Freedom Finance

Freedom Finance lanserades 1999 och var då en av de första låneförmedlarna i Sverige. De har sedan dess utvecklat sin tjänst och är idag en av de största låneförmedlarna på den svenska lånemarknaden. Företaget lånar inte ut pengar utan hjälper privatpersoner att jämföra räntenivåer och andra villkor hos ett stort antal olika banker. En jämförelse som är gratis och mycket enkel att genomföra. Med hjälp av Freedom Finance kan du snabbt jämföra bankernas räntor och hitta bästa alternativet. Detta oavsett om det handlar om billån, privatlån eller så kallat samlingslån.

Kort om tjänsten

Freedom Finance är troligtvis den låneförmedlare med längst erfarenhet av den svenska lånemarknaden. När företaget grundades 1999 hette det Bolåneservice men bytte namn till Freedom Finance år 2003. Målet har alltid varit att erbjuda privatpersoner jämförelser av bankers räntor helt kostnadsfritt. År 2017 samarbetade Freedom Finance med drygt 20 banker och kreditbolag. Det är dessa bolag som får möjlighet att ge låneförslag när en låneansökan kommer in via Freedom Finance. Hur många låneförslag som ges efter en lånejämförelse beror på önskat belopp, amorteringstid och personliga ekonomiska förutsättningar. Men med över 30 banker som jämförs idag, så är det ofta ett flertal olika låneförslag som presenteras. Detta är alltså en gratis tjänst som jämför räntor och villkor mellan bankerna. Du har aldrig något krav på dig att teckna ett lån även om du väljer att göra en jämförelse.

Plus

 • Låneförmedlare med längst erfarenhet av svenska lånemarknaden
 • Samarbetar med över 20 banker och kreditbolag
 • Aldrig något krav att lån måste tecknas

Minus

 • Tar kreditupplysning via UC (kan vara negativt för vissa låntagare)

Låneprocessen

Det tar inte mer än 3-4 minuter att skicka in en låneansökan till Freedom Finance för att på så vis få en lånejämförelse. På dess hemsida börjar du med att ange vilket lånebelopp som önskas och sedan under hur lång tid som amorteringen ska ske. Vid låneansökan presenteras då ”Ungefärlig månadsbelopp”. Det är däremot viktigt att komma ihåg att detta månadsbelopp enbart är ett exempel då räntenivån sätts individuellt och därmed både kan bli lägre och högre än vad detta exempel anger. När låneansökan är ifylld, och signerad via Bank-ID, tas en enbart en kreditupplysning via UC. Bankerna får sedan del av låneansökan och uppgifterna på kreditupplysningar. Detta ligger till grund till om de erbjuder lån eller inte. Genom att logga in på ”Mina sidor” på deras webbplats kan man se vilka långivare som får ta del av låneansökan och vilka som sedan har svarat och erbjuder lån. Utifrån de låneförslag som kommit in kan du sedan välja det som passar dig bäst beroende på ränta, amorteringstid osv. Du har däremot aldrig något krav på dig att teckna ett lån.

 • Enkel och snabb ansökningsprocess
 • Få personlig hjälp utan kostnad
 • Enbart en kreditupplysning

Avgifter och villkor

Några av de över 30 bankerna som Freedom Finance samarbetar med lånar ut pengar till personer med betalningsanmärkningar. Om de väljer att bevilja låneansökan beror delvis på hur många anmärkningarna är, hur gamla de är och orsak till dessa. Det är alltså möjligt att jämföra flera banker och teckna lån via Freedom Finance trots att man har betalningsanmärkning. I vissa fall kan det däremot krävas att du lämnar in kompletterande uppgifter som bevisar att ekonomin är bättre nu än när fick betalningsanmärkningen. Det är även högre grundkrav för att få dessa lån mot om du inte har någon anmärkning. (Se ”Krav för att ansöka” nedan)

Plus

 • Förmedlar lån trots betalningsanmärkningar
 • Jämför flera banker
 • Bra alternativ för att sänka lånekostnaden

Minus

 • Högre grundkrav

Kundservice

Freedom Finance har en chatfunktion på hemsidan där svar vanligtvis genom inom 60 sekunder. Det är mycket uppskattat om man har en enklare fråga kring tjänsten eller om frågetecken dyker upp när låneansökan ska fyllas i. Det går även att nå företaget via telefon på 0431-47 47 00. Detta under deras ordinarie öppettider vilka är måndagar-torsdagar 8-20, fredagar 8-17 samt lördag och söndag 10-15. I jämförelse med andra låneförmedlare har Freedom Finance därmed mycket bra öppettider och tillgänglighet gällande kundservice. Många av de vanligaste frågorna finns också att läsa under ”Frågor & Svar”. Önskar du komma i kontakt med Freedom Finance via mail är deras adress info@freedomfinance.se

Plus

 • Snabbt svar via chat
 • Generösa öppettider på supporten
 • Få hjälp via telefon med låneansökan m.m.

