I Sverige finns ett flertal låneförmedlare som hjälper privatpersoner, helt gratis, att jämföra lån från flera olika banker. Utöver det finns det företag som samarbetar med dessa låneförmedlare varav Leta Lån är ett. Leta Lån har ett samarbete med Lendo vilket betyder att låneansökningar som kommer in via Leta Lån kommer att behandlas av Lendo. Fördelen är därmed att de som jämför lån via denna tjänst får en lånejämförelse genomförd av en av Sveriges äldsta och mest etablerade låneförmedlare. Via Leta Lån kan man jämföra lån från över 20 banker och på belopp mellan 5 000 kr och 500 000…

Recension av Leta Lån

Räntor och kostnader
Ansökningsprocess
Utbetalningar
Villkor och krav
Rykte

Bra

Till ansökan:

Ansök Direkt
Leta Lån

I Sverige finns ett flertal låneförmedlare som hjälper privatpersoner, helt gratis, att jämföra lån från flera olika banker. Utöver det finns det företag som samarbetar med dessa låneförmedlare varav Leta Lån är ett.

Leta Lån har ett samarbete med Lendo vilket betyder att låneansökningar som kommer in via Leta Lån kommer att behandlas av Lendo. Fördelen är därmed att de som jämför lån via denna tjänst får en lånejämförelse genomförd av en av Sveriges äldsta och mest etablerade låneförmedlare.

Via Leta Lån kan man jämföra lån från över 20 banker och på belopp mellan 5 000 kr och 500 000 kr.

Jämför flera banker
Få flera erbjudanden
Ansök direkt

Om Leta Lån

Varför Leta Lån?

I Sverige finns ett mycket stort antal banker och kreditbolag som erbjuder privatlån. De skiljer sig bland annat på lånebelopp, amorteringstid, räntenivå och uppläggningsavgift. En del kreditbolag vänder sig främst mot personer som vanligtvis har svårt att få lån – andra kräver mycket god ekonomi för att låna ut pengar.

Som privatperson kan det därmed vara svårt att hitta rätt i djungeln av olika kreditbolag och låneavtal. Men samtidigt är det mycket viktigt att jämföra bankerna och deras räntenivåer. Det är denna jämförelse som Leta Lån gratis hjälper till med.

Leta Lån samarbetar med Lendo - som är Sveriges mest etablerade låneförmedlare. Via hemsidan Letalån.se kan en låneansökan skickas in. Den behandlas sedan av Lendo som ser till att över 20 banker får tillgång till ansökan.

Genom en enda ansökan via Leta Lån sker alltså en låneansökan hos över 20 banker. Tack vare det får man en snabb jämförelse över deras räntenivåer och kan välja bästa alternativet.


Plus

 • Få låneförslag från över 20 banker

 • Lånejämförelsen sker av Lendo

 • Enkel väg att hitta bästa privatlånet

Minus

 • Mycket liten FAQ

Så lånar du pengar

Den tjänst som Leta Lån erbjuder via sin webbplats är mycket enkel att använda, alltid gratis och helt utan förpliktelser. I korthet innebär den att en låneansökan skickas in och att låneerbjudanden sedan kan presenteras från flera olika banker inom ett dygn.

Att använda sig av Leta Lån innebär därmed att man snabbt och smidigt jämför flera bankers och kreditbolags räntor så att lånekostnaden kan hållas nere.

1. Fyll i lånebelopp och amorteringstid på hemsidan

2. Ange personnummer, telefonnummer, e-post och signera ansökan

3. En kreditupplysning sker via UC

4. Bankerna tar del av kreditupplysning och låneansökan

5. Bankerna svarar med eventuella låneförslag inom ett dygn

6. Lånet tecknas hos den bank som ger bäst avtal

Det finns alltså tydliga fördelar med att använda Leta Lån istället för att kontakta flera banker på egen hand. Framförallt handlar det om att denna väg är snabbare och smidigare. Dessutom sker enbart en kreditupplysning även om ansökan behandlas av flera banker.


Plus

 • Enkelt sätt att jämföra räntor

 • Gratis – Inga förpliktelser

 • Snabbare än att kontakta alla banker själv

Minus

 • Ingen

Samma som Lendo

Leta Lån är en tjänst som är utvecklad i samarbete med Lendo. Det betyder i korthet att de låneansökningar som skickas in via Leta Lån kommer att hanteras av Lendo. Det är därmed Lendo som genomför kreditupplysning, kontaktar samarbetande banker och sedan presenterar låneförslag för den person som genomfört låneansökan.

Fördelen med att söka lån med hjälp av Leta Lån är att Sveriges största låneförmedlare, Lendo, alltså genomför jämförelsen. Därmed får låntagaren även ta del av de fördelar som Lendo har. De låneförslag som presenteras av Leta Lån är alltså exakt samma som låntagaren hade fått om en lånejämförelse skett via Lendos hemsida.


Plus

 • Samarbetar med Sveriges största låneförmedlare

 • Stort antal banker och kreditbolag blir jämförda

 • Aldrig några förpliktelser

Minus

 • Mindre information på hemsidan än Lendo

Få hjälp via kundtjänst

Även om Leta Lån kan nås både via telefon och via mail så får de något sämre betyg kring deras kundservice. Längst ner på sidan hittas kontaktuppgifterna men det framgår inte vilka tider som kundservice har öppet. Det går inte heller att nå företaget via kontaktformulär, Facebook eller Twitter. I jämförelse mot andra låneförmedlare är det alltså något krångligare att kontakta Leta Lån.

De som har frågor kring tjänsten kan däremot välja att kontakta Lendo. Detta eftersom det är Lendo som genomför lånejämförelsen. Läs mer om Lendo i recensionen av företaget.


Plus

 • Nås via telefon eller mail

 • Lätt att hitta kontaktuppgifterna

 • Lendo kan kontaktas vid behov

Minus

 • Få kontaktvägar

 • Öppettider anges inte

Betalningsanmärkningar

När Leta Lån får in en låneansökan tar de en kreditupplysning via UC och skickar sedan all information till de be banker och kreditbolag som de samarbetar med. Av de över 20 banker som de samarbetar med finns ett par aktörer som även ger lån till personer som har betalningsanmärkningar. Vissa tillåter även att låntagaren får ha flera anmärkningar.

Det är alltså möjligt att göra en lånejämförelse och hitta lägre ränta via Leta Lån för de som har betalningsanmärkningar. I detta fall får man däremot räkna med att färre låneförslag kommer att presenteras. Detta eftersom majoriteten av de kreditbolag som samarbetar med Leta Lån inte tillåter betalningsanmärkningar.


Plus

 • Lånejämförelse trots betalningsanmärkning

 • Finns kreditbolag som tillåter flera anmärkningar

 • Lätt att jämföra och hitta bättre räntevillkor

Minus

 • Relativt få aktörer kommer ge låneförslag

Krav för låneansökan hos Leta Lån


Vem som helst kan skicka in en låneansökan till Leta Lån och därmed be dem göra en lånejämförelse. Detta alltid utan att någon kostnad uppkommer. För att jämförelsen däremot ska genomföras krävs följande:

Vid lån upp till 30 000 kr

 •  Du måste vara över 18 år
 • Du måste vara skriven samt folkbokförd i Sverige
 • Du måsta ha en fast inkomst. Inkomsten ska då komma från arbete/pension
 • Du måste ha en inkomst på minst 110 000 kr brutto per år

Vid lån på över 30 000 kr

Det som tillkommer om lånet ska vara över 30 000 kr är att:

 • Du ska varit skuldfri hos Kronofogden sedan minst 6 månader
Så mycket kostar lånet