Snabblån
# Långivare Lånebelopp Löptid Exempel: 3000 kr i 30 dagar Läs recension Ansök
1 Smspengar logo 1000 - 30000:- Flexibel Kreditkonto Smspengar Ansök
2 Lumify logotyp 2000 - 20000:- 1 mån / förläng räntefritt 30 dagar Lumify Ansök
3 Viaconto logotyp 1000 - 20000:- 3 - 38 mån 553:- Viaconto Ansök
4 ferratum 1000 - 45000:- 30 dagar / flexibel 99:- Ferratum Ansök
5 klicklån 10000 - 40000:- 1 - 7 år (lån från 10000:-) Klicklån Ansök
6 monetti 1000 - 20000:- Flexibel Två valmöjligheter Monetti Ansök
7 Credway logo 1000 - 30000:- Flexibel 65:- Credway Ansök
8 Loanstep 3000 - 25000:- Flexibel Gratis i 14 dagar Loanstep Ansök
9 Nanokredit logotyp 2000 - 25000:- 3 - 9 mån 870:- Nanokredit Ansök

Låna pengar snabbt

Alla kan vi behöva ett extra tillskott i kassan ibland, och visst är det tråkigt när oförutsedda utgifter drabbar en. Att låna pengar kan verka lite läskigt om man aldrig har gjort det förut. För en viss rädsla finns nog alltid att det ska drabba en hårdare än vad det hjälper. Så hur gör man då för att låna pengar på bästa sätt? Hur försäkrar man sig att det låneerbjudandet man använder sig utav är det mest fördelaktiga? Lyckligtvis är det ganska enkelt, särskilt om man använder en lista över bästa lån där man kan se snabblån med bäst ränta, återbetalningstid samt mer information om erbjudandet. Allt för att du ska hitta det billigaste lånet och kunna låna pengar snabbt på bästa sätt.

Om man behöver låna pengar snabbt

Så vad gör man då om man behöver låna pengar snabbt? Lånet kallas snabblån, och som namnet antyder så går det fort att låna pengar när man tar ett snabblån. Ett snabblån är alltså ett lån som generellt sett har en kort återbetalningstid, går snabbt att ansöka om och det går snabbt att bli godkänd eller nekad. Oftast tar du dessa snabblån online via nätet, allt för att det ska gå så smidigt och enkelt som möjligt när man vill låna pengar.

Att låna pengar kan se ut på olika sätt. Förr i tiden var det vanligt att man traditionellt gick till banken, bokade in ett möte sen förklarade sin situation och hoppades på att få ett lån beviljat. Oftast var lånen till för större inköp såsom hus eller bilar.

Nu för tiden däremot så har det blivit mer och mer vanligt med dessa så kallade snabblåneföretag. Där kan man istället låna pengar mycket snabbare fast lite lägre belopp. Oftast är det upp till 25 000 kronor som gäller. Men det finns även snabblån på 30000 kronor eller mer för dig som vill låna pengar snabbt.

Alla dessa lån ska tecknas med största möjliga eftertanke för att undvika eventuella problem i framtiden.

Lån och återbetalning

När man vill låna pengar via så kallade snabblån så brukar återbetalningsmodellerna se lite olika ut beroende på vart man vänder sig. Faktorer såsom hur stort belopp man lånar och vilken typ av lån det är påverkar också hur dyrt lånet blir. Till exempel vanligt lån eller P2P lån brukar ha olika villkor samt avtal. Därmed så kan också priserna skilja sig.

För att låna pengar snabbt och till ett rimligt pris är det därför viktigt att väga de olika alternativen som marknaden erbjuder. Det är viktigt att inte förhasta sig, utan räkna på alla faktorer för att kunna skapa en säker och stabil återbetalningsplan. För det är just det, återbetalningen, som är så otroligt viktig. Det säger kanske sig själv att man ska betala tillbaka lånet, men tyvärr existerar det fall med människor som lånar över sin förmåga. Då är det viktigt att ingripa tidigt.

En bra återbetalningsplan består av att noggrant läsa villkoren. Oftast brukar det vara så att man måste betala igen lånet inom 30, 60 eller 90 dagar. För att kunna göra det är det viktigt att göra en kalkyl och räkna på ens ekonomi innan man tar lånet. Med andra ord; låna pengar bör man enbart göra med en trygg återbetalningsplan formulerad för sig själv i förväg.

Billigare lån online

När du har jämfört olika lån online så kommer du märka ganska snabbt att det faktiskt går att låna pengar billigt med hjälp av snabblån. Det har länge funnits missuppfattningar om att snabblån är överdrivet dyra och kostsamma.

Men sanningen är att om man slår ut räntan mot på hur lång tid man har på sig att betala igen lånet, och jämför det med vanliga traditionella lån hos banken. Så märker man rätt snabbt att den effektiva räntan och därmed kostnaderna för lånet inte skiljer sig så mycket åt.

Alla kan vi alltså behöva ett extra tillskott i kassan ibland. Och även om du aldrig har lånat pengar tidigare och tycker att det känns lite läskigt hoppas vi ovanstående material ska kunna göra dig lite tryggare.

För med rätt planering är det faktiskt rätt så smart att kunna låna pengar med hjälp av smidiga snabblån. Inte sant?

Låna pengar direkt

Jämför online innan du lånar pengar

Att jämföra lån är ingen konst, tvärtom – det är någonting som nästan alla gör innan de börjar låna pengar. För visst är det viktigt att se sig om för olika erbjudanden innan man godtar första bästa. Annars finns det alltid en risk att lånet blir dyrare än vad man tänkt sig.

Så vad ska man tänka på när man jämför lån på nätet? Bara för man vill låna pengar snabbt finns det ingen anledning att förhasta sig i att jämföra, men några smarta punkter att tänka på är bland annat;

  • Kolla på avgifter för försenade inbetalningar. Exempelvis påminnelseavgifter, räntor m.m.

  • Kolla på den effektiva räntan eller månadskostnader

  • Återbetalningstid, när ska lånet vara tillbakabetalt exempelvis

  • Undersök möjligheter till förlängning av lån

  • Läs omdömen från andra som också har använt sig av samma snabblån som du funderar på. Det finns gott om hemsidor på nätet där man kan få reda på bra information om trovärdigheten hos ett företag.

  • Eventuella specialerbjudanden. Exempelvis avgiftsfria smslån första gången man lånar pengar. Eller andra typer av billiga snabblån.

Att tänka på som låntagare

Som du märker är det en del olika faktorer och parametrar man som låntagare kan behöva tänka på. Tillsammans skapar dom en bra helhetsbild av lånet du ska ta. Med andra ord att jämföra lån är otroligt viktigt för att skapa en trygg och stabil lösning på en tillfällig ekonomisk svårighet eller kris.

Fördelen med att använda sig av ett snabblån via privata kreditinstitut och aktörer är att processen för att låna ofta är betydligt enklare och mindre byråkratisk sen hos banker. Det är av just den anledningen som det också går så bra att låna pengar snabbt, och lite av det som affärskonceptet bygger på. Att avgifterna kan vara marginellt dyrare är helt enkelt någonting man får uppoffra om man snabbt, säkert och ansvarsfullt vill låna pengar billigt och snabbt. Annars är det bättre om man söker sig till andra långivare än just snabblåneföretagen.