Minus

 • Saknar kontaktformulär på hemsidan

Utbetalningar

Behöver du pengarna idag, alternativ imorgon, är låneförmedlare inte det bästa alternativet. Det finns en stor fördel i att jämföra flera banker och därmed hitta billigaste alternativet men genom att anlita en låneförmedlare får man räkna med att utbetalning tar ett par dagar från att ansökan skickats in. Enligt Freedom Finance kan man räkna med att ha pengarna tillgängliga 3-5 dagar efter att skuldebrevet signerats. Väljs ett lån med digital signering av skuldebrevet sker utbetalning snabbast. En del banker och kreditbolag har däremot krav på fysisk signering vilket gör att skuldebrevet måste skickas ut till låntagaren, signeras och returneras. I detta fall tar det längre tid innan pengarna kan betalas ut.

Plus

 • Utbetalning 3-5 dagar efter underskrivet skuldebrev
 • Vanligt med signering via Bank-ID
 • Enkel utbetalningsprocess

Minus

 • Kan inte betala ut pengar inom 24 timmar

Krav för att ansöka

De krav som behöver vara uppfyllda för att Freedom Finance ska genomföra en lånejämförelse är dessa:

 • Du måste vara minst 18 år
 • Du måste ha en inkomst på minst 100 000 kr per månad
 • Du måste vara skriven på en fast bostad
 • Du får inte ha skuldsaldo hos Kronofogden
  Skuldfri hos kronofogden senaste 6 månaderna

Kom ihåg att chansen att få lånet beviljat ökar om det finns en medsökande till lånet. Som nämnts kan även personer med betalningsanmärkningar jämföra och teckna lån via Freedom Finance. Däremot är grundkraven något hårdare. Det som gäller är att:

 • Du har en årsinkomst på minst 110 000 kr
 • Du är minst 20 år och max 73 år
 • Du har inte skuldsaldo hos Kronofogden

[RÄNTEEXEMPEL]

Annuitetslån 10 år, 180 000:-, rörlig ränta 5,95 % (startavgift 0:- / aviavgift 0:-) ger effektiv ränta 6,11 %, totalbelopp 239 262:-, kostnad 1 994:-/mån (120 mån avbetetalning). Räntor 2020-02-15.
Individuell ränta 2,95–27,0% (effektiv ränta 2,99–29,90%). Återbetalningstid 1-20 år.

Om Freedom Finance

Freedom Finance är en av Sveriges ledande låneförmedlare. Freedom Finance jämför och tar fram låneerbjudanden från flera av landets ledande låneinstitut och banker och kan på så sätt förmedla lån med bästa möjliga villkor för varje kund och lånesituation. Freedom Finance kan erbjuda privatlån från 5 000 upp till hela 600 000 kr.

Tjänsten är helt kostnadsfri och kunden har alltid möjligheten att få tala med en av Freedom Finance erfarna lånehandläggare (även om låneansökan görs via Internet). Trots att Freedom Finance tar fram flera olika lånealternativ registreras endast en kreditupplysning hos UC.

– 17 års erfarenhet av förmedling av lån
– Helt fristående
– Endast en UC tas
– Tjänsten är helt kostnadsfri
– Jämförelse av fler än 30 banker och låneinstitut
– Tillgång till ett stort antal erfarna lånehandläggare
– Högsta betyg på Trustpilot. Se vad Freedom Finance kunder skriver om Freedom Finance: https://se.trustpilot.com/review/freedomfinance.se

Kundservice öppettider

Måndag – Söndag 00:00 – 23:59

Kontaktuppgifter

Företagsnamn Freedom Finance Kreditservice AB
Org. nr 556647-0737
Adress Polisgatan 4, 262 21 Ängelholm
Telefon 0431-47 47 00
Email info@freedomfinance.se

Lånevillkor

Lånebelopp 5,000 – 600,000 SEK
Lånets löptid 1 – 20 år
Ränta 2,95 – 27 %
Effektiv ränta 2,99 – 29,9 %
Ålderskrav 18 – 75
Räntefritt för nya kunder Nej
Godkänner betalningsanmärkningar Ja
Inkomstkrav 100,000 SEK
Uppläggningsavgift 0 SEK
Administrationsavgift 0 SEK
Minsta lånebelopp:
5 000 kr
Största lånebelopp:
600 000 kr
Låneperiod:
1 år - 20 år
Ränta:
2,95 - 27 %
Ansök om lån
Åldersgräns:
18 - 75 år
Inkomst:
100 000 kr
Exempel:
Uppläggningsavgift: 0 kr. Administrationsavgift: 0 kr. Inkomstkrav: 100 000 kr. Kreditupplysning via UC. Över 30 anslutna långivare. Annuitetslån 10 år, 180 000 SEK, rörlig ränta 5,95 % (startavgift 0 SEK / aviavgift 0 SEK) ger effektiv ränta 6,11 %, totalbelopp 239 262 SEK, kostnad 1 994 SEK/mån (120 mån avbetalning). Räntor 2020-02-15. Individuell ränta 2,95 till 27,0% (effektiv ränta 2,99 till 29,90%). Återbetalningstid 1-20 år.
Övriga krav: