Ferratum Business

”Ferratum Business är en ny typ av företagslån för dig som behöver kapital snabbt. Nya investeringar, oförutsedda utgifter, nyanställningar eller expansion är några av de anledningar som kunder väljer att vända sig till Ferratum Business. Hos Ferratum kan du låna mellan 20 000 SEK upp till 1 000 000 SEK med mellan 6 till 12 månaders återbetalningstid. Räntorna som sätts är individuellt och beror på ditt företags ekonomi samt årsomsättning.”

Prissättningen

  • 020 018 00 20

Vilken ränta du får är högst beroende av ditt företags ekonomi samt storleken på lånet. Ferratum erbjuder ett prisexempel med ungefärliga prismodeller på deras hemsida att använda som referens. För att få veta exakt kostnad så måste man emellertid ansöka om ett lån. Värt att nämna är att en uppläggningsavgift på 2.5% tillkommer på alla nya lån.

Beslutsunderlag

Ferratum Business baserar sitt beslutsunderlag på en rad faktorer där framförallt kassaflöde (transaktionshistorik) tas till hänsyn istället för enbart kreditpoäng som hos många andra långivare. Ytterligare krav för kvalificering är årsomsättning på minst 750 000 SEK samt minst 2 år gammalt bolag. Exakta villkor finns på Ferratum Business hemsida.

Hastighet

Ferratum Business har som målsättning att tiden från färdig ansökan till utbetalning ska vara mindre än två dagar. Kom ihåg att du alltid har rätt att handlägga med en lånespecialist hos Ferratum Business över telefon vid frågor. Till skillnad från vanliga banker ger Ferratum Business ”svar på minuter, inte veckor” om man får tro deras egna ord.

Ytterligare information

Ferratum Business riktar sig till svenska småföretagare som har svårt att få lån via de traditionella vägarna. När andra banker säger nej försöker istället Ferratum säga ”ja”. Ferratum har sin fokus i huvudsak på bland annat bekvämlighet och hastighet. Att ansöka om lån är en väldigt förenklad process hos Ferratum Business och detsamma gäller beskeden man får. Handläggningar behandlas snabbt.

Företaget är en del av Ferratum Group som finns representerade i över 25 länder samt noterade på frankfurt börsen. För dig som söker en seriös långivare med erfarenhet kan därför Ferrarum Bank vara ett lämpligt alternativ. Ferratum är en av inte allt för många långivare som erbjuder företagslån utan säkerhet.

Avgifterna framgår tyvärr inte på hemsidan utan det krävs att man ansöker om ett lån för att få ett exakt lånerbjudande. De prisexempel som du hittar på hemsidan är riktlinjer snarare än exakta mått (vilket är värt att notera). Att ansöka om lån är emellertid helt gratis och går fort. Allt som allt är Ferratum Bank en förhållandevis modern låntjänst som får ett gott betyg.

Vad avgör godkännande?

För att få sitt lån godkänt så krävs det som tidigare nämnt att man uppfyller vissa grundkrav på ålder av bolaget samt exempelvis årlig omsättning. Eftersom Ferratum enbart fokuserar på utlåning till småföretag så tas beslut på andra grunder än hos traditionella banker. I klartext innebär det dock att ditt företag förutsätts ha en god ekonomi samt åtminstone 750 000 SEK i årsomsättning. Ditt kassaflöde tas även i beräkning.

När du ansöker om ett lån hos Ferratum Business så får du hjälp av en lånhandläggare som vägleder dig genom hela processen. Detta är en utmärkt service där du samtidigt får utrymme att ställa frågor som kanske inte besvaras på hemsidan. Efter du är klar med ansökan så behandlas godkännande snabbt och effektivt på under 2 dagar. Vid eventuellt godkännande får du pengarna utbetalt inom 24 timmar.