SevenDay

SevenDay är en nischbank som erbjuder enkla och tydliga spar- och låneprodukter. Att de lyckats med bägge dessa inriktningar är tydligt då de vunnit flera priser för deras banktjänster. Det som bland annat karaktäriserar dess privatlån är Prisgaranti, låg ränta och betalningsfria månader. Det är visserligen ganska höga krav för att få lån hos dem men de som blir beviljad lån kan räkna med riktigt bra villkor.

Om SevenDay

SevenDay har, vid flera tillfällen, fått utmärkelser när ekonomitidningen Privata Affärer jämfört och betygsatt olika banker i Sverige. Bland annat har de fått Årets Sparkonto samt Årets Prisgaranti. Just prisgarantin är något som är unikt hos banken. Här erbjuds generellt en låg räntesats och skulle låntagaren hitta ett bättre alternativ så sänker SevenDay räntan. Utöver låg ränta och Prisgaranti har kan man som låntagare utnyttja betalningsfri månad upp till tre gånger per år. De är inte ensamma om att erbjuda denna flexibla lösning men det är mycket få banker som erbjuder detta upp till tre gånger varje kalenderår.

Plus

 • Prisbelönt bank
 • Prisgaranti
 • Betalningsfria månader

Minus

 • Ganska höga krav för att få lån

Lånprocessen

SevenDay erbjuder både privatlån och billån. Billånet kan tecknas för att köpa bil eller lösa dyrare billån. Tack vare att det är ett billån ges något lägre ränta än på privatlånet (skillnaden är däremot väldigt liten). Ett privatlån kan användas till vad som helst och man är inte tvungen att ange syfte med lånet när det tecknas. Oavsett vilket lån som ska tecknas så är låneansökan nästan identisk. Det börjar med att man anger lånebelopp, återbetalningstid och personuppgifter. När sedan den digitala ansökan skickats in ges svar direkt. Önskas lånet tecknas skrivs låneansökan under, skickas in och pengarna betalas ut till ett valfritt bankkonto.

 • Beräkna månadskostnad via ett verktyg
 • Konto krävs inte på banken
 • Både bil- och privatlån

Avgifter och villkor

Efter att ansökan skickats in genomför SevenDay en kreditupplysning hos UC. Utifrån uppgifterna på denna upplysning samt uppgifter i låneansökan sker en kreditbedömning. Det är denna bedömning som avgör vilken räntesats som erbjuds. Generellt har SevenDay en mycket låg räntenivå då den högsta ränta som erbjuds är 9,95% (2017).Utöver ränta betalas uppläggningsavgift på 495kr. Betalas lånet via autogiro eller E-faktura uppkommer ingen avikostnad. I annat fall blir kostnaden 15-45kr beroende på om pappersfaktura önskas eller inte. Den stora fördelen är att SevenDay har Prisgaranti (läs mer nedan).

Plus

 • Aviseringskostnaden går att undvika
 • Prisgaranti garanterar lägsta pris
 • Låg ränta

Minus

 • Uppläggningsavgift på 495 kr

Betalningsfria månader

Under varje år kan låntagaren utnyttja betalningsfri månad upp till tre gånger. Däremot kan dessa månader inte vara efter varandra. Antingen väljer man att ha samma betalningsfria månader år efter år eller så kan de aktiveras genom att kundtjänst kontaktas. Under dessa månader behöver varken amortering eller ränta betalas på lånet. Med betalningsfria månader skapas därmed en stor flexibilitet i privatekonomin då tjänsten kan utnyttjas de månader som inkomsterna/utgifterna inte ligger på förväntad nivå. Betalningsfria månader förlänger däremot amorteringstiden lika lång tid.

Plus

 • Tre betalningsfria månader per år
 • Löpande eller valfria månader
 • Skapar flexibilitet i privatekonomin

Minus

 • Månaderna får ej ligga efter varandra

Varför samla lån?

Många hushåll har både delbetalningar och mindre privatlån. Lån och krediter som därmed kostar relativt mycket per månad på grund av den höga effektiva ränta som dessa brukar ha. Hos SevenDay går det tydligt att beräkna hur mycket man betalar på dessa mindre skulder per månad och hur stort beloppet skulle vara om allt löstes genom att lån hos banken. Tjänsten är pedagogiskt uppbyggd och kan användas utan att lån måste tecknas. Att samla flera mindre krediter i ett större lån brukar ofta resultera i lägre ränta och lägre månadskostnad. Via hemsidan kan uträkning ske och eventuellt lån tecknas.

