Advisa

Advisa är en av de större låneförmedlarna i Sverige. De lånar inte ut pengar själva utan är en förmedling mellan privatpersoner som vill låna pengar och banker/kreditbolag som vill låna ut pengar. Genom att skicka in en låneansökan till Advisa ges låneförslag från upp till 30 olika banker. Det gör att du enkelt kan hitta ett lån som passar din ekonomiska situation. Låneförmedlingen är gratis och inom ett dygn efter att ansökan skickats in kommer låneförslagen. Dessa är aldrig bindande vilket gör att du kan genomföra en ansökan för att se vilken räntenivå som du blir erbjuden. Vill du sedan inte teckna något lån behöver du inte göra något alls.

Kort om tjänsten

Advisa lanserade sin tjänst 2011 och har sedan dess hjälpt privatpersoner att hitta privatlån med låg ränta, omförhandla befintliga lån och samla lån för att därigenom få lägre månadskostnad. Det Advisa erbjuder är låneförmedling vilket betyder att de gratis jämför ett stort antal bankers lånerbjudanden. Därmed kan du mycket snabbt hitta den bank eller det kreditbolag som för tillfället passar dig bäst. Ansökan är mycket enkel att genomföra på hemsidan och inom ett dygn presenterar Advisa låneförslag från upp till 30 banker. Det är därmed betydligt lättare att jämföra bankernas räntor via Advisa än att kontakta dem på egen hand. Tjänsten är gratis och utan förpliktelser. Det går därmed att testa tjänsten utan att för den skull vara tvungen att teckna ett lån.

Plus

 • Snabbt sätt att hitta bästa räntan på privatlånet
 • Hjälp via telefon om så önskas
 • Gratis och enkelt

Minus

 • Kreditupplysning sker via UC
 • Låneprocessen

Advisa hjälper till att jämföra privatlån på mellan 5 000 kr och 600 000 kr. Vill du använda tjänsten börjar du med att ange vilket lånebelopp som önskas och under hur många år som summan önskas återbetalas. Ange sedan personuppgifter och signera ansökan enkelt via Bank-ID eller Mobilt Bank ID. I detta läge tar Advisa en kreditupplysning via UC. De banker som samarbetar med Advisa får sedan tillgång till informationen på låneansökan och på kreditupplysningen. Det är underlaget för den kreditbedömning som sker och som avgör om bankerna ger ett låneförslag eller inte. Inom ett dygn har samtliga banker svarat och de låneförslag som erbjuds presenteras. Bland dessa förslag kan du välja ett lån som passar din situation. Låneavtalet kan till sist skrivas under och pengarna betalas ut till önskat konto.

Plus

Snabb jämförelse
Handläggare kan hjälpa till vid behov (via telefon)
En enda kreditupplysning

Minus

 • Passar inte om du behöver pengarna utbetalda samma dag
 • Avgifter och villkor

Advisa har inte några avgifter för den tjänst som erbjuds. I alla fall inte för de som vill jämföra och eventuellt teckna privatlån. Det är istället de samarbetande bankerna som betalar för tjänsten. Men det är inte något som påverkar dig som låntagare. Om du väljer att jämföra lån via Advisa och sedan tecknar ett lån hos exempelvis SevenDay så kommer den räntenivån och de avgifter som ges vara identiska med vad du hade fått om du kontaktat SevenDay på egen hand. Någon avgift eller förhöjd ränta förekommer alltså inte. I och med att tjänsten är gratis och att lånevillkoren blir identiska med vad de hade varit om man själv kontaktat bankerna finns ingen direkt nackdel att gå via Advisa.

 • Alltid gratis för låntagaren
 • Samma lånevillkor som om du kontaktat bankerna direkt
 • Snabbt, Enkelt och Gratis

Kundservice
En del personer känner sig trygga med att genomföra en låneansökan online och sedan jämföra olika låneförslag på egen hand. Andra vill gärna prata med någon lånehandläggare för att få tips och råd kring vad man bör tänka på när låneansökan fylls i och vilket av låneförslagen som egentligen är bäst. Oavsett val så fungerar Advisa utmärkt. De som vill ha stöd i låneprocessen kan ringa kundtjänst på 0770-17 50 50 på måndagar-torsdagar 9-21, fredagar 9-17, lördagar 14-18 och söndagar 16-20. Även om de inte har öppet hela dagarna på helgerna är det en stor fördel att företaget kan nås alla dagar i veckan. Det går även att maila Advisa med frågor eller skicka frågan via kontaktformuläret på hemsidan. Allmänna frågor kan även ställas via företagets Facebooksida, via Twitter eller Linked-In.

 • Kundsupport alla dagar i veckan
 • Kundservice även via social media
 • Hjälp genom processen av lånerådgivare

Utbetalningar
Hos Advisa kan du jämföra privatlån även om du har betalningsanmärkningar. En del av de samarbetande bankerna kan nämligen ge lån trots att låntagaren har anmärkningar. Bankerna ser då både på orsaken till betalningsanmärkningen, dess ålder och hur många det är innan de avgör om lånet ska beviljas. Lån kan däremot aldrig beviljas om du har skuld hos Kronofogden. Finns skuld hos Kronofogden ska denna först betalas. Därefter kan du skicka in en ny låneansökan till Advisa för att baka ihop smålån och krediter och därmed få bättre lånevillkor. Har du betalningsanmärkningar blir det däremot färre banker som jämförs och därmed färre låneförslag som kommer att presenteras. Generellt ges även högre räntor på dessa lån och det brukar även finnas begränsningar gällande hur stort lånebeloppet får vara.

 • Låna trots betalningsanmärkning
 • Jämför flera långivare och pressa räntan
 • Lika snabb låneprocess oavsett ekonomiska förutsättningar
 • Minus
 • Kreditupplysning tas via UC.

Krav för att ansöka

Advisa har några grundläggande krav som måste vara uppfyllda för att de ska genomföra en låneförmedling. Det är att:

 • Du ska vara minst 18 år
 • Du får inte ha skuldsaldo hos Kronofogden
 • Du ska ha en månadsinkomst på minst 10 000 kr

Kom ihåg att de banker som Advisa samarbetar med har olika krav för att lån ska bli beviljade. Uppfylls de grundläggande kraven ovan kommer en lånejämförelse att genomföras. Däremot är det inte nödvändigtvis alla 30 banker som kommer att ge låneförslag. Ju bättre ekonomiska förutsättningar du har desto fler banker kommer att ge förslag.

Jämför lån och ränta upp till 600.000 kr. Svar idag från över 30 banker och långivare.

ADVISA – Sänk din ränta

Advisa har på kort tid etablerat sig som en av Sveriges ledande aktörer inom lån. Genom att samla ett trettiotal banker och låneinstitut under ett och samma tak, tvingar Advisa bankerna att erbjuda bästa möjliga villkor till alla kunder.

Efter ansökan om lån görs endast en kreditupplysning. Därefter får kunden erbjudande från flertalet banker. För att du som kund ska kunna göra rätt val erbjuder Advisa personlig rådgivning, kostnadsfritt!

Advisas kunderbjudande:

 • Helt kostnadsfritt utan förbindelse
 • Erbjudande från flera banker med endast en kreditupplysning
 • Personlig rådgivning för val av rätt lån

Lånevillkor

Lånebelopp 5,000 – 600,000 SEK
Lånets löptid 1 – 20 år
Ränta 2,95 – 26,05 %
Effektiv ränta 3,06 – 29,99 %
Ålderskrav 18 – 75
Räntefritt för nya kunder Nej
Godkänner betalningsanmärkningar Ja
Inkomstkrav 120,000 SEK
Uppläggningsavgift 0 SEK
Administrationsavgift 0 SEK

Kundservice öppettider

Måndag – Torsdag 09:00 – 20:30

Fredag 09:00 – 17:00

Lördag – Söndag 14:00 – 18: 00

Kontaktuppgifter

Företagsnamn Advisa AB
Org. nr 556855-5428
Adress Löjtnantsgatan 21, 115 50 Stockholm
Telefon 0770 17 50 50
Email kundtjanst@advisa.se
Minsta lånebelopp:
5000 kr
Största lånebelopp:
600 000 kr
Låneperiod:
1 - 20 år
Ränta:
3,06 - 29,99 %
Ansök om lån
Åldersgräns:
18 - 75 år
Inkomst:
120 000 kr
Exempel:
Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 310000 kr med 12 års löptid, nominell ränta 6.94 % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 7.17 %. Totalt belopp att betala: 457643 kr. Månadskostnad: 3178 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Advisa arbetar med 36 kreditgivare. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 29,99%. Räntespann mellan: 3,06% - 29,99% (Uppdaterat januari 2021).
Övriga krav: