Företagslån

Du kan ansöka om företagslån hos en rad olika långivare i Sverige. Företagslån kan användas för att finansiera allt från inköp till marknadsföring eller andra typer av expandering av verksamheten. Jämför kostnaderna och se till att skicka in en komplett ansökan för att kunna räkna med ett snabbt besked.

Jämför alla företagslån 2023

 • Lånebelopp
  10 000 - 10 000 000 kr
  Ränta
  2,95-9,95 %
  Löptid
  1 - 60 månader
  Åldersgräns
  18 år
  • Låneförmedlare
  • Endast 1 UC
  • Gratis & ej bindande
  • Få svar inom 24h
  Visa mer info
  Exempel: Endast en kreditupplysning via UC. Individuell ränta. Beslut baseras på kassaflöde.
 • Lånebelopp
  20 000 - 3 500 000 kr
  Ränta
  1 - 2,9 %
  Löptid
  2 mån - 3 år
  Åldersgräns
  18 år
  Visa mer info
  Exempel: Kreditupplysning via UC. Individuellt. Beslut baseras på kassaflöde.
 • Lånebelopp
  50 000 - 5 000 000 kr
  Ränta
  Från 2,95 %
  Löptid
  6 mån - 5 år
  Åldersgräns
  18 år
  • Låneförmedlare
  Visa mer info
  Exempel: Kreditupplysning via UC. Individuellt. Beslut baseras på kassaflöde.
 • Lånebelopp
  10 000 - 15 000 000 kr
  Ränta
  3,9 %
  Löptid
  2 mån - 5 år
  Åldersgräns
  18 år
  • Utan UC
  Visa mer info
  Exempel: Kreditupplysning via Creditsafe. Exempel: Individuellt. Beslut baseras på kassaflöde.
 • Lånebelopp
  10 000 - 30 000 000 kr
  Ränta
  Individuell %
  Löptid
  1 mån - 5 år
  Åldersgräns
  18 år
  • Betalningsanmärkning
  • Låneförmedlare
  Visa mer info
  Exempel: Kreditupplysning via UC. Individuellt. Beslut baseras på kassaflöde.
 • Lånebelopp
  10 000 - 2 000 000 kr
  Ränta
  Fast %
  Löptid
  1-18 månader
  Åldersgräns
  18 år
  Visa mer info
  Exempel: Ingen kreditupplysning via UC på dig som privatperson. Kreditupplysning via UC om du ansöker med ett aktiebolag. Individuellt. Beslut baseras på kassaflöde.
 • Lånebelopp
  25 000 - 60 000 000 kr
  Ränta
  6 %
  Löptid
  1 mån - 5 år
  Åldersgräns
  18 år
  Visa mer info
  Exempel: Kreditupplysning via UC. Individuellt. Beslut baseras på kassaflöde.

  Jämför och välj bästa företagslånet

  Här hos oss så har vi samlat Sveriges bästa företagslån från olika långivare på en och samma sida. Samtliga långivare som du kan hitta här hos oss står under kontroll av svenska Finansinspektionen, vilket också gör att du som är i behov att låna pengar till företag alltid kan känna dig trygg och säker.

  Genom att du också finner allt du behöver veta på en enda plats här hos oss så kan du enkelt och smidigt jämföra marknadens bästa företagslån och långivare.

  När du jämför lån till företag så får du också riktigt goda chanser att få ett bra företagslån till en lägre räntekostnad. Dessutom så sparar du också gott om tid då du slipper ödsla onödig kraft och tid på att leta efter all denna information själv.

  Ett tips kan vara att anlita en låneförmedlare så sparar du mycket tid och får förslag på flera olika företagslån som du enkelt kan jämföra. Dessutom tas det bara en kreditupplysning vilket är ytterligare en fördel.