 • Samla lån och få lägre kostnad
 • Räkna ut hur mycket du sparar
 • Enkel och pedagogisk tjänst

Vad händer om

Om jag har betalningsanmärkning

SevenDay har som krav att låntagare inte får ha betalningsanmärkningar. Personer med betalningsanmärkningar kommer alltså inte bli beviljad lån i denna bank.

Jag blir försenad med min betalning

Vid försening får förseningsavgift (195kr) betalas. Måste påminnelse skickas ut tas även en avgift ut för detta (60kr). I detta fall tas även dröjsmålsränta ut på beloppet. Lämnas ärendet till inkasso uppkommer en avgift på 180kr.

Ej har årsinkomst

För att få låna hos SevenDay krävs i regel en årsinkomst på minst 120 000 kr. Däremot ser de enbart den taxerade inkomsten i kreditupplysningen. För att bevisa högre inkomst kan därför kompletterande uppgifter behöva sändas till banken.

Krav för ansökan

SevenDay har följande krav:

 • Skriven i Sverige i minst 3 år
 • Minst 20 år
 • Det ska finnas fast inkomst på minst 120 000 kr
 • Ej betalningsanmärkning eller skuld hos Kronofogden
 • Låntagaren får inte ha sms-lån
 • Anställningsform ska vara tillsvidare eller egenföretagare
 • Pension räknas som accepterad inkomst

Finns det en medsökande krävs det att någon av de två som ansöker om lånet har tillsvidareanställning, har pension eller är egenföretagare. I detta fall krävs även att de bägge personerna är skrivna på samma folkbokföringsadress.

Hos SevenDay kan du låna mellan 10 000 – 500 000 kr. SevenDay bästa ränta är 3,95%. Alltid med SevenDay Prisgaranti™.  Läs mera om SevenDay prisgaranti!

SevenDay är specialister på privatlån utan säkerhet. Det betyder att du inte behöver belåna din bostad för att låna av SevenDay. Dessutom har SevenDay ovanligt bra villkor på sina lån. Inte minst om du jämför med din vanliga bank. Behov av pengar kan dyka upp när som helst, sju dagar i veckan. Du kanske ska byta bil, renovera hemma, ut och resa eller samla dina lån och krediter på ett ställe. Oavsett vad du behöver pengar till så ser SevenDay till att lånet inte kostar dig mer än nödvändigt.

Lån från:          10 000 kr – 500 000 kr.
Låneperiod:         1-12 år
Effektiv ränta:        Ränta från 3,95%

Villkor:   

 • Att du är mellan 20 och 69 år och att lånet är slutbetalt vid 70 års ålder
 • varit mantalsskriven i Sverige i 3 år ej har skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten
 • inga betalningsanmärkningar.

Du kan samla alla dina lån hos SevenDay och SevenDay erbjuder prisgaranti för privatlån. Det betyder att du kan känna dig trygg med SevenDay Prisgaranti. Om du erbjuds och beviljas ett bättre totalpris hos någon annan långivare så lovar SevenDay att du kan få ett lägre pris hos SevenDay.

Kundservice öppettider

Måndag – Fredag 08:00 – 18:00

Kontaktuppgifter

Företagsnamn SevenDay Finans AB
Org. nr 556728-9219
Adress Färögatan 33, 164 26 Kista
Telefon 0770 – 17 77 70
Email kundcenter@sevenday.se
Uppläggningsavgift:
495 kr
Minsta lånebelopp:
10 000 kr
Största lånebelopp:
500 000 kr
Låneperiod:
1 år - 12 år
Ränta:
3,45 - 13,95 %
Ansök om lån
Åldersgräns:
20 - 69 år
Inkomst:
120 000 kr
Exempel:
Uppläggningsavgift: 495 kr. Administrationsavgift: 0 kr. Inkomstkrav: 120 000 kr. Kreditupplysning via UC. Räntan är individuell f n 3,45% – 13,95% och bestäms efter kreditprövning. Effektivräntan enligt lag vid 125 000 kr och 12 år är 5,14 % beräknad på exempelränta 4,95 % och max effektivränta är 14,60 %. Återbetalningstid 1 - 12 år.
Övriga krav: