Nya företagslån och sparkonton på Lenders

Under juni har vi utökat Lenders med ytterligare fem recensioner. Det är tre företagslån och två sparkonton. Som vanligt har de olika företagen presenterats utifrån dess fördelar, nackdelar och punkter man bör tänka på som kund.

Nya ballonger i skyn

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De fem nya företagen är:

Froda Företagslån Idén till Froda växte fram när en småföretagare insåg hur svårt och krångligt det var att få lån via de klassiska bankerna. Det är tydligt att företaget har denna historia för man har ett mycket stort fokus på att möta de behov som småföretagarna har. Det gör att Froda på flera punkter skiljer sig mot andra företagslån.

Framförallt är det två punkter som karaktäriserar Froda. För det första är det att kreditprövningen grundar sig på de korttransaktioner som sker i företaget per månad. Det skapar även ett krav att de flesta intäkterna hos företaget måste komma från korttransaktioner för att lånet ska beviljas.

Den andra punkten är återbetalningen av lånet. Den sker varje bankdag genom autogiro. Detta istället för att betalas månadsvis som är det vanliga gällande företagslån.

4 Spar Inlåningsföretaget 4Spar har under många år kunnat erbjuda den högsta sparräntan i Sverige. Här går det att välja mellan ett konto med fria uttag eller att binda pengarna på 3 månader upp till 3 år. Den högsta räntan (10%) ges om pengarna binds i 3 år. Insatt kapital omfattas inte av insättningsgarantin vilket är orsaken till den betydligt högre räntesatsen.

ViaSpar – ViaSpar är, i likhet med 4Spar, ett företag som erbjuder sparkonton som inte har insättningsgaranti. Därmed ges betydligt högre ränta än hos banker och kreditbolag. Här kan man välja på spartkonton med fria uttag eller med bindningstid på mellan 3 månader och 3 år. Väljs bindningstid kan pengarna tas ut i förtid men då uppkommer en kostnad på 3% av uttaget belopp (minst 300kr). Som mest går det att få en ränta på 8% hos ViaSpar.

Qred – Qred är ett låneföretag som erbjuder företagslån på mellan 25 000 kr och 250 000 kr. Det som är unikt med Qred är att amorteringstiden alltid är på 6 månader. Dess fördel är att kostnaderna presenteras mycket tydligt och att låneansökan behandlas mycket snabbt. Enligt dem själv finns ”inget annat bolag som beviljar och betalar ut företagslån snabbare än Qred”

När lån tecknas hos Qred avgörs kostnaden på lånet genom ”Qred-Score”. Genom att man får ta del av detta och får information om hur betyget kan förbättras kan man skapa sig fördelar på kommande lån.

Kreditbörsen – Kreditbörsen är ett P2B-företag. Det innebär att de förmedlar lån från privatpersoner (och delvis företag) till företag som är behov av lån. Därmed är det inte Kreditbörsen som lånar ut pengarna utan de administrerar bara lånen mellan långivare och låntagare. Denna låneform har funnits länge i Sverige gällande lån mellan privatpersoner. Kreditbörsen är däremot en av de få aktörer som förmedlar lån till företag.

En fördel med Kreditbörsen är att någon personlig säkerhet generellt inte krävs. Det är något som annars ofta krävs på företagslån. En annan fördel är att det går att få företagslån med ränta ner till 8%. En nivå som får sägas vara mycket konkurrenskraftigt gällande företagslån på denna nivå.

Tagged on:     

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.