  Bästa och billigaste företagslånet

  Genom att välja det bästa företagslånet för dina behov kan du säkerställa att du gör rätt. Vissa företag ställer högre krav på hur återbetalningsplanen ser ut snarare än kostnaden. Andra sätter räntor och avgifter i främsta rummet. Ta reda på vad som är viktigast för ditt företag och väl sedan det mest passande eller billigaste lånet.

  Företagslån för etablerade och nystartade företag

  Ett företagslån är ett lån till företag för dig som antingen redan är företagare eller för dig som är på väg att starta upp som nyföretagare. Lån till företag är också en av de allra mest förmånliga lånetyperna som finns i Sverige idag.

  Låna pengar för att starta företagAtt behöva låna pengar till företag är väldigt vanligt och där behovet kan bero på en eller flera olika anledningar. Vanliga anledningar att behöva lån till företag kan exempelvis gälla när du som företagare växer med ditt företag och vill investera i nya produkter, maskiner, lokaler, marknadsföring eller när du behöver nyanställa personal.

  Som företagare så vill man inte känna sig begränsad när man vill framåt för att expandera sin verksamhet och när man vill nå sina uppsatta mål. Man vill heller inte att konkurrenterna ska springa om och då måste investeringen ofta ske omgående för att inte en möjlighet ska gå förlorad. I dessa exempel och i många situationer därtill så är ofta ett förmånligt företagslån en mycket bra investering i ditt företag.

  Nystartade bolag kan behöva låna för att komma igång

  För helt nya företagare så är det inte ovanligt att ansöka om företagslån när saker är i ett uppstartsläge och det visar sig att kostnaderna är större än vad man först trodde. Steget till att bli företagare kräver mycket research och hårt arbete, något som inte är gjort över en dag utan som är en process under längre tid. Även här så kan dock saker och ting ske snabbt och där ett lån till företag kan vara den bästa vägen att gå för att inte låta en affär gå förlorad och som sedan kanske aldrig mera kommer igen.

  Lån till företag utan säkerhet

  När du vill låna pengar till företag så kan du välja att ansöka om detta hos en långivare utan säkerhet eller med säkerhet. Ett lån till företag utan säkerhet innebär att långivaren eller banken inte kommer att ha någon pant för lånet. Här är det oftast bäst att ansöka som privatperson om ett vanligt privatlån och där du som företagare sedan investerar privatlånet i ditt företag så som du anser vara nödvändigt.

  I detta fall så blir det din kreditvärdighet som blir avgörande hur fördelaktigt lånet kan bli. En god kreditvärdighet kommer att ge dig lägre räntekostnad och högre belopp att låna.

  Affärspartners eller en borgensman kan ge lägre ränta

  En annan möjlighet som också kan ge bättre lånevillkor är om du har en eller flera affärspartners där ni kan ansöka om lånet gemensamt. Här minskar risken för långivaren att de inte ska få sina pengar tillbaka då ni är flera som ska betala tillbaka lånet och lånevillkoren kan som oftast också bli fördelaktigare.

  Om du inte har någon affärspartner så kanske du istället kan ha en eller flera borgensmän som garanter för ditt lån. En borgensman är en person som går i god för dig där de intygar att du kommer att kunna klara av att betala tillbaka lånet så som du och långivaren kommit överens om.

  En eller flera eventuella affärspartners eller borgensmän kommer att vara betalningsansvariga om du själv inte kommer att kunna betala ditt lån.

  Så ansöker du om ett lån till företag utan säkerhet

  Man ansöker om lån till företagetFöretagslån är en låneform utformad för att möta företags behov av olika slags finansiering. Kanske driver du ett nystartat aktiebolag som behöver investera i nya maskiner. En vanlig anledning till att företag behöver nytt kapital är marknadsföring. Låna pengar till låg ränta och välj den långivare som passar ditt företag bäst.

  Ett lån till företag utan säkerhet ansöker du också om online genom att välja en bra långivare här hos oss. Du behöver alltså inte boka ett eller flera möten på olika bankkontor för att diskutera ditt lån och för att ansöka om det.

  Du ansöker enkelt om ett företagslån via din dator, surfplatta eller mobil och du får som oftast svar omgående på din ansökan. Om du får ditt lån beviljat så får du som oftast dina pengar utbetalda inom några timmar eller som längst inom ett par bankdagar.

  När du ansöker om ett lån till företag utan säkerhet så behöver du heller inte precisera för långivaren vad du ska använda ditt lån till. Det är här alltså helt och hållet upp till dig själv som företagare att använda lånet till det som du anser att ditt företag behöver investera i.

  Låna mindre summor till företaget

  Att ta mindre lån till företag är mycket enklare och snabbare. Olika kreditbolag som specialiserat sig på mindre belopp till företag är Froda, Approva, Opr och Capital Box som du kan teckna lån hos på denna sida. Lånebeloppet är från 10 000 kr och upp till 2 000 000 kr beroende på långivare. Även amorteringstiden är kort då lånet läggs upp på 1 till 24 månader.

  Ett kort lån kan vara lämpligt för företag som bara behöver ett nytt kapital för att komma igång med sin verksamhet. När beloppen är mindre och amorteringstiden kortare ställs ofta också lägre krav. Därför erbjuder idag några olika aktörer kreditlösningar som inriktar sig på just detta. Almi tipsar mer om detta.

  Andra möjliga lånelösningar

  Privatlån. Som exemplet med låneföretagen ovan visar är räntesatsen relativt hög för dessa lån. Detta om företag inte har en lång och stabil ekonomisk historia att visa upp för banken. Ett alternativ kan vara att teckna ett blancolån som privatperson. I detta fall står låntagaren som garant för lånet och inte företaget. Samtidigt ska sägas att många av de kreditföretag som lånar ut mindre summor. Företag son kräver att någon från låntagaren även är personligt ansvarig för lånet.

  Lån till företag med säkerhet

  Företagslån kan kräva mycket förberedelserEtt lån till företag med säkerhet är en av de allra förmånligaste lånetyperna som finns på den svenska marknaden. När en bank eller en långivare beviljar dig ett lån med säkerhet så innebär det även att de kommer att ha fysisk utrustning eller en lokal/fastighet som sin säkerhet för lånet.

  Här är ofta panten/säkerheten den eller de sakerna som du önskar köpa för lånet. Ett tydligare exempel på detta kan vara när du behöver köpa ny utrustning till ditt företag. Här kan långivaren ta den nya utrustningen som säkerhet för lånet och i gengäld kan de erbjuda dig ett förmånligare lån med lägre räntekostnad.

  Hur lång återbetalningstid du kan ha på lånet är helt beroende på hur mycket utrustningen är värd. En datorutrustning ger en kortare återbetalningstid eftersom de har en kort livslängd medan tryckpressar som kan kosta många miljoner och användas under lång tid ger en möjlighet till lång återbetalningstid på lånet.

  Med företagslån med säkerhet så har långivaren laglig rätt att ta utrustningen i beslag och att sälja denna om du inte klarar av att betala av ditt företagslån som överenskommet.

  Så ansöker du om ett lån till företag med säkerhet

  Ett företagslån med säkerhet ansöker man oftast om på plats hos sin bank genom ett eller flera personliga möten. Här gäller oftast lånebeloppet betydligt större summor än vid lån till företag utan säkerhet och ofta så ansöker man här om lånet med en eller flera affärspartners och/eller som aktiebolag eller handelsbolag. Allt detta kräver också betydligt mera förberedelse och noggrannhet från din/er sida då långivaren också kommer att kräva betydligt större inblick i företaget.

  För att vara så förberedd som du bara kan vara och för att öka dina chanser för att få ett företagslån så skriv ned:

  • Din affärsidé. Skriv ned din affärsidé i detalj, visa att din affärsidé är realistisk och uppnåbar. Visa hur du ska gå tillväga från start med din affärsidé och hur du ska omsätta den i faktiska betalande kunder.
  • Din affärsplan. En hållbar och bra affärsplan är A och O i ditt företag och kan se ut på olika sätt. En affärsplan bör innebära detaljerade beskrivningar om din affärsidé, om dig själv som företagare, den produkt eller den tjänst du ska sälja, hur marknaden är och de potentiella kunderna ser ut, vad finns det för konkurrens, hur ska PR och marknadsföring göras, vilken företagsform du ska ha, vilken lokal ska du bedriva verksamheten i och vilken utrustning ska användas, när ska verksamheten vara igång med mera. En SWOT- analys (Strength, Weaknesses, Opportunities, Threats) som är en sammanställning om vilka styrkor, svagheter, möjligheter och hot som finns för din verksamhet är också bra att ha förberett.En väldigt stor del i affärsplanen är också din budget. Din budget ska innehålla en resultatbudget (Uppskattade kostnader och intäkter per år), en likviditetsbudget (En plan för kassaflödet i din verksamhet), en kapitalberäkning (En uppskattning på hur mycket kapital som du behöver ha för din verksamhet). Att göra en affärsplan kan låta svårare och omständligare än vad det i själva verket är. Om du inte vet hur du ska börja med din affärsplan så kan du hitta flera bra gratismallar online för detta, tex. På Almis hemsida, almi.se.
  • Företagets resurser. Skriv ned vilka resurser ditt företag har. Finns det exempelvis ett varulager, maskinutrustning eller annan dyrbar utrustning, om en ägd lokal/fastighet finns, transportmedel som bilar, lastbilar, släp med mera, om långvariga kontraktsorder med säkrade inkomster finns i företaget på sikt från en eller flera olika kunder. Finns detta eller annat i företaget som har ett värde, skriv ned allt detta i detalj. Detta minskar långivarens risk att bevilja dig ett företagslån och ökar samtidigt dina chanser att få ett lån till bra villkor.
  • Revisor. Att kunna uppvisa för en långivare att man får professionell hjälp med sin ekonomi av en revisor är alltid bra. Detta visar också för långivaren att din verksamhet har god en ekonomi, trygghet och stabilitet. Även detta ökar dina möjligheter till ett bra lån.
  • Aktier. Kan du lämna aktier i ditt bolag som pant för ditt lån så ökar också möjligheterna till ett bra företagslån. Detta är dock vanligare bland större företag.
  • Affärspartner eller borgensman. Finns en eller flera affärspartners och/eller borgensman/borgensmän för lånet så ökar detta möjligheterna till ett bra företagslån. Här minskar också långivarens risk och en förmånligare lån kan oftast erbjudas. Var som alltid dock uppmärksam på att det är din eventuella affärspartner/affärspartners som tvingas återbetala lånet om du själv inte klarar av att uppfylla din del av avtalet. Detsamma gäller om du har en eller flera borgensmän för ditt företagslån, klarar du inte av att återbetala lånet som kommer dessa att behöva betala lånet i ditt ställe.

  Vanliga frågor och svar om företagslån!

  Kan man använda ett företagslån till vad man vill i företaget?

  Ja du kan använda ett företagslån till det du anser vara bäst för ditt företag. Här behöver man dock särskilja på lån till företag utan säkerhet där långivaren inte kommer att lägga sig i hur du investerar ditt lån. Ett större lån med säkerhet kan du dock behöva visa för långivaren att du faktiskt har investerat i det som du även har angivit i din låneansökan.

  Vilka olika företagsformer kan få låna pengar till företag?

  Det finns inga begränsningar i Sverige att du måste ha en särskild företagsform för att kunna bli beviljad ett företagslån. Alla företagsformer är alltså välkomna att ansöka om företagslån.

  Kan man bli beviljad ett lån till företag även om man har en betalningsanmärkning?

  Ja det är möjligt att få lån till sitt företag även om man skulle ha en betalningsanmärkning. Du hittar flera långivare här hos oss som kan bevilja dig detta. Det kan dock ställa andra krav på dig och ditt företag som exempelvis en god ekonomisk stabilitet. Det kan också innebära en högre räntekostnad och en lägre lånesumma. Jämför dessa långivare hos oss på förhand och ansök till dom som du kan få bäst lånevillkor hos.

  Vad innebär factoring till företag?

  Factoring innebär när ett företag antingen belånar eller säljer sina kundfakturor. När man använder sig av factoring så överlåter man istället kundfakturorna till ett factoringbolag som i sin tur betalar ut viss del av fakturabeloppet till företaget. Huvudfördelen med factoring är att ett företag snabbt kan öka likviditeten i företaget genom att man slipper att vänta på att kunden ska betala sin faktura.

  Finns det lån företag utan UC?

  Ja det finns det, du hittar flera lån företag som inte använder sig av UC/Upplysningscentralen här hos oss. Som alltid så är det bra att vara medveten om att lån företag utan UC inte betyder att någon kreditupplysning inte kommer att göras överhuvudtaget. En kreditupplysning måste alltid göras enligt svensk lag och där lån företag utan UC istället innebär att långivaren gör sina obligatoriska kreditupplysningar hos något av Sverige övriga kreditupplysningsföretag än just hos UC.

  Kan ett företags lån, d.v.s. redan befintliga lån, vara avgörande om man kan få nytt lån?

  Ja det kan det vara, en långivare kommer alltid via en sedvanlig kreditupplysning se till den totala summan av ett företags lån som redan är existerande. Kan du ändå visa upp en god ekonomi och stabilitet i ett vinstdrivande företag så kommer du ändå ha mycket goda möjligheter att få ett ytterligare företagslån till bra villkor.

  Hur stort lån till mitt företag kan jag få?

  Det som avgör hur stort lån till företag som du kan bli beviljad avgörs dels av din kreditvärdighet och om det finns någon säkerhet för lånet eller inte. En avgörande faktor kan också vara om det finns en affärspartner och/eller en borgenär på lånet. Du hittar långivare på vår hemsida som kan erbjuda företagslån från några tusenlappar och upp till flera miljoner kronor.

  Vad är de största fördelarna med att använda sig av en låneförmedlare för företagslån?

  De största fördelarna med att använda sig av en låneförmedlare är dels att de kommer att ta in flera olika låneerbjudanden från olika långivare för dig att ta ställning till. Trots att du får flera olika erbjudanden att välja mellan så tas också endast en enda kreditupplysning. Att endast en enda kreditupplysning tas är betydligt bättre för din kreditvärdighet än om du skulle skicka in flera enskilda ansökningar själv och då en kreditupplysning i sådana fall skulle tas för varje enskild ansökan.

  Kan man samla flera företagslån hos en enda aktör?

  Ja det är möjligt. Det kommer som oftast krävas att du kan uppvisa en god kreditvärdighet, att företaget har flera värdefulla resurser att sätta som pant och/eller att ditt företag kan uppvisa en god ekonomisk stabilitet.

  Kan alla som vill starta ett företag ansöka om företagslån?

  De allra flesta kan ansöka om ett lån till företag som nyföretagare men som alltid så varierar villkoren från långivare till långivare, ofta gäller samma grundkrav som vid andra lånetyper. Vanliga grundkrav är att du är minst 18 år fyllda och att du är en svensk medborgare som är folkbokförd i Sverige. Du kommer också att behöva uppvisa en årsinkomst som långivaren godkänner och du får heller inte ha någon anmärkning hos Kronofogdemyndigheten.

  Att jämföra långivare här hos oss som erbjuder företagslån är det absolut bästa du kan göra. Genom att jämföra dessa långivare mot varandra så kommer du också ha bäst möjligheter att först och främst få det lån som du är ute efter. När du jämför företagslån hos oss så har du också bäst möjligheter att få ditt företagslån till en så billig kostnad som möjligt, d.v.s. till en så låg räntekostnad som möjligt.