Jämför kreditkort och hitta bästa kreditkortet

Här hittar du de bästa kreditkorten för den svenska marknaden. Kreditkorten har olika fördelar beroende på vad man har för behov och det lönar sig att jämföra för att hitta det som bäst uppfyller de krav man har. Kreditkort är bästa alternativet om du regelbundet behöver kortvarig kredit då den är helt kostnadsfri.

Bästa kreditkorten 2022

 • Max kredit: 100 000 kr
  Ränta: 9,74 – 24,74 %
  Årsavgift: 0 kr
  Räntefritt: 56 dagar
  • 2 räntefria månader varje kalenderår
  • Försäkringar ingår
  • Rabatt hos 300 butiker
  • Upp till 56 dagar räntefritt
 • Max kredit: 100 000 kr
  Ränta: 21,40 %
  Årsavgift: 0 kr
  Räntefritt: 50 dagar
  • Bonus på alla köp
  • Avgiftsfria uttag utomlands
  • Bra försäkringar ingår
 • Max kredit: 100 000 kr
  Ränta: 19,99 %
  Årsavgift: 0 kr
  Räntefritt: 45 dagar
  • Upp till 45 dagar räntefritt
  • Ingen årsavgift
  • Försäkringar ingår
 • Max kredit: 50 000 kr
  Ränta: Från 15,95 %
  Årsavgift: 295 kr
  Räntefritt: 55 dagar
  • Upp till 55 dagars räntefri kredit
  • Poäng på allt du handlar överallt
  • Reseförsäkring och köpförsäkring ingår
  • Tre kort i ett medlemskort, betalkort och kreditkort

Många fördelar med kreditkort

Den kostnadsfria krediten man kan utnyttja är en av de största fördelarna med kreditkort.Alla kan dock inte få kreditkort eftersom man oftast måste ha fast inkomst samtidigt som man inte får ha några betalningsanmärkningar. Då är istället smslån eller snabblån med kontokredit alternativet man får använda. Utöver gratis kredit i 1-2 månader så har kreditkort andra fördelar som bonus vid köp och olika försäkringar som ofta ingår kostnadsfritt.

Ditt köpmönster bestämmer val av kreditkort

Utgå från ditt egna köpmönster och välj ett kreditkort som ger mest bonus och fördelar gällande detta. Denna bonus ger ofta tillbaka betydligt mer än vad kortet kostar per år. Jämför kreditkort för att hitta ett kort som passar dig.

Kom ihåg att många kort ger bonus på allt som köps in men högre bonus om inköp genomförs hos kreditkortsföretaget. Exempelvis ger ICAs kreditkort 0,5% i återbäring på allt som köps utanför ICA och 1% på det som handlas på ICA. Ett annat alternativ är Bank Norwegian som ger 1% på allt som köps på alla butiker. Men betydligt högre rabatt vid inköp av flygbiljetter hos flygbolaget Norwegian.

Automatiska poäng på ditt kort

En punkt att ta hänsyn till är hur denna bonus sedan kan användas. Hos ICA förvandlas de automatiskt till pengar i form av värdecheckar. Hos COOP måste kortägaren gå in på hemsidan för att välja vad som ska köpas för produkterna. Även hos Bank Norwegian måste kortägaren gå in på hemsidan för att välja vad poängen ska användas till. Däremot är det lättare att hitta något som passar vardagslivet hos COOP då de just säljer livsmedel.

Övriga fördelar med kreditkort

De flesta kreditkort har även andra fördelar utöver bonusprogrammen. Man får 20% rabatt hos vissa hotellkedjor. Lägre pris på biluthyrning eller möjlighet att betala fakturorna via kreditkortet. Mer information om kreditkort och kortbetalning finns att läsa här.

Här brukar det finnas stora summor att spara för den som hittar ett kreditkort som erbjuder fördelar som passar de behov som kortägaren har.

Reseförsäkringar och hemförsäkring

Alla billiga kreditkort har en kompletterande reseförsäkring. Med detta menas en reseförsäkring som kompletterar till den reseförsäkring som ingår i hemförsäkringen. Bland annat ingår avbeställningsskydd, ersättning om bagaget blir försenat och olycksfallsförsäkring. På denna punkt kan det skilja relativt mycket. De som planerar att åka på en dyr eller lång resa kan det vara en fördel att jämföra reseförsäkringarna extra noga. Fokusera då på de kort som marknadsförs som ”Resekreditkort”.

Lista över kortutgivare i Sverige

Att sammanställa en lista på billiga kreditkort och olika erbjudanden kan hjälpa många konsumenter. Mastercard och VISA är två exempel på vanliga konto- och kreditkort, men det finns mängder av andra alternativ att välja bland.  Ett lån eller en kredit ska gå att ta utan att betala överpriser. Det kan vara svårt att bli beviljad någon kredit av kreditkortsutgivarna om du saknar anställning. I dessa fall finns det alternativa lösningar som du kan läsa mer om genom att navigera dig runt på webbplatsen. Listor över kreditkort kan vara skillnaden mellan att ett lån återbetalas utan problem och att problem uppstår.

Att låna trots betalningsanmärkningar

Att teckna ett kreditkort med betalningsanmärkning kan vara problematiskt för konsumenter. Vissa kreditgivare tillåter dock privatpersoner att teckna kreditkort trots betalningsanmärkningar.

Kreditkort med låg ränta

Hitta ett bra kreditkortAtt skaffa ett kreditkort kan ofta vara det billigaste sättet att låna pengar kortsiktigt. Billiga kreditkort har normalt en ränta på 3-15%. Och man betalar endast för de pengar man hittills använt av den beviljade krediten. En kredit använder du dessutom bara när du behöver. Att genomsöka internet efter olika kortutgivare kan löna sig i längden.

Svårt att bli beviljad?

För den som inte blir beviljad ett kreditkort finns svenska smslån som inte ställer några direkta krav. Var försiktig med att teckna för många sms-lån då det kan bli kostsamt i längden. Eftersom kreditkort ofta blir mindre kostsamt än snabblån kan det vara bra att se över sina alternativ. De allra billigaste kreditkorten kan spara pengar. Att jämföra olika utgivare är en enkel sak som hjälper dig att spara pengar.

Hitta kreditkort för alla behov

Vilket kreditkort man ska välja beror mycket på vad som prioriteras. Den som reser mycket bör fokusera på så kallade resekreditkort. Dessa kreditkort har bättre reseförsäkringar och oftast kostar det inget att göra uttag i utlandet. För dig som söker erbjudanden på inköp eller shopping finns ett stort antal kort att välja bland.

Fler användningsområden för kreditkort

Du som köper mycket bensin bör välja ett bensinkreditkort då dessa ger en större bonus på detta område. Nedan presenteras några av de punkter man kan jämföra och värdera innan kreditkortet tecknas. Kreditkort från ICA Banken är bland annat en av de mest populära alternativen på marknaden.

Kreditkort ger bonus på dina köp

De flesta kreditkort har speciella bonusprogram som ger dig förmåner inom vissa specifika områden. Exempel kan vara kläder, golf, resor eller hotell. Därför finns det både ”breda” och ”smala” kreditkort som passar för alla arbeten och hobbys.

Årskostnad & ränta

Att låna pengar genom ett kreditkort är ett av de billigaste sätten till lån. Kreditkortets ränta och avgifter varierar, men ligger normalt omkring 10-15% per år. De flesta kreditkort har också en årsavgift på ca 295 kr eller mer.

Årsavgifter för kreditkort

Generellt ligger årsavgifterna på mellan 200-500 kronor, men är inte det som bör väga tyngst i val av kreditkort. Orsaken är att kreditkortens olika bonusprogram snabbt väger upp denna årskostnad. Fokusera på helheten och se olika exempel för att kunna dra fördelar av ditt kreditkort. Fler exempel på kreditkort hittar du på Alltomkreditkort.se

Räntor & avgifter

Du som vet med dig att fakturorna kommer att delbetalas kan fokusera något extra på räntan på de olika korten. De flesta ligger kring 12-19% men det finns även de med betydligt högre ränta. Om möjligheten att skjuta upp betalning inte kommer att användas ofta behöver heller inte stor vikt läggas på denna punkt.

Bästa kreditkortet

Marknaden för kreditkort förändras ständigt. Varje år släpps ett antal nya kreditkort på den svenska marknaden. Gör en lista över dina behov innan du bestämmer dig för att underlätta valet av kreditkort. Den bästa lösningen för dig kan finnas runt hörnet.

Lista på de billigaste kreditkorten

Lenders strävar efter att alltid lista de billigaste kreditkorten på marknaden. Vi tror att genom att jämföra de alternativ som finns under ett par minuter kan man spara hundralappar och ofta tusenlappar på årsbasis.

Bonusprogram

Det är främst här som kreditkorten skiljer sig mot varandra. Kreditkortet från COOP ger minst 2% i återbäring på det som köps på COOP medan kreditkortet hos Hemköp ger upp till 2%. Är det framförallt bensin som köps kan OK/Q8s kreditkort rekommenderas. Detta ger extrarabatt på allt som köps på dessa bensinstationer. Utöver det ger även detta kort bonus på övriga inköp.