lånevillkor

Lånebelopp 10,000 – 25,000 SEK
Lånets löptid 5 – 24 månader
Ränta 21 – 38,4 %
Effektiv ränta 29,54 – 1177 %
Ålderskrav 18 – 75
Räntefritt för nya kunder Ja
Godkänner betalningsanmärkningar Ja
Inkomstkrav 150,000 SEK
Uppläggningsavgift 0 SEK
Administrationsavgift 0 SEK

Loanstep är ett varumärke som ägs av Savelend Sweden AB, org.nr: 556933-0961, (”Savelend”). Genom varumärket Loanstep agerar Savelend såsom låneförmedlare och för samman låntagare med långivare som anslutit sig till Savelends investeringsplattform.

Minsta lånebelopp:
10 000 kr
Största lånebelopp:
25 000 kr
Låneperiod:
5 - 24 månader
Ränta:
21 - 38,4 %
Direkt utbetalning:
Ja
Betalningsanmärkning:
Ja
Utan UC:
Ja
Ansök om lån
En högkostnadskredit är ett lån med en effektiv ränta på 30% eller mer. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.
Åldersgräns:
18 - 75 år
Inkomst:
150 000 kr
Exempel:
Uppläggningsavgift: 0 kr. Administrationsavgift: 0 kr. Inkomstkrav: 150 000 kr. Kreditupplysning via Creditsafe. Ett lån med kreditbelopp på 15 750 kr till 21,85 % bunden årlig kreditränta med en återbetalningstid på 24 månader som återbetalas genom 24 avbetalningar om ca 816 kr, ger en effektiv ränta på totalt 30,49 %. Totalt att betala är 20 332 kr, av vilket 750 kr utgörs av kreditförmedlingsavgift för den kreditförmedlingstjänst SaveLend tillhandahåller. Kreditförmedling sker i samarbete med SaveLend’s peer to peer lending. Återbetalningstid 1-24 månader.
Övriga krav: