ArcadiaFinans

Arcadia Finans är ett finskt företag som samarbetar med den svenska stora låneförmedlaren Freedom Finance. Via deras hemsida (Arcadiafinans.se) kan en låneansökan skickas in som alltså Freedom Finance sedan behandlar. Tjänsten, som är helt gratis, kallas för låneförmedling och innebär att över 20 långivare ger svar på den låneansökan som kommer in. Genom Arcadia Finans går det alltså att mycket enkelt jämföra vilka räntenivåer som de olika långivarna ger. Därefter kan lånet tecknas och pengar betalas ut redan kommande bankdag. Lånen som jämförs är privatlån utan säkerhet och lånesumman kan vara mellan 25 000 kr och 600 000 kr.

 • Låna upp till 600 000
 • Få flera förslag
 • Enkel tjänst

Om Arcadia Finans

 • kundtjanst@arcadiafinans.se

När en låneansökan skickas in via Arcadia Finans sker en lånejämförelse av företaget Freedom Finance. Detta företag kallas därmed för låneförmedlare. Det finns minst tre tydliga fördelar med att låna via en låneförmedlare: Att genomföra en låneansökan via Arcadia Finans tar 2-3 minuter och därefter är det bara att vänta in svaren från långivarna. Samtliga svar kommer inom ett dygn och dessa kan sedan i lugn och ro jämföras. Det är alltså mycket snabbt och enkelt att jämföra flera bankers lånevillkor. När en ansökan kommer in tar Freedom Finance en kreditupplysning. Det är sedan samma kreditupplysning som gäller för samtliga ansökningar som sker till de samarbetande långivarna. Därmed sker bara en upplysning även om över 20 banker kommer med svar på ansökan. När en lånejämförelse sker via en låneförmedlare behöver aldrig bankerna kontaktas. Låneförmedlaren hämtar in alla svar från långivarna och presenterar dessa på ett tydligt sätt. Det är även låneförmedlaren man kan kontakta om frågor uppstår kring de olika lånealternativen.

Plus

 • Jämför över 20 långivare gratis
 • Svar inom ett dygn
 • Bara en kreditupplysning genomförs
 • Slipp alla bankkontakter
 • Få svar snabbt från många banker
 • Bara en kreditupplysning sker

Minus

 • Relativt lite information på hemsidan

Så lånar du

Låneprocessen består av fyra enkla steg.

Fyll i låneansökan

En låneansökan tar 2-3 minuter att genomföra. På hemsidan anges bland annat lånebelopp, amorteringstid samt personuppgifter. Låneansökan kommer sedan att handläggas av Freedom Finance och därmed kommer de långivare som detta företag samarbetar med se låneansökan och svara på denna.

Jämför låneförslagen

Inom ett dygn har alla långivare svarat på låneansökan. Om de är villiga att erbjuda lån presenteras detta med räntenivå och villkor. Ett dygn efter att ansökan skickats in går det alltså att jämföra upp till drygt 20 lånevillkor och välja det som passar bäst.

Teckna lånet

Något krav på att teckna lån hos någon av de långivare som gett förslag finns aldrig. En lånejämförelse kan alltså genomföras utan några förpliktelser. I det fall ett lån önskas tecknas sker detta via ”Mina Sidor” på låneförmedlarens hemsida.

Få pengarna utbetalda

Beroende på långivarens rutiner tar det olika lång tid innan pengarna betalas ut. Arcadia Finans anger på hemsidan att man kan få ”pengarna på kontot samma dag” men detta beror alltså på vilken långivare som väljs i jämförelsen.

 • Enkelt att ansöka om och jämföra lån
 • Jämförelse sker av Freedom Finance
 • Aldrig några förpliktelser

Avgifter och villkor

Arcadia Finans tar aldrig ut någon avgift av de som använder sig av deras tjänst. Detta i likhet med Freedom Finance som är det företag som genomför själva jämförelsen av lånevillkoren från bankerna. För låntagaren uppstår alltså aldrig någon kostnad.

Det finns inte heller någon skillnad på räntenivån mellan om Arcadia Finans används för att få ränteförslag eller om långivarna kontaktas själv. Exakt samma ränta kommer alltså att erbjudas oavsett kontaktväg med långivarna.

Denna tjänst bekostas av de långivare som samarbetar med Arcadia Finans. De betalar därmed en viss summa för att få möjligheten att vara med i jämförelsen.

 • Alltid gratis för låntagaren
 • Alltid samma ränta som om du kontaktat långivaren direkt
 • Alltid utan förpliktelser

Få hjälp via kundtjänst
Tjänsten som Arcadia Finans erbjuder är mycket fördelaktig att använda när privatlån ska jämföras och tecknas. Det är ett enkelt och gratis sätt att ställa långivarna mot varandra. Själva tjänsten får därmed mycket gott betyg. Deras kundservice håller däremot inte lika höga kvalité. Företaget går enbart att nå via mail och några öppettider på Kundservice anges inte. Men det är ändå inte något stort problem. Eftersom det är Freedom Finance som handlägger lånejämförelsen kan detta företag kontaktas vid frågor kring låneförmedling i allmänhet eller kring en specifik låneansökan. Freedom Finance är en av Sveriges äldsta och största låneförmedlare och nås exempelvis via telefon, mail eller chat.

Plus

 • Frågor kan ställas till Freedom Finance

Minus

 • Arcadia Finans nås enbart via mail

Låna trots betalningsanmärkning
När en låneansökan skicks in via Arcadia Finans kommer låneförmedlaren Freedom Finance att handlägga ansökan och genomföra en lånejämförelse. Detta företag samarbetar med över 20 olika långivare och av dessa finns ett par som godkänner lån även om låntagaren har betalningsanmärkning. Maximal lånesumma är däremot 125 000 kr och om medsökande finns på lånet är maximal lånesumma 150 000 kr. I det fall om låntagaren äger en villa eller bostadsrätt kan lånesumman höjas ytterligare. Om man har betalningsanmärkning får man räkna med en högre räntesats på lånet i jämförelse mot om betalningsanmärkning inte funnits. Kreditupplysning görs hos UC. Någon skuld får däremot inte finnas hos Kronofogden.

Plus

 • Jämför även långivare som godkänner betalningsanmärkningar
 • Höjd lånesumma om låntagaren äger villa eller bostadsrätt
 • Möjlighet att ha medsökande på lånet

Minus

 • Går ej att låna vid skulder hos Kronofogden

Krav för att ansöka om lån

För att en ansökan ska behandlas, och därmed lånejämförelse ske, krävs att följande grundkrav är uppfyllda: Låntagaren, och eventuell medlånetagare, måste minst vara minst 18 år
Inkomst måste finnas på minst 100 000 kr per år
Skuldsaldo får inte finnas hos Kronofogden

Vad är Arcadia Finans?

Arcadia Finans är en tjänst, vars syfte är att göra det enklare för konsumenter att snabbt och enkelt hitta den rätta finansieringslösningen. Via Arcadia Finans hittar du enkelt via en enda webbplats en kredit eller ett lån som passar just Dig.

 • Lån från 25 000 till 600 000 utan säkerhet
 • Motta låneerbjudanden från flera banker
 • Snabbt besked på din låneansökan

Kundservice öppettider

Måndag – Fredag 09:00 – 17:00

Kontaktuppgifter

Företagsnamn Arcadia Finans (Fin)/ Sv. Freedom Finance & AXO Finans
Adress Alvar Aallon Katu 5, FI-00100 Helsingfors
Telefon 010 551 7244
Email kundtjanst@arcadiafinans.se
Minsta lånebelopp:
25 000 kr
Största lånebelopp:
600 000 kr
Låneperiod:
1 år - 20 år
Ränta:
2,95-27,0 %
Ansök om lån
Åldersgräns:
18 år
Inkomst:
100 000 kr
Exempel:
Uppläggningsavgift: Från 0 kr. Administrationsavgift: Från 0 kr. Inkomstkrav: 100 000 kr. Kreditupplysning via UC. Upp till 35 ansluta långivare. Långivarnas ränta är rörlig, sätts individuellt och varierar mellan 2,95%-26%. Annuitetslån 500 000 kr på 15 år (180 avbetalningar). Nom.ränta: 5,91%. Eff. ränta: 6,09% per 2021-01-29. Totalt att betala 755 595 kr. Månadskostnad: 4 195 kr. Startavgift: 495 kr. Aviavgift: fr.0 kr/mån. Kreditupplysning hos UC.
Övriga krav: